Mi Abonyunk - Miért fontos a visszwatt védelem a napelemes technológiában?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.03.18. 11:56

A napenergia hasznosítása egy olyan terület, ami folyamatosan fejlődik. Maga a technológia már hosszú évek óta jelen van, de csak az elmúlt években került igazán a reflektorfénybe. Az energiaválság és a különböző támogatások helyezték előtérbe a saját napelemes rendszerek kiépítését, amihez ma már különböző kiegészítők is elérhetőek.

 

Fontos berendezések a napelem rendszerekben

 

Egy komplett rendszer kiépítése során több kiegészítőre is szükség van. Az első természetesen maga a telepítés helye és a hozzátartozó tartószerkezet kialakítása. Ehhez sokszor a legjobb választás a szerelősínek alkalmazása, amiket a Modulfix oldaláról is be tudunk szerezni. Ha a stabil rögzítésről gondoskodtunk, akkor jöhet a munka másik fele: a hatékony működtetéshez szükséges kiegészítők kiválasztása. Az egyik kulcsfontosságú berendezés az inverter, aminek a fő feladata az, hogy a napelemek által termelt egyenáramot váltakozóárammá alakítsa, hogy azt a háztartási berendezések és más elektromos eszközök is fel tudják használni.

 

Azonban sokszor előfordulhat olyan helyzet, hogy a napelemek sokkal több energiát termelnek, mint amire a rendszernek vagy a háztartásnak szüksége van, így az extra villamos energia visszafolyhat a hálózatba. Itt kerül képbe a visszwatt védelem, ami megakadályozza ezt a bizonyos visszafolyást. Ezzel még biztonságosabb lesz az egész napelemes rendszer, és a közüzemi hálózatot is megóvja a problémáktól. Elkerülhetjük a túlterhelést, hatékonyabb lesz a működés, és a káros hatások miatt sem kell aggódni.

 

Ez egy olyan technológia, amit minden napelemes rendszer esetében érdemes és kell is használni, hogy a későbbiekben, a felhasználás során semmilyen problémával ne találkozzunk.

 

Növeli az egész rendszer hatékonyságát

 

A visszwatt védelem segítségével maximalizálható a hálózatstabilitás, mivel a túlzott visszatáplálás zavarokat, instabilitást okozhat a hálózatban. Szabályozva lesz az energiaáramlás, így a hirtelen terhelés is megelőzhető. Az energia visszafolyása az invertereket és más elektromos berendezéseket is károsíthatja. A visszwatt védelem ezt is megelőzi, ráadásul még a közüzemi hálózattal való együttműködést is támogatja. Ezzel az ingatlan hosszú távon is energiahatékony és fenntartható áramellátáshoz jut.

 

A termelés is optimalizált lesz, tulajdonképpen mindent kihozhatunk a napelemes rendszerből, amire az képes lehet. Az akkumulátor is hatékonyabban töltődik fel, így a mindennapos kényelem, komfort is sokkal jobb lesz.

 

A napelemes rendszerek folyamatosan fejlődnek

 

Egy igazán kiemelt területről beszélünk, így egyáltalán nem meglepetés, ha a technológia megállás nélkül fejlődik. Ezért is fontos minél hamarabb belevágni a saját napelemes rendszer kiépítésébe, mivel már számtalan kiegészítő közül válogathatunk. A stabil rögzítéshez minőségi termékeket használhatunk, az energia termelése és felhasználása pedig a lehető leghatékonyabban oldható meg napjainkban.
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Borhűtők a vendéglátóiparban

Mikor érdemes mobilt venni a gyermekünk részére?

Új lakásba költözöl? Íme, néhány tipp, hogy úgy nézzen ki, mintha lakberendező tervezte volna!

A VPS használatának legnagyobb előnyei

E-mail marketing: ma is az egyik leghatékonyabb eszköz

Profi csörlőhasználat: mit érdemes tudni a fordítócsiga használatáról?

Környezetbarát, eldobható tányérok ételkiszállításhoz és partikhoz

Manapság már mindent gépesítünk!

Rendelj különleges és egészséges avokádós szendvicset!

Mit értünk a steril kifejezés alatt? Miért létfontosságú az egészségügyben?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok