Mi Abonyunk - Hogyan kell alkalmazni a forradalmi nanotechnológiás szigetelést?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2024.02.28. 13:50

 

A nanotechnológiás szigetelés nem véletlenül egyre népszerűbb megoldás szerte a világon. A leginnovatívabb épületekben és létesítményekben már most megtalálható, de lakossági felhasználásra is alighanem a jövő egyik leghatékonyabb megoldásáról van szó.

 

A GWR Nano Insulation szigetelése szinte bármilyen építőanyagra felvihető, és a helyszíni terepszemle után rövid idő alatt el is indul – majd el is készül – a munka. Egy szigeteletlen vagy rosszul szigetelt épülethez képest pedig jelentős költségmegtakarítást is eredményez.

 

A nanotechnológiás szigetelésről általánosságban

 

A nanotechnológia úgy robbant be a köztudatba és a szigetelési iparágba, akárcsak egy rakéta. A hasonlat is közel áll a valósághoz, hiszen az űrversennyel egy idős technológiáról van szó. Az igazi áttörés a 2010-ben indult be, amikor a Windt Technologies csapata a nemzetközi piacra is kilépett.

 

Vékony, festékszerű folyékony anyagról van szó, ami energiahatékonyságát, telepíthetőségét és fenntarthatóságát tekintve is felülmúlja az elképzeléseinket, egy egészen elképesztő lehetőséget kínálva a szigetelés megvalósítására.


A GWR Nano szigetelés alkalmazása a gyakorlatban

 

Jó hír, hogy a nanotechnológiás szigetelés minimális előkészületet igényel csak. A tárolással sem igazán kell foglalkozni, és akár 1-1,5 milliméter réteg is elegendő lehet. Nemcsak az építkezéssel egyidőben, hanem akár utólag is felvihető az anyag. A munka olyan, mintha csak festenénk, ráadásul akár ugyanazzal a színskálával is lehet dolgozni, ami az épületen van - hacsak nem szeretnénk újítani.

 

Külső alkalmazás során bármilyen szerkezetet tömíthetünk vele, minimalizálja a felmelegedés kockázatát, valamint megelőzi a nedvesség behatolását – ezzel együtt viszont segít annak elpárolgásában. Nem növeli az adott szerkezet súlyát, azonnali pozitív hatással bír. Alapozó- vagy fedőrétegként is hatékonyan lehet használni.

 

Hazai és nemzetközi példák: ahol a nanotechnológia már jó gyakorlatként szolgál

 

Hogy lássuk, nem csak elméletben működik a dolog, számos példát is találhatunk már a világban. Lakóházak, konténerek szigetelését oldották már ezzel a technológiával nagy számban hazánkban és nemzetközi szinten is. De ott van a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjének otthont adó stadion is, ahol szintén erre az innovációra esküdtek.

 

Márpedig Katar sem az ódivatúságáról híres - már ami a technológiát illeti. Ez esetben például olyan megoldásra volt szükség, ami valóban eredményes és hatékony, hiszen a nyári hőmérséklet akár a 42 fokot is meghaladhatja. A nanotechnológia pedig szélsőséges körülmények között is megállta a helyét. Nem beszélve arról, hogy légkondicionált és szabadtéri környezetben, tehát kül- és beltéren is meg kellett felelnie a rendszernek.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Milyen az igazán jó masszázsmedence?

Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repjegyeket?

Egy izgalmas szerkezet, amely sok előnyt kínál

Amit tudni érdemes a turbómaróról és a rotormaróról

Életmódváltás egyszerűen

Milyen ruhákra lesz szükség horgászathoz?

Tegyük komfortosabbá a kertünket árnyékolókkal!

Mikor és miért lehet jó a közösen megélt öröm?

Az online közműátírás menete, ha azt a régi szerződő kezdeményezi

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok