Mi Abonyunk - Naná: Újszilvás megint érintett egy országos nagy projektben
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7200, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.06.09. 20:12

Az Újszilvás- Tápiógyörgye utat is felújítják.- (MTI) - Országszerte közel 600 kilométernyi alsóbbrendű mellékút újul meg az idén az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) csaknem 87 milliárd forintnyi forrásaiból - jelentette be Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára pénteken Jászboldogházán, az útfelújításban érintett egyik településen.

    Hegmanné Nemes Sára jelezte: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét fordíthatja európai uniós forrásból a Jász-Nagykun-Szolnok megyei mellékúthálózat rekonstrukciójára. A közútkezelő 28,4 kilométernyi erősen leromlott állapotú, "tengelytörő" útszakasz felújítását indítja el az ÚSZT Regionális Operatív Programok keretében, összesen 3,18 milliárd forintos támogatásból. Így megkezdődik a Szentlőrinckáta-Jászberény összekötő út 8,9 kilométeres, az Újszilvás-Tápiógyörgye-Jánoshida összekötő út 8,4, a Jászapáti-Jászszentandrás összekötő út 5,7, valamint a Kunhegyes-Abádszalók összekötő út 5,4 kilométeres szakaszának felújítása.
    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta: a nemzeti vagyonról szóló sarkalatos törvény 2012 januárja óta a legszigorúbban védett, kizárólagos állami tulajdonba tartozó, elidegeníthetetlen vagyoni körbe sorolja az országos közúthálózatot. A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ a tavalyi év végén bruttó 7200 milliárd forint értéken tartotta nyilván az országos közutakat a koncessziós autópálya-szakaszok és további mintegy 800 milliárd forint értékű, vagyonkezelésbe vételre váró beruházás nélkül.
    Hozzátette: e kiemelt jelentőségű nemzeti vagyon megőrzését is szolgálja a közutakra szánt uniós források maradéktalan hasznosítása. A 4-5 számjegyű utak fejlesztése területén a jelenlegi időszakban minden régióban sikerült elérni a közel 100 százalékos forráslekötést.
    Szőke József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy bár az autópályák és a főútvonalak látszanak zsúfoltnak, a mellékutakon bonyolódik le a napi járműforgalom 60-70 százaléka. Kép forrása ITT
 

Közélet:
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

Útcserék, felújítások Abonyban

Ezek az ingyenes koronavírus-teszt feltételei

Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?

Munka!

Az online fogadóirodák széles kínálata

Strand étlap!

Óvakodj a hamis CBD termékektől - hogyan tudsz megbizonyosodni egy termék megbízhatóságáról?

Ford Focus ST - Kíméletes sportosság

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Szerintem is

ellike51 -

2013.06.09. 21:57:14

keverik Újszászt Újszilvással. 

Újszilvás felől a körforgalomtól Tápiógyörgye felé talán másfél km lehet ami kátyús és felújításra szorul. Még az Illike előtt a Tápiógyörgyéhez tartozó részen mintha elvágták volna nagyon jó az út egészen a sorompóig. 

Tápiógyörgye felől Újszász felé a megyehatárig átlagos, de onnan már iszonyat, kár ismételnem!

 

Csak úgy érdekességként... ezen útszakasz Szolnok - Pokoltanya szakasza volt az egykori történelmi sóút része. Hajdanán itt vitték Szolnokról szekerekre pakolva a Máramarosi havasokban bányászott sót az akkori legrövidebb úton Pestre.

marha durva

veroniq -

2013.06.09. 21:41:06

Ellike, a kérdés felvetésed jogosnak tűnik, nem kicsit. Ugyanis, mikor káromkodós levelet írtam már kínomban a közutasoknak, hogy miért nem jelezte senki, hogy teljesen lezárják a forgalom elől az Újszász- Abony utat, a Közút munkatársa válaszában az Abony Újszilvás útról írt nekem.... Azt hittem lepetézek. Tehát IGEN, keverik.

Szerinted?

Szerintem, nem tudom, hogy most összekeverték-e.... Főleg ezek uátn. LŐVE

A címben említett

ellike51 -

2013.06.09. 21:34:25

Újszlvás - Tápiógyörgye viszonylatban alig másfél km ami tényleg felújításra szorul... a többihez biztos nem nyúlnak. Hegmanné Nemes Sára a kormany.hu-n nézhető riportjában említette, hogy Jánoshida és Jászboldogháza is prioritást élvez útfelújítás tekintetében.

 

Már csak azt nem tudom, hogy a jóval hosszabb JNSZ megyei Tápiógyörgye-Újszász szakasz - ami a megyehatártól az Újszász-Abony útig már csak egysávos - miért marad ki a felújításból? 

Ráadásul elkerülő út lehetne(?) szeptemberig Cegléd - Újszász viszonylatban, ha a JNSZ megyei szakasza nem lenne tele kátyúkkal. 

 

Nem lehet, hogy valakik ott fent összekeverik az Újszászt az Újszilvással, ha már JNSZ megyéről van szó?


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok