Mi Abonyunk - Abony, a költségvetés nélküli város: leszavazták Balogh Editet
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7055, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.03.01. 10:08

Meglehetősen viharos körülmények között szavazták le az abonyi képviselő testület tagjai azt a városi költségvetés tervezetet, melyet Romhányiné dr. Balogh Edit tett le az asztalra. Az anyag forráshiányt tartalmazott, a vitában a gazdasági osztály vezetője többször is elismerte, hogy az adóbevételek szerinte is teljesíthetetlenek. A képviselők szerint az anyag kozmetikázott adatokkal készült. Nem tudták elhinni, hogy a kintlévőségek olyan mértékben behajthatók legyenek, ahogyan azt az előterjesztés tartalmazta. 

Kép: Mióta Balogh Edit már nem független, hanem beállt a baloldali összefogás tagjainak sorába, " számkivetetté " vált a képviselő testületben.

Dr. Balogh Edit nagyon rosszul érezte magát a bőrében, mert dr. Egedy Zsolt és dr. Magyar Gábor is felháborítónak tartotta, hogy nem egyeztetett a képviselő testületi tagokkal előzetesen az abonyi polgármester. Romhányiné képtelen volt észérvekkel meggyőzni képviselő társait arról, hogy a költségvetés rendben van, ezek után több tartózkodással és nemmel leszavazták javaslatát. Abony első asszonya szünetet rendelt el, és a kéttorony.hu információi szerint az intézményvezetőknek azt vetette oda, hogy, idézem: „ Most aztán jól megnézhetik magukat, mert majd nem tudnak sem fizetéseket adni, sem működni. Ezt pedig köszönjék azoknak a képviselőknek, akik nem fogadták el a költségvetést. „

A szünet után a jegyző olvasta fel a törvény ide vágó szakaszait, és beláthatatlan következményeket emlegetett, ha nem fogadja el a testület a tervezetet. Ha március 15-ig nincs költségvetés, akkor jönnek az elvonások és Abony működésképtelenné válhat.

A jövő hétre a polgármester a tervek szerint rendkívüli ülést hív össze, melynek témája megint a költségvetés lesz.

LŐVE
 

Közélet:
 2 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Gyerekek, tiétek a nyár és a táborok! Irány Kecskemét!

Edzőtáboroztak a DALMA-sok

Hírek a négyes autópályáról

Csemegeuborkákat tesztelt a NÉBIH

Csakis a PURINA!

4 szőnyegválasztási hiba

Tesztelték: Ez a mosogatószer tisztít legjobban

Abony- Cegléd szakasz: azt mondják, hogy hamarosan átadják

Pest megye szépe választás

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
A farozó jegyzőtől

S.pataki -

2014.03.02. 21:55:53

f.é. február 27.-i keltezéssel, egy térítvényes postai küldeményt vettem kézhez. Első pillantásra a formai megjelenés az ami, idegenkedést váltott ki belőlem. Ezzel úgy állok mint a Tisztelt épületben kibiggyesztett alaprajzi sémákkal, amiről nem lehet meghatározni az épületbeli helyzetemet, mert fordított, fordítottja a valóságos. Például a diktátum lapjain, nincs margó hagyva a lefűzéshez, A megfelelő szoftverek beszerzése kimaradt a hivatal ügyviteli korszerűsítése folyamán, de a pénz az bíz elfogyott. Elolvasva a tartalom vonatkozásában is van ellenszenves észrevételem, az által, amikor az embert kiadásokra, fizetésre kötelezik. Viszont ,amennyiben nem tesz eleget kötelezettségének jön az ellen intézkedés a megtorlás. Mi ez ,ha nem a hatalom fitogtatása, ennek a Polgárbarátnak deklarált intézménynek? Megemlíti , hogyha nem tetszik, akkor fizetés fejében fordulhatok a Ponciustól a Pilátusig. Egy életbeléptetett újdonsággal is szolgál a hírmondó. Mégpedig szerepeltetnek egy huszonnégy számjegyből álló három kötegben azzal, hogy ez a gépjármű (kW ) adó számlaszáma. Erre kell a kivetett HUF értéket átutalni. Minden érintettől elvárják, hogy az kiszabott éves egy összeget kettő részletben fizesse meg az évek március és szeptember havak tizenötödik napjáig minden adóügyi felszólítás nélkül,mind addig, míg változás ezen téren nem válik szükségszerűvé , tehát nem szólnak.

Itt azt érzékelem ,hogy a rezsicsökkentésben elöl akarnak járni, már sárga csekket sem küldenek,biztos költség csökkentés szándékkal. Majd behozzák ,számítanak az emberi nem akarás és a feledékenyek a számtévesztők táborára. Lesz még ebből a hivatalnak úgy érzem dolga, amit csak sajátmagának köszönhet.

A kiszabott ( el is irható) kW adó alapjaiban már is szembe megy a logikus érveléléssel a mimnél kisebb emisszió kibocsájtás általános törekvésével. A alapjában véve egy új szgk emisszió kibocsájtása kevésbé szennyezi a levegőt, mint azok a korszerűtlen, benzin zabálok melyekben az üzemanyag,ahogy bekerült szinte úgy is kerül ki mérgezőbb formában a motor égésteréből a tökéletlen égési folyamat révén. Még is ez útibbiaknak kedvez, a kW utáni adózás. Ez ököl szabály! Illés államtitkárt a természet harcost sem értem.

Bajnai Gordon a Gyurcsány rezsón felmelegített, elsőnek Miniszterelnök -i törekvő, aki Abonyban a hátsó bejáraton került biztonságosan az előadás színi terébe, kijelentette, hogy Romhányiné Dr. Balogh Edit már BIZONYITOTT. Az igaz, hogy a nevezett nyolc éves regnálása alatt, gyarapodott Abony városa, de ez az érdem egyedül Őt nem illeti meg. Ebben benne van a képviselő testület hozzáállása szabályozó szerepe is. Ami döntő szerepet játszott a gyarapodásban az egyszerűen az, hogy a van- ból lehet gyarapítani.

A megelőző 16 évben ilyen VAN adottsága nem volt a képviselőtestületeknek. Bizonyított? Sajnos úgy látszik, Editke máris elfelejtette -e főnöki kiemelést, mert hivatali ideje alatt a kintlévőségeket nem tudta behajtani, nevelő tevékenysége, nem volt elég meggyőző az adózás, a közüzemi számlákkal tatozok körében.

A Kormány két alkalommal átvállalta az Önkormányzatok teljes adósságát, Abonyt megmentette a 20,2 Mrd Ft 22 éven át ívelő valutában mért,de forint árfolyamon fizetendő,adósságtörlesztéstől . Erre fel a 2014-es költségvetést mégis van képe az egyszáz valamennyi milliós ,hiánnyal előterjeszteni ,próbálja az abonyiak torkán ezt lenyomni.

Amióta és a Mi Polgármester Asszonyunk, Gordonkázik makrancossá vált, mindent másként lát, add elő. hivatkozni, utalni már is elsőrendűen tud! De tekintsünk vissza a múltba. A Kormány amikor a nevelés célzatú intézmények állami irányítás hatáskörbe vételéről, működtetéséről döntött az Önkormányzatok fenntartási, működtetési viszonylatában,akkor bizony heves rezisztenciát fejtett ki Államosítás jelszó alatt a Mi Polgármesterünk. Mint a röghöz kötött, ragaszkodott egypár intézmény saját önkormányzati fenntartásához, működtetéséhez. Most pedig nem által felelősség áthárítással élni a költségvetést helytelenítő képviselők irányában, mert azok nem látják elfogadhatónak a hiányt tartalmazó 2014-es előterjesztést. A gazdálkodás a előrelátás fogaskerekei közé bizonyosnak látszik, hogy nem homokszemek, hanem kőszikladarabok kerültek.

„ Most aztán jól megnézhetik magukat, mert majd nem tudnak sem fizetéseket adni, sem működni. Ezt pedig köszönjék azoknak a képviselőknek, akik nem fogadták el a költségvetést. „ jelentette ki  Romhányiné!

Erre nem most kellene ráébredni-e kedves Polgármester Asszony!

Ez az egyik a kényszerek hatására működő, Öntudatos adózó véleménye, aki évtizedeken át kerülte az adózásból eredhető hatósági nézeteltéréseket. Rossz lesz a közérzetem, ha

fejőstehénnek nézik a Tisztességes adózókat.

Költségvetés és a polgármesternő

abonyfia -

2014.03.02. 17:51:15

A költségvetést a polgármester terjesazti elő. Nemrég kifizette az állama város összes adósságát, tehát most olyan költségvetésnek kellett volna készülnie, amiben nincsen már tervezett hiány. Azaz úgy gazdálkodik a városvezetés, ahogy kell: annyi a kiadás, amennyi a bevétel. De nem. Ahogy éntudom, az adósság átvállalásnak feltétele volt ez a legalább nullás pénzügyi terv. De Abonyban ez nem megy. Én szívesen látnék egy olyan programot, ami mentén folyik a gazdálkodás, ami a hiányok fölszámolását célozza, ami nem tervez teljesíthetetlen bevételt azért, hogy nagyobb kiadást írhasson a másik rubrikába. Ez így nem korrekt. De még sokkal inkább ízléstelen, hogy azokat piszkálja Balogh Edit, akik ezt szóvá teszik, akik helyes útra terelnék. De a legusztustalanabb, hogy az intézményvezetőket a választott és kritikus képviselők ellen hangolja azért az ostobaságért, aminek egyedül ő a gazdája. És még hónapokig ül a kormányrúdnál ez a nő. Nagy baj és még nagy baj lehet belőle. A város ellen dolgozik, de akkor kinek a nevében...?

 


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok