Mi Abonyunk - Táborozott a Karitász
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.08.02. 08:52

2014. június 30 - július 04. Nyári napközis tábor
KATOLIKUS KARITÁSZ

Idén egy hetes táboroztatásra nyílt lehetőségünk. Köszönjük a hely biztosítását a Somogyi Imre Ált. Isk. Igazgatónőjének - Radák úti iskola-, és az anyagi hozzájárulást a Római Katolikus Egyházmegyének.


39 gyermeknek szerveztünk érdekesnél érdekesebb programokat. Közös játékkal, versenyekkel kezdtük a hetet, amiben mindenki remekül teljesített, s ezt meg is jutalmaztuk. Eztán megismerkedtek a ragadozó madarak sajátosságaival, élőben láthatták, milyen gyönyörű madár a sólyom. A védőnők segítségével a helyes táplálkozási szokásokról tanultakat eleveníthették fel játékos formában.


Kedden kerékpártúrára mentünk a Mészáros Vendéglőbe, ahol a pogácsasütés titkaiba avatott be bennünket a vendéglő szakácsa. A kisült pogácsa lett az aznapi "madárlátta" ajándék. Ebéd után fiúk, lányok egyaránt örömmel kezdtek hozzá a varráshoz, készültek a szívecskék, virágok, kis hernyók. Népi játékokkal is ismerkedhettek, és a néptánc alaplépéseit is gyakorolhatták egy kedves néptánc oktató segítségével.


Szerdán autóbusszal kirándultunk Szolnokra. Megnéztünk egy bábelőadást, "Mézes, forró csokiviadal" címűt, majd sétáltunk a Rózsaparkban, a Tisza parton, a Tiszavirág gyaloghídon. A Tiszaligetben újra buszra szálltunk, és kimentünk a Széchenyi városrészbe, a Bagolyvár Vadasparkba. Itt az állatsimogató volt a legkedveltebb, kecskék, nyuszik, lovak, mind-mind sok simogatást kaptak. A nap csúcspontja a Vadasparkhoz tartozó játszótér volt a kalandparkot idéző érdekes játékaival.


Csütörtökön kilovaskocsiztunk Nagy Bélusék tanyájára, és az egész délelőttöt lovaglással, íjászattal, bálafogyócskával töltötték a gyerekek. Úgy láttuk, senki nem hiányolta a számítógépes, vagy telefonos játékokat!! A délután ismét varrással, és kutyabemutatóval telt el. Két nagyon barátságos kutyát hozott el gazdijuk, aki az állatokkal bemutatókra és versenyekre is jár, ahol szép eredményeket érnek el. A gyerekek fegyelmezetten nézték végig a bemutatót. Nagyon tetszett nekik.
Pénteken egy kedves ceglédi rendőrnő vetített oktatófilmet a közlekedési szabályokkal kapcsolatosan, főleg a kerékpározást kiemelve. A kerékpározás a nyári szünet egyik szabadidős tevékenysége, nem ártott feleleveníteni a szabályokat. A nap többi részét pancsolással, fürdéssel a strandon töltötték a gyerekek. Ez a vidám program méltó lezárása volt a hétnek.


Köszönjük a tábor megrendezéséhez nyújtott segítséget az abonyi Római Katolikus Egyházközségnek, Váci Egyházmegyei Karitásznak, Gáspár Csabának, Kazinczyné Juhász Ildikónak, Halasi Olivérnek, Váczi Józsefnek, Csizmadia Margitnak, Kengyelné Mariannak, Mészáros Istvánnak, Kovácsné Gulyás Zsuzsának, a szolnoki Verseghy Könyvtár könyvtárosainak, Szebeni Csabának, Nagy Bélának, Veres Richárdnak, Pethőné Évinek, a ceglédi Rendőrkapitányságnak, a Strand Vezetésének és Csáti Gábornénak.
 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Tarka tér

Rózsaszín séta

Könyvtári Napok

Mezőgazdasági kiállítás

Éjszakai Tarka Tér

Kinizsi szoboravató

Örökség- Kiállításmegnyitó

Mobilitási hét

Terménybemutató felhívás

Vámos Zsolt emlékére

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok