Mi Abonyunk - Bevallottuk ebeinket- Aggályos a módszer- Miért is nem csodálkozom rajta megint?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7596, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.10.15. 14:06

Az abonyi önkormányzati hivatal meglehetősen érdekes, de bizonyára törvényes módját választotta annak, hogy az ebeket összeírják. A mai hirdetési újságba beletettek egy kötelezően kitöltendő kérdőívet, melyet ha valaki nem juttat vissza záros határidőn belül, akkor bizony mindenféle bírsággal sújtható. Mi van akkor, kérem szépen, ha én ezt a hirdetési újságot úgy ahogy van a kukába dobom, mert nem érdekel? Mi van akkor, ha én nem kapok? Mi van akkor, ha a beküldendő kérdőív ronggyá ázott az esőben? Akkor is jön a bünti? Nem mellékesen a kérdőív nagyon alapos, mindenféle számot, így a chipeket is kérdezi, továbbá az orvosunkat, oltási vakcina számát és a mi adatainkat is.

 

Egy kissé bonyolultra sikerült a nyomtatvány, melyet egy idős ember szerintem képtelen lesz kitölteni érdemben. Sajnos a négy hónapnál idősebb ebek kötelező chippel való ellátására is figyelmeztetnek benne, a chip számot be kell írni. Biztosan sok olyan szegény kutyatartó van a településen, aki nem tetetett házi kedvencébe chipet, mert nem futotta rá, és nem fogja a kérdőívet visszaküldeni, hiszen egyszerűen nem meri. Háromévente legalább egyszer kötelező a kutyák összeírása, ez is a lapon olvasató. Nem tudom, mióta, mert én 23 éve élek itt, de még soha nem írták össze az ebeimet. Van pedig három, kettő a párom nevén, egy az enyémen. Az ő kiskönyve nagyon rossz állapotban van, ugyanis Rosszcsont, a labrador elcsórta és kicsit eszegetett belőle. Viszont azért ki tudtuk olvasni belőle a számokat szerencsére.

 

Tehát nem fognak jönni a biztosok, hogy kikérdezzenek bennünket az ebeinkről, a kitöltött valamit vagy a gyűjtőládába dobjuk be a hivatalban, vagy pedig a postát választjuk. Köszi, mi inkább ezt az utóbbit, hogy képesek legyünk igazolni, hogy beküldtük. Ez fontos, különösen, ha ismerjük, hogy milyen fontos alapvető dokumentumok szoktak kézen- közön eltűnni a hivatalban… Egyik kedves ismerősömet, aki Tetétlenre járatja iskolába kislányát, azzal fenyegették meg, hogy előállítják, ha nem megy be a jegyzőhöz, mert biztos nem jár a gyerek iskolába. Nem nyert tombolát, hiszen az ezzel kapcsolatos papírokat leadták. Csak azok eltűntek. Kíváncsi vagyok, milyen hivatali apparátust mozgósítanak az ügy érdekében, hogy valamiféle számítógépes rendszerbe felvigyék az ebeket. Vannak pedig bőven Abonyban. Ha csak minden háznál egy van, az is 16.000 darab. Nekünk ugye speciel három kutyánk van… és csak egy papírt küldtek. Micsoda takarékos megoldás. Fénymásolj magad! Taps…

 

És a vége, no az a legszebb. A kellemeset a hasznossal összekötötték és csatoltak hozzá még egy kérdőívet, amit ugyan nem kötelező kitölteni, de már a tény, hogy az ott van, elég durva. „ Szociális helyzet adatlap „- áll rajta, kitöltése önkéntes. Megígérik, hogy a törvény szerint csak az Abonyi Polgármesteri Hivatal céljaira használják fel, ha elárulom, hogy elváltam-e, vagy nem, hányan lakunk itt, és kik élnek velünk, milyen rokoni kapcsolatban vagyok velük, ja és, hogy mennyi a jövedelmünk. Mindenkinek. Nem tudom, hogy naponta, havonta, vagy egy évre gondolták. Sőt még a végén büntetőjogi felelősségem tudatában ki is kell jelentenem, hogy a valóságnak megfelelnek az általam szolgáltatott adatok. Na, itt a cikk vége. Majdnem. Túljártunk az eszükön és egy remek számítógépes programmal írhatóvá varázsoltuk a nekünk megküldött dokumentumot. Így számítógéppel szépen kitöltöttük, postán tértivevénnyel küldjük. LŐVE

Egyébként a helyi SZMSZ szerint éppen elegendő, ha az önkormányzat vagy a hivatal a felhívást saját honlapján közzéteszi. Ez megtörtént. Igaz, ettől még nem értesül róla mindenki....

Állatvilág:
Kutya   
 6 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

TANÁCSOK ÁLLATTARTÓKNAK KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉN

Kecskeméttől Szolnokig vonszolt egy elütött kutyát a lökhárítóján a szerb sofőr

Szegény eb... így éldegél, 15 éve láncra verve

Ezt a cicát nagyon várják haza!

Most a Kiskunságban hasít a maci

Otthonra lelt a kutyus, amely 40 kilométert utazott egy lökhárítóba szorulva

Végzetes áramütés érte a kocséri kis gólyát

Egyre több a túlsúlyos kutya- Te is túleteted?

Úgy saccolják, hogy már csak 84 él ebből a cuki állatból a Földön

Jönnek a ragadozók: Ideje hozzászoknunk, hogy velünk élnek a medvék és a farkasok

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Már van eredménye !!!!

TATU -

2013.10.26. 10:54:23

A meggondolatlan eszement rendeletnek itt az eredménye,rengeteg kutyust dobnak ki az emberek.Nap mint nap a környezetünkben megjelennek a kobor kisállatok.Hol van a város ebrendészete,ilyen nincs és ezen indokok alapján kísérleteznek az adó nemen felháborító.A képviselő tagok közt van állatorvos az miért nem figyelmeztette a résztvevőket ezen rendelet következményeire?

Valóban fontos

koma -

2013.10.16. 23:27:40

...az a kérdőív? A kézbesítésnek nem a legmegbízhatóbb formáját választották. Bizonyítsa be valaki, hogy én megkaptam! Ezek után rajtam számonkérni a bevallást!!!Egyébként törvénytisztelő, fegyelmezett állampolgár vagyok, adókötelezettségeimnek eleget teszek.

Ebek száma

Fata Morgana -

2013.10.16. 14:26:49

Tizenhatezren lakunk megközelítőleg a településen, de koránt sem ennyi ingatlan van, becslésem szerint 5000 és 5600 közöttre tehető a lakó ingatlanok száma, tehát ennyire tehető az ebek száma is, feltéve, hogy lakóingatlanonként egy kutya van. Ahol több van, ott másolható az adatlap.

Ahogyan írod Xavér.

TATU -

2013.10.16. 05:43:35

Az alapvető kötelezettségeket sem teljesítik nagyon sokan,a környezetünkben nem fizetik a szemétdíjat hol ott kötelező.A Piszke utcától a Szamóca utcáig zártkertű ingatlanokban albérleteztetők,az ott élő családok gyerekekkel nem fizetik a szemét díjat és a szemetet a közeli nádasban dobják,ahol ennek következménye a bűz és a sok rágcsáló.Tessék mondani az aki kiadja ingatlanát vajon befizeti az albérleteztetés utáni adót,ügye volna mit ellenőrizni.Ugyan itt rengeteg a be nem oltott kutyus,ami úgyszintén kötelező.Azt hiszem elöször ezen higénikai és egyéb kötelezettségek betartását ellenőrzését kellene végrehajtani,nem is beszélve milyen veszélyes lehet a lakosságra a be nem oltatott kutya.Miért nem lehet a chip nélküli kutyaoltás,ki az a felelőtlen,aki ezt nem engedi.Mi a fontosabb a közegészség ügy vagy a chip.Miért marad el a kötelező kutaoltás,az idén már nem is volt ki írás.Hát itt tessenek elgondolkodni!!!!!

Eb összeírás

Xavér -

2013.10.15. 20:28:16

"kötelezően kitöltendő kérdőívet, melyet ha valaki nem juttat vissza záros határidőn belül, akkor bizony mindenféle bírsággal sújtható."

Kötelező lett volna anno a csatornára való rákötés és a szemetes kuka kiváltása is?

???? Hány háznál nincs még a mai napig sem????

Nem az összeírás a baj!

TATU -

2013.10.15. 15:19:33

Úgy látszik valakik nagyon állat ellenesek,mert ily törvény ismételt végrehajtása nagyon sok kedvencet az utcára kényszerit.Nem hiszem,hogy ez jó a lakosságnak és az önkormányzatnak.Valakik ismét eldobták a sulykot,teljesen átgondolatlanul.Nagyon sok kutyus nincs beoltva ezért chipet sem kaphatott és fordítva,ha nincs chip nincs oltás sem.Miután mindkét müvelet igen költséges és a mai helyzetben meggondolandó még az a költség is,hogy mire is költsék az emberek,vagy nem fizet rzsit vagy éhezik,vagy kimarad a kutyus.Választani kell,és most ügye jön ,vagyis előirányzott az EB adó,nincs elég bajuk az embereknek adó adóhátán,hol a pofátlanság határa.Na és ha valaki bevallja ,mert a becsületes emberektől ellehet venni,és ahol több kutya van és a kifogásokat keresve nem az enyém csak ide jött azok ügye mindent meg úsznak. Kérdezném az ebből befolyt összeget mire költenék,mert a városnak nincs EB rendészete nincs kutya menhely. 10 éve volt összeírás a Közterületesek házról házra járva kérték az oltás igazolását az óta sem. Való igaz a beoltatlan kutya közegészség szempontjából nagyon veszélyes.


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok