Mi Abonyunk - Megoldódik a Mechanika ereklyéinek sorsa!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.08.25. 22:52

Pár napja arról számoltunk be, hogy a volt Mechanikai Művek ereklyéinek sorsa veszélyben forog, mert az ingatlan új tulajdonosa nem hajlandó azokat tovább őrizni. A parányi csoda megtörtént, Bene László a következő levelet juttatta el szerkesztőségünk címére: Kedves Veronika ! Köszönöm a segítőkész közreműködésed, problémánk megoldásában. Szerencsére sokan jelentkeztek, hogy segítséget nyújtsanak a kiállítási anyagaink további tárolásában. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki felajánlotta együttműködését, kész volt segíteni a gyűjtemény megőrzésében. Jó volt megtapasztalni, hogy vannak még önzetlenül segítő, hagyománytisztelő emberek. Végül is az elsőnek jelentkező Vasipari Kft.-ben, Mucsi Józsi barátoméknál helyeztük el a tárgyakat.

Gyorsan kellett lépnünk, mert annak ellenére, hogy a volt Mechanika új tulajdonosával két heti türelmi időben egyeztünk meg, négy nap elteltével, kedden este felhívott az egyik ottani bérleményt használó vállalkozó, hogy menjünk sürgősen, mert úgy látja ki vannak dobálva az udvarra, feltehetően a mi dolgaink - olvasta a felhívást, így feltételezte, hogy a mi anyagjainkról van szó. Egy fényképet is küldött a nyomaték kedvéért, amit most megosztok a "Miabonyunk"-al is. Hát tényleg az volt, nagy szerencsénk, hogy a jelzett nagy esőzés elkerült bennünket egész éjszaka, és másnap reggel nagyobb károsodás nélkül át tudtuk szállítani az új helyre. Ennyit az új tulajdonos jelleméről.

Még egyszer köszönet mindenkinek aki segélykérésünkre reagált.

Bene László

Korábbi, segítségkérő cikkünk az alábbiakban olvasható:
 

Ma este egy nagyon szívszorító, és megdöbbentő levelet kaptam. Nincs tovább hol őrizni a Mechanikai művek történetéről készült kiállítás ereklyéit, az ingatlan tulajdonosa szerint új időket élünk és ezek a tárgyak szükségtelenek. Bene László kért meg, hogy segítségkérő levelét osszam meg Önökkel, amit most megteszek és egyben kérem, hogy aki tud segítsen. Remélem, az ügy hamarosan rendeződik és arról számolhatunk be Önöknek, hogy a kiállítási tárgyak jó helyre kerültek. Megjegyzem, a téma ennél azért jóval többre lenne érdemes. Az országos hírű gyárnak egy állandó kiállítás is kijárna. Hátha, most, amikor kiürül néhány épület a Kultúra Háza átadása után, eszébe jut valakinek, hogy állandó színteret biztosítson a drága, féltve őrzött kincseknek. Hiszen ez történelmünk része, és vélhetően országos érdeklődésre is számot tartana. Íme a levél, melyet ma kaptam:

Kedves Veronika !

A "Miabonyunk" oldalain szeretnék segítséget kérni, és ebben kérem a közreműködésed.
Amikor 2011-ben, a Mechanikai Művek Abonyba településének 40-ik évfordulójára megrendeztük a "Volt egyszer egy Mechanika" kiállítást, volt kollégáimmal közösen szekrények mélyéről, pincékből, padlásokról, hulladéktelepekről és egyéb helyekről nagy nehezen sikerült még összegyűjtenünk több száz emléket, tárgyat, ami tükrözte az ott folyó több évtizedes tevékenységet.

A kiállítást megtekintő, közel ezer látogató szinte egyöntetűen azt kérte, tartsuk egyben a gyűjteményt, hogy egy későbbi időpontban újra közszemlére lehessen bocsájtani.


A kiállítás végén - minden egyes tárgyról, emlékről eljegyzést készítve -, a személyes dolgokat a volt kollégáim otthon őrzik tovább, az egyéb kisebb tárgyakat az én garázsomban tároljuk, viszont volt néhány nagyobb darab - olajkályhák, kályha alkatrészek, pénzbedobós telefonok, tablók, kiállítási állványok, gyártási céleszközök - ami elhelyezése már gondot jelentett. Akkor, az éppen felszámolás alatt álló régi MM gyárban, az egyik garázsba be tudtuk pakolni ezeket.

A közelmúltban azonban elkelt a volt Mechanikai Művek még megmaradt része is. Az új tulajdonosok képviselőivel többszöri egyeztetés, tárgyalás után sem sikerült megállapodni, hogy a több ezer négyzetméteres épületek valamelyikében, valamelyik sarokban továbbra is fogadják be ezt a néhány dolgot. A főtulajdonos szerint - aki egyébként maga is dolgozott a Mechanikában -, ma már új időket élünk, az ilyen haszontalan tárgyak szükségtelenek, csak a helyet fogják, ott nem maradhatnak tovább. Ultimátumot kaptunk, amennyiben napokon belül nem szállítjuk el onnan, kipakolják az utcára azokat.
Ezért fordulok segítségért - elsősorban az Abonyban telephellyel rendelkező vállalkozásokhoz, - hogy aki egy zárt 3-4 négyzetméteres helyiségben, vagy egy kihasználatlan sarokban be tudná fogadni és eltárolni ezeket a régi emléktárgyakat, segítsen nekünk, hívjon a 06-20-966-3849 -es telefonszámon.
Előre is köszönünk minden segítőszándékot : " a volt Mechanikások " nevében, Bene László

Közélet:
Mechanika   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Chliievő verseny

Magyar Bál

Adventi gyertyagyújtás

Adventi gyertyagyújtás

Kinizsi szoboravató

Sportbál

Magyar Kultúra Napja

Szilveszter a Főtéren

Tarka tér

Rózsaszín séta

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok