Mi Abonyunk - Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.04.12. 19:59

 

Amikor fekhelyet választunk, fontos kritérium az ágybetét jellege, összetétele, és attól függően, hogy hányan fognak aludni rajta, sok más egyéb tényezőt is figyelembe kell venni. Az ágyvásárlás nem kis döntés, hiszen jó pár évre, akár évtizedre társunk lesz a mindennapokban. Épp ezért eléggé kellemetlen, amikor szembesülünk vele, hogy valamilyen folt vagy szennyeződés érte, amely nem csak a huzatot károsította.

 

Amikor mindenképp le kell cserélni a matracot

 

Persze, ha már nagy a baj, nincs mit tenni, be kell szerezni egy vadonatúj darabot, hiszen a használt matracoknál sosem lehet tudni, hogy mikor jön ki valami probléma. A Nonstop Bútor webáruház matrackínálata kellően bemutatja a napjainkban elérhető változatokat, választhatunk a szivacsos, rugós vagy memóriahabos kivitelek között. A szivacsos és rugós változatokon belül is még meg tudjuk különböztetni a komfort, az extra és az ortopéd változatokat, így bőven van lehetőség mindenki számára, hogy megtalálja azt a típust, amely egyaránt megfelel alvási szokásainak és egyéni ízlésének.

 

A megelőzés legyen mindig a központban!

 

Ágybetéteink védelménél mindenképpen alapvető fontosságú, hogy mindig előre gondolkodjunk. Ha tudjuk, hogy a lakásban kisállat van, ami kárt tehet bármelyik bútorban, akkor ennek első lépése az olyan fokú megelőzés, hogy már a bútor vásárlásánál figyelünk erre. Persze más a kérdés, ha a négylábú kedvenc később érkezett, mint az ülőgarnitúra.

 

Új bútor vásárlásánál a huzat megfelelő kiválasztása nagy segítség lehet. Kevésbé sérülékeny a textilbőr, a műbőr, és ezek a fajták könnyebben tisztíthatók, gyorsabban száradnak. Nem mindegy, hogy egy bőrkanapé esik áldozatául a cica karmainak vagy egy textilbőr, amelynek huzata esetlegesen még cserélhető is.

 

A megelőzés másik pillére lehet a fedőmatrac beszerzése, amikor is a kifolyó szennyeződés először a legfelső réteggel érintkezik, így megakadályozva, hogy lentebbi mélységekbe hatoljon. Szintén a védelem része lehet egy ágytakaró elhelyezése, amely különösen hasznos, ha valaki nem mindig veti be reggelente az ágyat.

 

Ha már megtörtént a baj

 

Ha valami kiömlött a matracra, akkor az első és legfontosabb, hogy gyorsan cselekedjünk. Finoman itassuk fel, ha folyadékról van szó, de vigyázzunk közben, hogy ezzel ne vigyük mélyebbre a szennyeződést a betétbe, mivel úgy nehezebb lesz a szárítás. Amint lehet, porszívózzuk is ki az adott felületet, amely szintén segíti a gyorsabb tisztulást.

 

A már sokak által ismert házi praktikák itt is segítenek. Ezek pedig az ecetes víz vagy tisztítószeres víz, illetve a szódabikarbóna. Az ecet és a szódabikarbóna fertőtlenítenek is, valamint eloszlatják, ha valamilyen kellemetlen szag maradna utóhatásként a folyamatban. Ha ezek után sem sikerült pozitív változást elérni, akkor mindenképp valamilyen speciális, kimondottan az adott foltot közömbösítő vegyszerhez kell folyamodni. Ilyenkor viszont mindig a címkén lévő utasítások szerint járjunk el és vegyük figyelembe a szelektív hulladékgyűjtés szabályait is.
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Borhűtők a vendéglátóiparban

Mikor érdemes mobilt venni a gyermekünk részére?

Új lakásba költözöl? Íme, néhány tipp, hogy úgy nézzen ki, mintha lakberendező tervezte volna!

A VPS használatának legnagyobb előnyei

E-mail marketing: ma is az egyik leghatékonyabb eszköz

Profi csörlőhasználat: mit érdemes tudni a fordítócsiga használatáról?

Környezetbarát, eldobható tányérok ételkiszállításhoz és partikhoz

Manapság már mindent gépesítünk!

Rendelj különleges és egészséges avokádós szendvicset!

Mit értünk a steril kifejezés alatt? Miért létfontosságú az egészségügyben?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok