Mi Abonyunk - Zeneiskolai Hírmondó
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

admin - 2013.02.19. 18:36

Bihari János Zeneiskola zongorista növendékek részvételével zajlott le a XIII. Országos Zongoraverseny területi válogatója Cegléden. A három évenként rendezett zeneiskolai hangszeres tanulmányi versenyek célja a növendékek hangszeres tudásának felmérése a tehetségkutatás, amelyeknek az idén, 2013. február 07-én, a ceglédi Erkel Ferenc Zeneiskola, AMI adott otthont.
A nívós szakmai rendezvényen három megye Fejér, Nógrád, és Pest-megye zeneiskoláiból előzetesen nevezett növendékei mérhették össze tudásukat illetve mutatták be műsorukat. Négy korcsoportban összesen 36 növendék szerepelt a zeneiskolákból. A növendékek produkcióit a háromtagú zsűri összesen 60 ponttal értékelhette.Tagjai: Hornyánszkyné Becht Erika –Budapest II. kerület Járdányi Pál Zeneiskola zongora tanára, főiskolai gyakorlatvezető,
Eckhardt Gábor zongoraművész a Liszt F. Zeneművészeti Egyetem adjunktusa
Hargitai Imre zongoraművész a Liszt F. Zeneművészeti Egyetem docense

A verseny délelőtt 10.00-tól 17,30-ig tartott kis szünetekkel a korcsoportok között. Minden korcsoportban egy Bach mű interpretálása volt kötelező és még kettő szabadon választott különböző zenetörténeti, korszakban különböző stílusú illetve karakterű zongoradarab az előírt műsor időben.
( A legfiatalabb növendék: 2003-ban született a legidősebb 1994-es születésű volt)Zeneiskolánk zongora tanszakát kettő növendék képviselte: Egedi Blanka 4.z o. tanuló I. korcsoport,felkészítő tanára: Polyákné Györe Éva ,és S. Tóth Izabella 5. z. o. tanuló II. korcsoport, felkészítő tanára: Kovács Erika, akik szorgalmas gyakorlással, lelkesedéssel és „némi” izgalommal várták ezt a megméretést, és nagyon szépen jól felkészülten szerepeltek.
A színvonalas és igen komoly technikai felkészültséget és muzikalitást feltételező művek előadását csodálhattuk meg a kis „művészektől”, és a kiemelkedőbbekét dicséret, nívó, és kiemelt nívó díjjal jutalmazta a rendező zeneiskola.A nap végét a zsűri értékelése zárta, amelyben Hargitai Imre a Liszt F. Zeneművészeti Egyetem docense a verseny jelentőségét méltatta, ahol egymástól távol lévő tanárok és növendékek hallhatják egymást, a felkészülés során sokat fejlődnek. Szakmai fórum, amelyen a kollegák találkoznak, és kitekintenek arra, hogy mások hogyan tanítanak. Ugyanakkor rámutatott annak fontosságára is, hogy a tanár a gyermek tudásának, technikai „eszköztárának” megfelelő műveket válasszon.
A verseny végső eredményét, ki jut a nyíregyházi döntőbe 2013. február 14. után a ponthatár meghúzásával hozza meg a zsűri.

Büszkék vagyunk tanítványainkra, hogy képviselték iskolánkat ezen a színvonalas versenyen. Egy tortával és egy kis összejövetellel köszöntük meg nekik mindezt.

Oktatás:
Zene   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok