Mi Abonyunk - Egy igazán vidám és politikamentes rendezvény: Böllérverseny Kőröstetétlenen
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.02.01. 19:44

Kőröstetétlen településen immáron 6. alkalommal rendezték meg azt a Böllérversenyt, mely évről évre lendületesen fejlődik. Most összesen 16 csapat mérte össze erejét és szaktudását a böllérmesterségben. Az időjárás végre kegyes volt a szervezőkhöz, sem ömlő eső, sem mínusz 20 fokos hideg nem szabta gátját a remek programoknak. A rendező kis falu igencsak kitett magáért, nem különben a csapatok. Pásztor Imre polgármester ismét remek házigazdának bizonyult, a rendezvényen TV stábok forgattak és rádiós közvetítés is volt. Az első helyet idén a Jászkarajenői Vadásztársaság csapata zsebelhette be, a második a Ceglédi Református Általános Iskola, illetve annak Kőröstetétleni tagintézménye lett. A harmadik helyen a GERJE- SZTŐK kőröstetétleni csapata lett. A szervezők mindenkire gondoltak, így az induló összes csapat különdíjban részesült. Az induló 16 csapat közt összesen hét abonyi volt. Képgaléria ITT, fotó LŐVE

Sok illusztris vendég is részt vett a programon, így üdvözölhettük Romhányiné dr. Balogh Editet, Abony polgármesterét, jelenleg az Együtt PM- MSZP- DK közös országgyűlési képviselő jelöltjét. Vidáman sürgött- forgott a sátorban, úgy, mint egy igazi háziasszony. Látszott, hogy Edit asszony gyakorlott, jó házi tündér. Hívei, barátai is elkísérték, sőt a környező településekről is szép számban jöttek szimpatizánsai. Földi László, Cegléd polgármestere, a Fidesz- KDNP közös országgyűlési képviselő jelöltje a csapatok között sétálgatott, mindenkihez volt egy- egy kedves szava. Időnként beállt tepertőt sütni. Mindenki örömmel fogadta, jó ismerősként üdvözölték a jelenleg is országgyűlési képviselőként dolgozó jelöltet.

A Ceglédi Rendőr Kapitányság is indult a versenyen, vezetőjük nem más volt, mint Török Csaba, a kapitány. Vele tartott többek között a bűnügyi osztályvezetője is, Ámán András. Annak fokmérője, hogy mennyire volt politikamentes ez a rendezvény, talán az, hogy László Ferenc, az MSZP nagykőrösi elnöke vidáman pózolt fényképezőgépem előtt Földi Lászlóval, a Fidesz- KDNP országgyűlési képviselő jelöltjével.

Hosszabb cikk és képriport minderről a Heti Hírek jövő heti nyomtatott lapszámában.

LŐVE
 

Közélet:
 15 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Tarka tér

Rózsaszín séta

Könyvtári Napok

Mezőgazdasági kiállítás

Éjszakai Tarka Tér

Kinizsi szoboravató

Örökség- Kiállításmegnyitó

Mobilitási hét

Terménybemutató felhívás

Vámos Zsolt emlékére

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Vitatkozóknak...

Ballik -

2014.02.04. 16:41:29

Nagy az Isten állatkertje!!

Vitatkozóknak.....

Bugi -

2014.02.04. 16:10:34

Szerintetek a jászkarajenői lovasnapok kinek van rendezve és kinek a pénzéből?Böhöhöhö......

miről folyik vita...

ortega -

2014.02.04. 12:36:08

Hogy miről folyik a vita?

Aki akarja érteni, az tudja. Tetétlten Polgármestere nagyzási mániából a környéknek (haveroknak) böllérverseny címen kapcsolatépítő tréninget szervezett - Tetétlen pénzén.

A böllérverseny ön és közveszélyes. minden létező munka - és közbiztonsági szabályt figyelmen kívül hagy. A falunak nincs  szüksége a böllérversenyre, csak a Polgármesternek és az Ő holdudvarának. 

 

Ennyi a lényeg. Ha magas, megpróbálok egyszerűbben fogalmazni. De az már a 60-as IQ szintnek szól.

Közben..

Tárgyilagos -

2014.02.04. 12:14:59

Közben már nem tudom miről folyik vita....de annyit tudok hogy régen a Május elseje nem parádé volt (nagyon régen volt parádé)hanem a munka ünnepe....csakhogy valakik eldugták a munkát.....igazad van,akkor mit ünnepeljünk,a munkanélküliséget?

egyszer volt Budán kutyavásár

ortega -

2014.02.04. 09:29:48

"...Országjáró körútra kéne menned......már a királyok is vadásztak....és most is vadásznak...de ha jártál volna a gyulai kolbászfesztiválon ott is volt nyilvános disznóvágás,és főztek is egy kb egy köbméteres kondérban ami alá vagy nyolc gázpalack nyomta a lángot miközben az egyik tömlőt lenyomta a nyomás és azonnak lángolt a palack....vagy hat szakács ugrott minden felé,még Benke Lacibácsi is,de volt köztük egy aki elcsavarta a palack elzáróját......emlékszel?Mert én ott voltam a tömegben vagy 10 méterre....ennek pár éve és azóta sem tiltották be....."

 

Játék a tűzzel.

Én nem a disznóvágás, a disznótor ellen vagyok. Családi ünnep volt gyermekkoromban a disznóvágás. Családi szinten kell visszahozni a hagyományát, és nem Május elsejei parádéra emlékeztető rendezvények formájában. 

 

Nem a hagyomány visszahozataláról szól ez az egész. A polgármester az otthoni disznóvágást be kívánja tiltani.

Mit írt nemrég a Mi Abonyunk:"..Az országos híradásokban szerepel az a lista, mely tartalmazza, hogy az idei évben kik voltak azon szerencsés nyertesek, akik támogatást kapnak a tanyafejlesztésekre. Köztük van Kőröstetétlen község önkormányzata is, a jó hírrel kapcsolatban a település polgármesterét, Pásztor Imrét kerestem meg, aki elmondta, hogy nagy örömükre sikeresek voltak ismét egy pályázaton és összesen ” tanyai termékek piacra jutásának elősegítése „ jogcímen 32 532 603 Ft-ot nyertek el.
Megtudtam, hogy ez egy úgynevezett „ kis vágópontra „ elnyert támogatás, a LEADER programhoz kapcsolódik. Ez utóbbi pályázaton Kőröstetétlen helyi piac fejlesztésére nyújtott be pályázatot. Ezt az irányító hatóság már befogadta, a pályázott összeg 45 millió forint. A nagyobb pályázathoz illeszkedik, annak szerves része a most elnyert pénzeszköz, de a LEADER eredményhirdetését megelőzte a tanyafejlesztésé.
„ Egy kis húsipari létesítményt szeretnénk kialakítani, a vágópont mellett hűtővel és füstölővel, annak érdekében, hogy a zugvágások számát minimalizáljuk. Ide hozhatja a lakosság a feldolgozni való állatokat. Az alapötletet a Böllérverseny adta, a helyszín is a városközpontban, a böllérek versengésének helyszínén lesz, mely létesítmények ilyenkor is remekül használhatók lesznek. Ez egy technológiai hely lesz, benne vizesblokk résszel is. „- mondta el lapunknak Pásztor Imre polgármester.."

 

Forrás: http://www.miabonyunk.hu/cikkek.php?cikk=13731 

alatkinzas

Sovany -

2014.02.04. 03:29:49

{#emotions_dlg.smiley}Allat kinzas,Honan szarmazik az a 8-9szaz tonna  markajelzes nelkuli hus meg tobb tonna csont???

Es meghozza meg romlottis,

A boller verseny  gyakorlasa, ez egy ojan muvelet  amieletbentartja  az osi magyar szkast, A "DISZNOVAGAST"

Ez tartotta  az oszagot eletben es meg hany ezer embereket a  a hatarainkon is tul.

Elekeztetlek az 50 es evekben,  levagtad a hizot ,esa kisult zsirbol kellett beszogatatni az allamnak, meg a csalad szajabol is  elvettek amit csak tudtak

Emlekkezzetek mijen hires a Magyar  "MANGALICA"

ortega

Tárgyilagos -

2014.02.04. 01:20:16

Országjáró körútra kéne menned......már a királyok is vadásztak....és most is vadásznak...de ha jártál volna a gyulai kolbászfesztiválon ott is volt nyilvános disznóvágás,és főztek is egy kb egy köbméteres kondérban ami alá vagy nyolc gázpalack nyomta a lángot miközben az egyik tömlőt lenyomta a nyomás és azonnak lángolt a palack....vagy hat szakács ugrott minden felé,még Benke Lacibácsi is,de volt köztük egy aki elcsavarta a palack elzáróját......emlékszel?Mert én ott voltam a tömegben vagy 10 méterre....ennek pár éve és azóta sem tiltották be......Tetétlenen meg profik voltak és max hazasegítették őket amikor vége lett.....

2006 - tüzijáték

ortega -

2014.02.03. 20:59:26

Vannak emberek, akik nem tanulnak. A hatalom elvakítja őket. Nem volt országos visszhangja a 2006-os tetétleni tüzijátéknak. Amikor a petárdavető cső felborult, és a tömegben robbantak a petárdák. 

 

A minimális félelemérzet hiánya. A technika tisztelete. Mi történne, ha csak egy gázpalack is visszaégne, és felrobbanna? Vagy az üstházban levő zsír meggyulladna - kancsó bortól szétfröccsenne?

Veszélyes üzem. Csak a buta ember építi ilyen köré hírnevét. Ez a rendezvény szerintem büntetőjogi kategória - de ez nem az én dolgom. Én annak örülök, hogy eddig 2006 nem ismételte meg önmagát a nagyzási mánia miatt.

???politikamentes???

zöld moha -

2014.02.03. 20:12:45

Ahogyan Ortega fogalmazott, ez nem más mint közpénzen vagy pályázati pénzen Önajnározás. Polgármester dícsőítés. Szerintem lehetettt volna ezt a néhány millió forintot a politikusok és tehetős emberek szórakoztatása helyett inkább a kőröstetétleni emberekre költeni. Minden évben elnézzük és a végén dícsérjük a polgármestert, hogy megint kitett magáért. A baj az hogy mindezt csak MAGÁÉRT.

A tetétleniek ebből alig élveznek valamit. Nézzük meg a helyszínen lévőket.

 

Lehet mellé beszélni, de ez akkor sem más, mint Önreklám és a pénz pazarló elköltése. Ez folyik ma az országban. Nem az a lényeg, hogy mire csak hogy el legyen költve a pénz.

 

Szomorú, hogy ehhez még aszisztálnak is sokan.

uniós szabvány

kotivi -

2014.02.03. 19:54:44

Ortega rossul közelítette meg a témát. Szerintem az uniós előírásokról próbált szólni, mely szerint a Magyar hagyományos disznóölést állatkínzásnak tekinti. A disznót először el kell kábítani és csak utána lehetne leszúrni.

Tárgyilagos

ortega -

2014.02.03. 16:53:59

Nem látod a fától az erdőt.

A disznóvágás gyermekkoromban is veszélyes üzem volt - szalmával perzselve és fával tüzelve a katlanban. 

Nem vega vagyok. Sok kérdést vetettem fel hozzászólásomban - de a lényegiekre nem válaszoltál. 

 

Útálom azokat az embereket, akik vadásznak. Pszichopaták. Mivel az ember mindenevő - ebben szerepel a hús is - természetes, hogy az élelemnek szánt állatot le kell ölni. Ezt takarja az élelmezéscélú életelvétele az állatnak fogalom.

 

Egy ilyen rendezvény biztonsági kockázatain így túl lép mindeki, feláll a szőr a hátamon. Mi van akkor, ha valaki megbotlik, és a fröccsös poharát beleönti a zsírfőző üstbe?

 

Valahol ezekről a kockázatokról kellene beszélni. Ha a disznóvágás munka, akkor be kell tartani a munkavégzés feltételeit. Pl. zero alkohol.

 

 

ortega

Tárgyilagos -

2014.02.03. 14:57:23

Egy vadász egy puskával ugyanekkora műsort tud csinálni.....meg a nagymama is ha megnőnek a csirkék....ne szálljunk már el ennyire.....meg szerintem te is éhen haltál volna ha csak magvakat meg gyökereket rágcsálnál.....elfogy az amit ott feldolgoztak ne félj.

vélemény

ortega -

2014.02.03. 09:59:51

Egy nyolcszáz fős településnek, mely önkormányzatának éves költségvetése hatvanmillió, biztos hogy szüksége van egy ilyen rendezvényre?

 

Ez nem személyes nagyzási mánia miatt kerül megrendezésre?

 

Ráadásul az állatvédelmi törvény értelmében ez a fajta disznóvágás állatkínzás. Tessék olvasni a hírekben, a kutya és egyébb állat kínzásáért mekkora a büntetési tétel.

A kutya avagy a kakasviadal ehhez képest tisztességes. Ott valamennyi esélye van túlélésre a szereplő állatoknak.

Az ilyen rendezvényen történő disznóölés nem élelmezéscélú életelvétele a disznóknak, hanem hasonló sport, mint annak idején a gladiátor viadal.

 

Gondolatok tömkelege. Állategészségügy. A település veszettség miatt ebzárlat alatt van. 

Élelmezésegészségügy: Nyílvánosan, közterületen készül élelmiszer. 

Munkavédelem: Szervezett munkvégzés folyik. Milyen szabályok szerint? Vágóhídi munkafolyamat az irányadó?

Közbiztonság: Közterületen, élet kioltására alkalmas eszközök tömkelegét használják, odamegyek, hozzáférhetek. Az autómból még a teniszütőt is elkobozhatják - mert alkalmas közveszély okozására. 

Katasztrófavédelem hatásköre: gázpalackok közterületi, nyílvános, tömeges rendeltetés ellenes használata. (Nagyobb targédiát okozhat, mint a darutollas tűzijáték)

 

Mindezek a kérdések fel sem merülhetnek, ha a protokollistán megfelelő személyek szerepelnek. Ők maguk a törvény.

versenyszomoszomorko

Sovany -

2014.02.02. 02:17:05

{#emotions_dlg.loveheart}Ne szmorkodj   "dicsereted erdemel , a genius  "FOTOS" aki  megorokitette  a versenyt

 Megjegyzes , Talan meg  megerem  hogy meg  enis  szemtanuja , es kostoloja lehessek , ennek  a fantasztikus

hagyomanynak.

azt már nem...

Tárgyilagos -

2014.02.01. 23:36:30

Azt már nem hogy én szóljak hozzá elsőnek,de van/lesz véleményem......


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok