Mi Abonyunk - Ágyaspálinka Fesztivál: 20 ezer pohár pálinka
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.05.29. 18:05

Légi parádé, csúcsfogyasztás, Fergeteg Party, lovagrendi felvonulás és egy kis vihar.- Újabb rekordot hozott az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. Az elmúlt hétvégén, a kétnapos pálinka ünnepen a látogatók 20 ezer pohár pálinkát ittak meg. De volt más újdonság is. Most mutatkozott be az új Bolyhos pálinkacsalád – 40 fok, ágy nélkül -, és először láthatott pálinkafesztiválon légi bemutatót a nagyérdemű.

Csak a 8. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál zárónapján ijesztett rá az időjárás a közönségre. Akkor is csak késő éjszaka. Addig azonban ideális időjárási körülmények között, változatos kulturális programok mellett élvezhették a pálinka szerelmesei a fesztivál hangulatát. Volt mit. A hazai pálinkafesztiválok történetében először légi parádét láthatott a közönség, nem is akármilyet. Szombaton a világbajnok műrepülő, Nádas Tamás 15 perces programja nem csupán attól volt különösen látványos, ami az égben történt, merthogy a program valóban lélegzetelállítóra sikeredett, hanem attól is, ahogyan a szpíker a földre is fantasztikus hangulatot varázsolt. Mi több, folyamatos rádiókapcsolatban állt a pilótával és hallhattuk mit lát fentről Nádas Tamás. Többek között azt, hogy 6-8 ezer ember élvezte a bemutatóját.


„Az a légi parádé alatt végig látszott, hogy remekül érezték magukat a vendégeink, és a sok ezer ember lelkes tapsviharral köszöntette Nádast Tamást a bemutató után, már a fesztivál területén a színpadon. Az külön érdekesség volt, hogy egy üveg saját készítésű pálinkával is meglepett, amit ezúton is köszönök, de mindannyiunk nevében mondhatom, köszönjük, hogy elfogadta a meghívásunkat és testközelből láthattuk a fizika törvényeit meghazudtoló bemutatóját” – mondta Bolyhos Zoltán, a rendező Bolyhos Pálinkafőzde tulajdonosa.
A szombat este valóban fergeteges Fergeteg Partyval zárt, DJ. Dominique és barátai éjjel 2 óráig szórakoztatták a közönséget.
A vasárnap leglátványosabb programja a késő délutáni lovagrendi felvonulás volt, akkor még senki sem sejtette, hogy a rendezvény biztosítását ellátó Polgárőrség, a rendőrség helyszínen lévő tagjai és a Bon-Sec Vagyonvédelmi Kft. munkatársai megmutathatják, alaposan felkészültek a fesztiválra.
„A két nap alatt folyamatos kapcsolatban álltunk a Katasztrófavédelemmel és a Meteorológiai Szolgálattal. Vasárnap kora este jelezték, hogy 10 óra után vihar várható Újszilvás térségében. Az akkori előrejelzések még 70 km/órás szélről szóltak, rövid ideig úgy nézett ki, hogy félbe kell szakítani a műsort és teljesen ki kell üríteni a fesztivál területét. Ám a következő jelentés már csupán olyan szélerősségről szólt, hogy csak figyelmeztető vészjelzést kellett kiadnunk a helyszínen. Akkor több ezren tartózkodtak a fesztivál területén, a biztonsági feladatokat ellátó három egység munkatársai jelesre vizsgáztak. Zökkenőmentesen kivezették a távozókat a főbejáraton, a maradók számára megnyitották a menekülési útvonalon felállított gyülekezőket. Ezeket szerencsére nem is kellett használni, ugyan az eső eleredt, de rendben zárta kapuit a fesztivál. És sikeresen, merthogy többek között 20 ezer pohár pálinkát fogyasztottak, ezzel megdőlt az eddigi csúcs. Egy pohár 2 cl-es pálinka kedvezményes, 250 Ft-os áron volt kapható a rendezvény ideje alatt.” – számolt be a biztonsági szolgálat felkészültségéről és a fesztivál új rekordjáról Bolyhos Zoltán.
Képek:  janaanagy

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Figyelem! Csillagzápor várható!

100 éve, 1920. július 21-én született Abonyban Skultéty Sándor

Gyerekek, tiétek a nyár és a táborok! Irány Kecskemét!

Edzőtáboroztak a DALMA-sok

Csakis a PURINA!

Elkészült az M4-es Abony- Cegléd szakasza is

Egy éjszaka kétszer csapott le a szalmabála tolvaj!

4 szőnyegválasztási hiba

Tesztelték: Ez a mosogatószer tisztít legjobban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok