Mi Abonyunk - Harcsavadászat a Bágeren
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2013.08.25. 13:16

Nyílt rablóhalfogó versenyt hirdetett 2013. augusztus 24-én éjszakára az Abonyi Horgászegyesület, a Báger I-es horgásztaván. Az elhivatott horgászok húszan össze is gyűltek a meghirdetett időpontban és helyszínen. A korrekt elbíráláshoz szükséges szigorú versenyszabályok mentén lebonyolított megmérettetés, a gyakorlott rablóhalas horgászok számára is feladta a leckét.

 

A rablóhalazás, a horgászat különösen nagy tapasztalatot igénylő területe, melyet az éjszakai körülmények tovább nehezítettek. Szerencsére a kijelölt vízterület eddig sem volt szűkmarkú a kitartó "harcsavadászok" részére, hiszen az idén már több szép példány, többek között egy 60 kilós harcsa is horogra akadt ebben a tóban.

 

A versenykiírás szerint a súlyban legtöbb harcsát és süllőt akasztó horgász nyerhette el a kategóriájában legeredményesebb horgász címet, valamint az abszolút kategóriában (többféle rablóhallal) is eredményt hirdettek.

 

Hobbihorgászként és barátom Vincze Tibor lelkesítésére jómagam is nyakamba vettem az éjszakát, bízva mesterem sikerében. A mellettünk lévő stégen horgászott Vida László és Szarvas István abonyi horgász.

 
Szarvas Pisti kapásjelzője 22.45-kor hangos sípolással jelezte a rablóhal érkezését. A szakszerű akasztást,gyors kiemelés követte, melyben Vida László és Vincze Tibor is segédkezett. 

 

Mindenki örömmel nyugtázta, hogy egy szép 8,3 kg-os, méretes harcsa akadt szerencsés horgászunk, remekül csalizott horgára.

 

Akkor még nem tudtuk, hogy Szarvas István abonyi horgász az éjszaka során majd még egy 90 dekás süllővel is gazdagítja fogási naplóját, mellyel az abszolút kategóriában is komoly eséllyel indult.

 

Jómagam a másnapi elfoglaltságok miatt éjfélkor elhagytam a "bázist", de reggel az első dolgom volt informálódni, hogy mire jutott a húsz elszánt horgász. Szabó Géza egyesületi elnök tájékoztatása szerint Szarvas István a remek teljesítménnyel harcsa és abszolút kategóriában is győzött, érdemesülve ezzel az oklevél, valamint egy harcsázó bot és haltartó háló tárgyjutalmak átvételére. Mészáros Róbert abonyi horgász, a süllő kategóriában győzedelmeskedett, 9 db összesen mintegy 5,3 kg. süllő, eredményes horogra hívásával. Az ő jutalma szintén oklevél és egy merítő háló lett. A díjakat 2013.augusztus 25-én 07.30 órakor adta át a versenyt kiíró Abonyi Horgászegyesület elnöke, Szabó Géza.

 

A győztes harcsafogó horgász díjnyertes hala

 

 

 

 

Valamennyi díjazottnak ezúton gratulál szerkesztőségünk és mi mást kívánhatnánk horgászainknak a jövőre nézve, minthogy, "Görbüljön a bot!". 

 

TYB 

Sport:
Hal   
Báger   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A mai napon a szenior labdarúgóké volt a főszerep Abonyban

Fitten, egészségesen!

Tárt kapus program

Tárt kapus program a Fergeteg Triatlonnal!

Gyere Te is tritalonozni!

Futókör átadó

Télen is tárt kapus programok

Gyere te is tiratlonozni!

Geyre, szeretettel várunk tárt kapus programjainkra!

Gyere, mozogj velünk!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok