Mi Abonyunk - Parádéznak....
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.07.06. 19:01

(MTI) - Elindult a 18. Budapest Pride leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer fesztivál keretében szervezett felvonulás szombaton 4 óra után, a Hősök teréről. A menet indulása előtt beborult az ég, mennydörgött és rövid zápor is támadt. Az Andrássy út elején kijelölt gyülekezési terület mintegy kétharmadát töltötték meg a résztvevők, akiknek szivárványszínű zászlókat osztogattak.

    A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint minden eddiginél többen, mintegy 8 ezren vesznek részt a menetben.
    A menetet öt, szivárványszín lufikkal díszített kamion vezeti. A felvonulás résztvevői a tervek szerint a Hősök terétől, az Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca, Honvéd utca, Markó utca útvonalon haladnak végig az Olimpiai parkig. Az Olimpiai parkban pikniket tartanak és ott beszélnek majd a meghívott szónokok.
A rendezvény idejére lezárták az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát is. A lezárások a közúti és a közösségi közlekedést, valamint a gyalogosforgalmat is érintik. A felvonulás útvonalát mobilkordonokkal lezárta a rendőrség.
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói több politikust is láttak a rendezvényen. A tömegben vonul például Simon Gábor, az MSZP alelnöke; Török Zsolt, az MSZP szóvivője; Józsa István MSZP-s képviselő; Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt (SZEMA) alapítója; Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke; Somfai Ágnes, a PM fővárosi politikusa. A Demokratikus Koalíció (DK) sajtósa, az MTI-nek azt mondta: a rendezvényen Bauer Tamás, Niedermüller Péter és Molnár Csaba alelnökök képviselik a pártot.


 (MTI) - Az adatvédelmi hatóság elnöke szerint bíróságon kérhetnek jogorvoslatot azok a személyek, akiknek a nevét és fényképét egy internetes oldalon - a hozzájárulásuk nélkül - ismeretlenek közzétették azért, mert várhatóan részt vesznek a Budapest Pride szombati budapesti felvonulásán.

    Péterfalvi Attila csütörtökön az MTI-nek azt mondta, az érintettek személyiségi jogaik megsértése miatt fordulhatnak a bírósághoz, például a fényképükhöz fűzött megjegyzések, jelzők miatt.
    A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke utalt arra, hogy az eddigi bírói gyakorlat következetes abban, hogy jogsértőnek találja a - korlátozott nyilvánosságnak számító - közösségi portálokról "más céllal" levett fényképek felhasználását. Jelezte: a Fővárosi Ítélőtábla már több hasonló ügyet is tárgyalt.
    Jelezte ugyanakkor, ha az internetes oldal például egy amerikai szerverről fut, akkor nagyon nehéz a jogérvényesítés, mert, mint mondta, az Egyesült Államokban a véleményszabadság szinte korlátozhatatlan jog.
    Kitért arra is, a Médiahatóság kompetenciája, hogy adott esetben, például uszítás esetén letiltasson egy internetes oldalt.
    Az adatvédelmi biztos ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, ha valaki részt vesz egy - a szombati felvonuláshoz hasonló - rendezvényen, az nyilvános közszereplésnek minősül, így arról "korrekt tájékoztatással" lehet tudósítani, illetve képeket megjelentetni.
    Péterfalvi Attila arra is kitért, ha valaki önként kéri, hogy vegyék fel a listára, azaz nyilvántartásba, az "rendben van", bár miután különleges adatról - szexuális irányultságról - van szó, ezért ahhoz írásbeli hozzájárulásra lenne szükség.


    Az MTI azért kereste meg az adatvédelmi hatóság elnökét, mert egy internetes oldalon ismeretlenek közzétették azoknak a nevét, illetve fényképét, akik szerintük várhatóan részt vesznek a Budapest Pride szombati rendezvényén. Az oldal elindítása után nem sokkal ugyanakkor többen is kérték, az ő nevüket és fényképüket is jelentessék meg.
    A szombati felvonulás szervezőinek internetes oldalán az áll: a Budapest Pride egy feminista és anti-rasszista szemlélettel működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer szervezet.
    A NAIH elnöke - más témában - az Elmű vélt listázásával kapcsoltban az MTI-nek azt mondta, a hatóság vizsgálatot fog folytatni az ügyben, ám egyelőre nem kapták meg a megkeresést.
    Az ügy előzménye, hogy szerdán Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő bejelentette, az adatvédelmi hatósághoz fordul, mert tudomása szerint az Elmű listázza egyes dolgozóit.
    A párt rezsicsökkentésért felelős képviselője azt mondta: a cégnél - amely korábban "a leggyorsabban és a legnagyobb erővel feküdt keresztbe" a rezsicsökkentésnek - egy belső utasítás alapján listázzák azokat a munkavállalókat, akik mandátumot szereztek például önkormányzati testületekben. Az ő adataikat összegyűjtik, és eljuttatják a többségi tulajdonos RWE németországi központjába - tette hozzá.
    Péterfalvi Attila erre utalva azt mondta, ha valaki egy önkormányzat képviselője, az közérdekű adat, ám ennek a kezelése már "vizsgálati kérdés".

 

Szöveg és fotók MTI
 

Közélet:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok