Mi Abonyunk - 212 millió forinttal gyarapodott Jászkarajenő: Mindenben megfelel az ivóvíz a modern követelményeknek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8056, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.10.01. 09:27

Mosolygós, szép, napsütéses őszi időben avatták fel Jászkarajenő legújabb fejlesztésének eredményét. Nem csak a nap mosolygott ezen a délelőttön, hanem a kiváló munka végeztével a résztvevők is.

„ Négy- öt évvel ezelőtt még nem kellett törődnünk az ivóvizünk minőségével, hiszen a magyar szabványok szerint ez tökéletes volt. Az Európai Uniós paraméterek változásával egyre több fejlesztést kértek tőlünk a hatóságok, így két évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy ezeknek meg kell maradéktalanul és végérvényesen felelnünk, ezért pályázatot nyújtott be Jászkarajenő község az ivóvízminőség javítására. „- mondta el beszédében Palya István polgármester a karai ivóvízminőség javító projekt záró rendezvényén szeptember 25-én.

 

Képgaléria IDE kattintva, fptó: LŐVE

Megtudhattuk, hogy a karai víznek az arzén, vas, mangán és ammónium tartalma lépte túl az
EU-s határértéket. Ma már ezek megfelelnek az előírásoknak, köszönhetően a nagyberuházásnak, mely három kutat is érintett. Az alapkőletétel egy évvel ezelőtt volt, igen rövid idő alatt megvalósították a fejlesztést, melynek nagyon örül a karai polgármester. Szemmel láthatóan profi munkát végeztek a kivitelezők, elhangzott, hogy az önkormányzattal napi kapcsolatban álltak. Palya István szerint egy igazi csapatmunka eredménye a közös siker, kezdve a tervezéstől, a kivitelezésen át az engedélyezésig. A szakhatóságok, és az irányító hatóság végig segített, mellettük állt.

 

Az átadó ünnepségen részt vett Földi László országgyűlési képviselő is, aki elmondta, hogy szerinte ma már érdemes csapvizet inni, hiszen tiszta víz kerül a poharakba. A szolgáltató ugyanaz Jászkarajenőn is, mint Cegléden, városában, az ÖKOVÍZ már bizonyított. A beruházás összértéke bruttó 212 millió forint, nettó 166 millió, a KEOP és a BM pályázatai segítettek abban, hogy a karaiaknak egyetlen egy fillérjébe se kerüljön a fejlesztés, önerő nem volt. Földi László megköszönte a munkát Palya István polgármester mellett a helyi képviselő testület valamennyi tagjának is, akik aktívan segítettek. Földi László gratulált, és ízt kívánta, hogy hosszú esztendőkön keresztül használják ezt a megújult létesítményt a helyi lakosok.

 

A kivitelező cég képviselője megköszönte a lakosságnak a türelmet, szólt a folyamatos konzultációkról, arról, hogy valódi csapatmunkában dolgoztak, így az önkormányzat valóban ismeri a rendszert, tudják is majd használni. A fejlesztés során összesen 2,4 kilométer hosszú új vízvezeték került a rendszerbe beépítésre, megépült három tározó medence, valamint a telepen maga a vízmű épülete és a raktár is. A vízmű épületében van a szociális blokk, az iroda és a gépház, azaz a rendszer „ lelke „. Egy teljesen vegyszermentes technológiát alkalmaznak a víz tisztítására.

Az ünnepi beszédeket, valamint a papi áldást, szentelést a nemzeti színű szalag átvágása követte, majd a vendégek megtekinthették a már beüzemelt rendszer lelkét, a gépházat. A programot kötetlen beszélgetés és fogadás zárta a polgármesteri hivatal épületében.

LŐVE
 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Családi és gyereknap

Figyelem! Álláslehetőség!

Fúvószenekari találkozó

FAME

KOWALSKY meg a VEGA koncert Abonyban

Fúvószenekari találkozó

Foci tábor

Családi és gyereknap

Abonyi Lajos- JÁTÉK

Autós találkozó

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok