Mi Abonyunk - Pest megye nem csak egy név, hanem 187 egyedi történet
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.12.06. 18:52

Az alábbi rendezvényen Koncz Margit, a törteli Déryné Művelődési Ház igazgatója Feket Dió díjat vehetett át és a Somogyi Imre Általános Iskola pedig harmadik lett megyénkben a legeredményesebben sportoló iskolák között!- A Megyenap és a Sportkarácsony alkalmából köszöntötte a közgyűlés Pest megye kiválóságait. Pest-Pilis-Solt vármegye 353 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította, mely alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart, amikor átadásra kerülnek a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, a az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket.


A Megyenap Pest megye egyik legfontosabb eseménye – a közösség ünnepe, amikor az ország legnépesebb megyéjéből, a 187 városból és településről százak érkeznek a Megyeházára. Ezen a napon köszönti a közgyűlés mindazokat, akik a hivatásukban, vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre. Az idei év különleges, mert idén az ünnepség része volt a Pest megyei Sportkarácsony is, a megye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója.

Kürti György és Szűcs Lajosdr. Szűcs Lajos, Pest megye elnöke az ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy „Szerencsések vagyunk – mert van miből meríteni. A 187 város és község, az itt élő 1,3 millió ember eredménye, teljesítménye és példamutató helytállása sokféleképpen gyarapítják a közösségünket. Szerteágazóak, mint a megyében élő nemzetiségek és családok évszázados gyökerei – hiszen éppen azért, mert ezek a gyökerek itt élnek velünk és itt élnek bennünk. A szívünkben és a nyelvünkben, a szokásainkban és a döntéseinkben. Benne élnek a makacs kitartásban, az alkotó erőben, a vállalkozásokban és abban az elszánt kitartásban, amivel egymás kezét fogjuk, ha jön a baj. Ezek a gyökerek néha csak vékonyka hajszálak. És mégis, ezek a szálak, ha összekapcsolódnak, akkor megtörik a sziklát, és megtartják az égbe nyúló ágakat, törzseket, amivel a napvilág felé igyekszünk; képesek még a lehetetlenre, egészen addig, amíg a gyökerek és az ágak egészségesek, és egymásból – és egymásért – léteznek.”

Majd hozzátette: „Pest megye nem csak egy név - hanem 187 egyedi történet, amit olyan közösségek írtak, akik képesek voltak helytállni és képesek ma is támogatni egymást olyan ügyekben, amelyektől mindannyiunk sorsa függ.”

A megye amatőr és professzionális sportolóinak Pogácsás Tibor, országgyűlési képviselő és Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át a díjakat.

Az ünnepség sportkarácsonyi részében kiosztották az Év Sportolója Díjakat, az Év Legjobb Csapata díjakat, az Év Edzője Díjakat, az Év Szabadidő és Sport Szervezetei Díjakat, és az Év Legeredményesebb Iskoláinak és az Év Legeredményesebb Testnevelőinek Díjait is.

A megyenapi rendezvényen átadták a Pest Megye Díszpolgára címet, a Pest Megyéért Emlékérmet, a Kulturált Települési Környezet Díjat, az Építészeti Nívódíjakat, a Tudományos Díjat, a Nemzetiségekért Díjat, a Pest Megye Környezetvédelméért Díjat, a Pest Megye Közbiztonságáért Díjat, a Pest Megye Katasztrófavédelméért Díjat, a Fekete Dió Díjat, a Pest Megye Népművészetéért Díjat, valamint a Pest Megyei Médiadíjat.

A díjazottak névsora INNEN tölthető le. A rendezvény fotói folyamatosan kerülnek fel a megye honlapjára.

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

NAV: Célszerű minél előbb nyilatkozni az SZJA kedvezményekről

Elkészült Magyarország kóbor állat rendelete

Jótékony fodrászat: 347.000 forint lett az eredménye

Már nem a négyes a legdurvább halálút

A járvány miatt már a lakásfelújítás is online zajlik

A választás másik nagy nyertese

Megnyitott a Stelázsi! Környezetkímélő és abonyi!

Jótékony fodrászat: Nekik gyűjtenek

Tárt kapus program

Tanfolyamok folyamatosan

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok