Mi Abonyunk - Táborozott a Karitász
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7051, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.08.02. 08:52

2014. június 30 - július 04. Nyári napközis tábor
KATOLIKUS KARITÁSZ

Idén egy hetes táboroztatásra nyílt lehetőségünk. Köszönjük a hely biztosítását a Somogyi Imre Ált. Isk. Igazgatónőjének - Radák úti iskola-, és az anyagi hozzájárulást a Római Katolikus Egyházmegyének.


39 gyermeknek szerveztünk érdekesnél érdekesebb programokat. Közös játékkal, versenyekkel kezdtük a hetet, amiben mindenki remekül teljesített, s ezt meg is jutalmaztuk. Eztán megismerkedtek a ragadozó madarak sajátosságaival, élőben láthatták, milyen gyönyörű madár a sólyom. A védőnők segítségével a helyes táplálkozási szokásokról tanultakat eleveníthették fel játékos formában.


Kedden kerékpártúrára mentünk a Mészáros Vendéglőbe, ahol a pogácsasütés titkaiba avatott be bennünket a vendéglő szakácsa. A kisült pogácsa lett az aznapi "madárlátta" ajándék. Ebéd után fiúk, lányok egyaránt örömmel kezdtek hozzá a varráshoz, készültek a szívecskék, virágok, kis hernyók. Népi játékokkal is ismerkedhettek, és a néptánc alaplépéseit is gyakorolhatták egy kedves néptánc oktató segítségével.


Szerdán autóbusszal kirándultunk Szolnokra. Megnéztünk egy bábelőadást, "Mézes, forró csokiviadal" címűt, majd sétáltunk a Rózsaparkban, a Tisza parton, a Tiszavirág gyaloghídon. A Tiszaligetben újra buszra szálltunk, és kimentünk a Széchenyi városrészbe, a Bagolyvár Vadasparkba. Itt az állatsimogató volt a legkedveltebb, kecskék, nyuszik, lovak, mind-mind sok simogatást kaptak. A nap csúcspontja a Vadasparkhoz tartozó játszótér volt a kalandparkot idéző érdekes játékaival.


Csütörtökön kilovaskocsiztunk Nagy Bélusék tanyájára, és az egész délelőttöt lovaglással, íjászattal, bálafogyócskával töltötték a gyerekek. Úgy láttuk, senki nem hiányolta a számítógépes, vagy telefonos játékokat!! A délután ismét varrással, és kutyabemutatóval telt el. Két nagyon barátságos kutyát hozott el gazdijuk, aki az állatokkal bemutatókra és versenyekre is jár, ahol szép eredményeket érnek el. A gyerekek fegyelmezetten nézték végig a bemutatót. Nagyon tetszett nekik.
Pénteken egy kedves ceglédi rendőrnő vetített oktatófilmet a közlekedési szabályokkal kapcsolatosan, főleg a kerékpározást kiemelve. A kerékpározás a nyári szünet egyik szabadidős tevékenysége, nem ártott feleleveníteni a szabályokat. A nap többi részét pancsolással, fürdéssel a strandon töltötték a gyerekek. Ez a vidám program méltó lezárása volt a hétnek.


Köszönjük a tábor megrendezéséhez nyújtott segítséget az abonyi Római Katolikus Egyházközségnek, Váci Egyházmegyei Karitásznak, Gáspár Csabának, Kazinczyné Juhász Ildikónak, Halasi Olivérnek, Váczi Józsefnek, Csizmadia Margitnak, Kengyelné Mariannak, Mészáros Istvánnak, Kovácsné Gulyás Zsuzsának, a szolnoki Verseghy Könyvtár könyvtárosainak, Szebeni Csabának, Nagy Bélának, Veres Richárdnak, Pethőné Évinek, a ceglédi Rendőrkapitányságnak, a Strand Vezetésének és Csáti Gábornénak.
 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Abony- Cegléd szakasz: azt mondják, hogy hamarosan átadják

Csakis a PURINA!

Pest megye szépe választás

Továbbra is az INNOVEN főz az abonyi menzán

Jövő évtől tilos lesz az avarégetés

Csemegeuborkákat tesztelt a NÉBIH

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Megszűnik a nyugdíjasok idősávja, de marad a kötelező maszkhasználat

Új lakók Abonyban, örömmel jöttek hozzánk!

Aludj máskor!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok