Mi Abonyunk - Jászkarajenő csodálatos napjai
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8056, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.05.04. 22:39

Május első szombatján tartották a településen a jászok találkozóját, melyet immáron hatodik alkalommal rendeztek meg. Az ország számos jász településre részt vett az ünnepi alkalmon és színes programokkal várták egész nap a vendégeket. A jászok kapitánya méltatta a karai templom szépségét és azt a töretlen kezdeményezést, mellyel a jászok az együvé tartozás érzését élhetik át a rendezvénynek köszönhetően. Május 4-én nagy napra virradt a kis alföldi település, Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök celebrált misét a helyi katolikus templomban abból az alkalomból, hogy a Jászkarajenői Katolikus Egyházközség 150 éves.

Pontosan ezen a napon, 95 esztendővel ezelőtt haltak hősi halált a település egyházfiai, Kósa József plébános és Hornyik Károly káplán. Rájuk is emlékeztek ezen a dicső napon. A jászkarajenői templomot pontosan 110 esztendővel ezelőtt szentelték fel, erről is beszélt Varga Sándor atya, aki meleg szívvel, szeretettel, verssel is köszöntötte az édesanyákat Anyák napja alkalmából. Dr. Beer Miklós megyéspüspök is kiemelte a helyi templom szépségét, és beszélt római utazásáról is, amikor személyesen volt szerencséje találkozni az akkor már nagyon beteg II. János Pál pápával. Mindez megható érzés volt az egyházi vezető számára. A püspök atya az Európai Unióba való tartozásunk fontosságáról is beszélt a híveknek. Ezek után számos programmal, könyvbemutatóval ünnepelte Jászkarajenő a helyi Katolikus Egyházközség megalakulásának 150. évfordulóját.
/ Részletesebb beszámoló és sok- sok kép később. /

LŐVE


 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Családi és gyereknap

Figyelem! Álláslehetőség!

Fúvószenekari találkozó

FAME

KOWALSKY meg a VEGA koncert Abonyban

Fúvószenekari találkozó

Foci tábor

Családi és gyereknap

Abonyi Lajos- JÁTÉK

Autós találkozó

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok