Mi Abonyunk - Profi csörlőhasználat: mit érdemes tudni a fordítócsiga használatáról?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.05.23. 16:22

Azok, akik rendszeresen használnak csörlőt, tudják, hogy a hatékony munkavégzéshez bizonyos kiegészítőkre is szükség lehet. Ilyen többek között a fordítócsiga, ami elsőre apróságnak tűnhet, azonban annál nagyobb jelentőséggel bír.


De pontosan mire is jó ez az eszköz? Hogyan kell használni, és miért érdemes a csörlőhasználat során alkalmazni? Most megmutatjuk a legfontosabb dolgokat, amelyeket a témával kapcsolatban érdemes tudni.


Mi az a fordítócsiga?


Legyen szó elektromos vagy épp hidraulikus csörlő alkatrészekről, a Maconwinch webshopban mindent megtalálunk. Ezek között akadnak olyan kiegészítők, amelyek nélkülözhetetlenek a hatékony és biztonságos munkavégzéshez.


Ilyen többek között a fordítócsiga is, amely egy belső gyűrűből és két – egymástól függetlenül is – elforgatható lapból álló szerkezet. A lapokon lyukak találhatóak, melyek segítségével rögzíthetjük a csigát és ráhúzhatjuk a kötelet, a seklit vagy a horgot.


Hogyan működik?


Ez a kiegészítő amennyire praktikus, olyannyira egyszerűen is működik. Lényege, hogy használatával a kötél mindkét vége ugyanabban a pontban rögzül, és a fordítócsiga révén kapcsolódik csak a rögzítési ponthoz.


Ez gyakorlatilag olyan, mintha a csörlőzést két kötéllel végeznénk. így a jármű mozog majd a rögzítési pont (például a fa) irányába, nem pedig a rögzítési pontba kapaszkodva húzzuk ki azt. Ez jelentős változás az alapesethez képest, ami több szempontból is előnyös megoldást jelent.


Az eszköz használata során persze fontos néhány dologra odafigyelni. Például arra, hogy munka közben a sekli rögzítőszöge felfelé álljon, ne pedig a föld felé nézzen, valamint arra, hogy a fordítócsigával a csapódásgátlót a kötél mindkét oldalán használnunk kell, nem elég csak az egyiken.


Mik a fordítócsiga használatának legnagyobb előnyei?


Ez a kiegészítő rendkívül hasznos, segítségével ugyanis megduplázhatjuk a csörlő vonóerejét. Emellett a használatával a csörlőre eső terhelés is 50%-kal csökkenthető, ami a komolyabb erőbedobást igénylő munkák esetén rendkívül fontos lehet.


A fordítócsiga elsődleges feladata tehát, hogy hatékonyabbá tegye a húzást. Alkalmazásával a csörlő alacsonyabb sebességgel, kisebb megterhelés mellett képes elvégezni ugyanazt a munkát, ennek köszönhetően pedig kisebb teher hárul a szerkezetre és a rögzítési pontokra. Hatékonysági szempontból tehát rendkívül effektív megoldást jelent.


Mindezek mellett ez a praktikus kiegészítő számtalan más lehetőséget is tartogat. Jól jön például olyan speciális helyzetekben, amikor szoros helyzetekből kell kimenekíteni az autónkat. Épp ezért érdemes mindig magunknál tartani egyet, különösen off-road autózás, túrázás vagy nehéz terepen történő, gyakori közlekedés esetén, hiszen sosem tudhatjuk, mikor lesz szükség egy kis extra erőbedobásra.
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Segítség a horgászoknak, túrázóknak, vadászoknak

Milyen masszázsfajták léteznek?

A sínrendszeres lámpák modern megjelenést adnak a helyiségnek

Germicid lámpákkal gyárakban, üzemekben

Csúcskategóriás, innovatív szoláriumok

Miért érdemes képezni magadat?

Hogyan változik a szerelem az idő múlásával?

A nők és az élvezetek

Górcső alatt a körpályás fóliázógép

Innovatív megoldások az új típusú automatikus sorompók tervezésénél

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok