Mi Abonyunk - Dózsa Lackó élete a kürt: Pályázaton nyert egy csodás hangszert
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7524, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.05.13. 21:01

 

Dózsa László Péterrel a múlt héten volt szerencsém beszélgetni, a Culture CAFE-ban. A zenebarátok körében neve ismerősen cseng, hiszen számos rangos, megyei, területi verseny nyertese, akinek országos harmadik és első helye is van ő, a Bihari János Zeneiskola volt növendéke, tanára Csáki Kálmán. Mosolyogva mesél, és megtudom, hogy csodás, értékes, új hangszere van. Harmadik alkalommal sikerült eredményesnek lennie egy tehetségkutató pályázaton, így tehetett szert, a MOL segítségével a remek vadászkürtre. Lackó boldogan mutatja, mindene mosolyog. Megérdemli. Sok mindenkinek szeretne köszönetet mondani, persze először is talán Csáki Kálmánnak, aki elindította őt zenei pályáján, és Földi László Országgyűlési képviselőnek is, aki észrevette tehetségét, és karrierje egyengetésében segédkezett. Dózsa László első osztályos tanulója az Egressy Béni Zeneművészeti Középiskolának, Budapesten, Csepelen. Szeret ide járni, de mindig nagyon várja már a hét végeket, amikor végre hazajöhet Abonyba.

Az iskola a református egyház fenntartása alatt áll. Az első osztályban mintegy 35-en tanulnak, színészeknek és zenészeknek készülnek. Különféle hangszereken tanulnak a diákok. Az iskolába összesen mintegy 200 diák jár, meséli Dózsa László. Többségük a színészi pályára készül, délelőtt vannak a közismereti órák, délután a művészeté a főszerep. Este, hatig, hétig tanulnak zenét. Tanárnője Szilágyi Pálma kürtművész, akit korábban ismert meg, hiszen számos országos versenyen ő volt a zsűri egyik prominens tagja. Ő nem is iskolát, annál inkább tanárt választott magának, szerette volna, ha Pálma tanítja őt tovább. Sikerült! Takács Tímea tanítja a szolfézst, Timkó Gábor tanár úr az összhangzattant, Tóth Tamás trombitatanár a zenekari órákat tartja, Ittzés Vilma a zongorát. Mindannyiuknak nagyon hálás Lackó. A zenei tárgyakból ötös lett a félévi bizonyítvány, példásan helyt áll az abonyi diák. Az iskolát főként a tanárok miatt szereti, de a közösség is jó, összetartó, hiszen a közös nyelv a zene és a művészet. Az iskola négy plusz egy éves, OKJ-s képesítést ad. „ Ez egy nagyon jó hely! Nem bántam meg, hogy ide jöttem tanulni. Igaz, csütörtökön már mindig nagyon várom a hét végét, hogy hazajöhessek. Itt nagyon hatékony a tanítási módszer, más, mint korábban. Kemény, de szeretem. Az utolsó vadászbálon nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy Kálmán engem is elvitt, hogy fellépjünk. Nagyon szeretném, ha egyszer évközben megkeresnének, hogy fellépjek egy rendezvényen. Az új kürtömet még szokni kell, de azt hiszem, hamarosan ez is sikerül majd. Minden korábbi és mostani tanáromnak nagyon köszönöm, hogy itt lehetek! Kürtművész szeretnék lenni! „- mondta el lapunknak Dózsa László.

Szerkesztőségünk, olvasóink, és Abony város lakossága nevében is sok szeretettel kívánunk Dózsa Lászlónak, az ifjú tehetségnek sok sikert zenei pályáján, és azt, hogy valóra válhasson minden dédelgetett álma!

LŐVE
 

Oktatás:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Somogyi iskola: A Felvidéken jártunk...

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok