Mi Abonyunk - Mennyit számít, hogy milyen nyírógéppel nyírjuk a kutyus szőrét?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.02.14. 16:11

Minden gazdi a legjobbat szeretné a kutyusa számára, éppen ezért a kutyakozmetikára is rendszeresen időt kell szakítanunk. Ez nemcsak esztétikai, de egészségügyi szempontból egyaránt rendkívül fontos lehet.

 

Amennyiben még nem vagy jártas ezen a területen, érdemes informálódni a különféle részfolyamatokat illetően, valamint a minőségi eszközök beszerzésére egyaránt nagy hangsúlyt kell fektetned. A következő cikkben most ebben leszünk a segítségedre, tarts velünk!

 

A rendszeres nyírás jelentősége

 

Ma már szinte minden második háznál tartanak legalább egy kutyust. Egy szerető gazdi jól tudja, hogy a kiskedvencnek sok-sok dologra szüksége van; megfelelő táplálkozásra, a vitaminforrás biztosítására, elegendő mennyiségű mókára, játékra, pihenésre, na meg persze egy kis kutyakozmetikára is. A Kések Ollók Webáruház nyírógépei között te is megtalálhatod az ideális darabokat, legyen szó bármilyen típusú, szőrzetű, termetű állat kozmetikájáról.

 

De mi a különbség az egyes bundák, a szőrzetek között? A rövidebb szőrzettel megáldott ebeket kefélni szokták, míg a hosszabb szőrszállal rendelkező kutyusok esetében a nyírógép lesz a gazdi legjobb barátja. A nyírás nagyon lényeges, hiszen az egyre csak növekvő szőrzet egy idő után kellemetlen lesz a kutya számára.

 

Házi kutyakozmetika? Vigyázz, mit csinálsz!

 

Nincs azzal semmi baj, ha az ember úgy dönt, otthon szeretne “kutyakozmetikázni”, az viszont fontos, hogy tájékozottak legyünk. De mire kell figyelned?

 

Ha a kutyusod a trimmelhető kutyafajták csoportját gyarapítja, akkor csupán egy fésűre és egy ritkítóollóra lesz szükséged. Az elhalt szőrszálak eltávolításakor a szőrt ajánlott széthúzni, így jobban látni fogod az öreg szálakat. Amikor már fényes az állat szőre, akkor abbahagyhatod.

 

A nyírás már egy kicsit összetettebb feladat. Ilyenkor mindig azt szoktuk ajánlani, hogy hagyd egy picit hosszabbra a szőrzetet, mint amilyenre először tervezted. Mindig a fej tövénél, a nyak körvonalánál indítsd el a nyírógépet, ily módon tolhatod végig a farok tövéig. Általában úgy a jó, ha a csípő és a váll vonalától kezdve vezeted le a lábra a gépet. A fenék és a mellkas egyaránt nyírható, azonban a fül és a fej esetében maradj inkább az ollónál.

 

Wahl Vetiva Mini - Példa a jó nyírógépre

 

A nyírógépek kiválasztása nem a legegyszerűbb feladat, de ha tudjuk, milyen márkákban bízhatunk meg maximálisan, akkor már egy kicsit könnyebb dolgunk lesz.

 

A Wahl egyik páratlan darabja, a Wahl Vetiva Mini keskeny nyírófejjel rendelkezik, tehát a kisebb, problémásabb felületeken is könnyen boldogulunk vele. Így a fazonnyírás gyors és pontos lesz. Csendes működésének köszönhetően a kutyust sem zavarja majd a masina.

 

A kutyakozmetika tehát több részből áll, és nem lehet összacsapni az egyes feladatokat, mindegyik esetében maximálisan alaposnak kell lennünk, ez a nyírásra is érvényes.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Az online közműátírás menete, ha azt a régi szerződő kezdeményezi

Csodadiéták helyett az életmódváltásra szavazunk

3 probléma, amin segíthet egy jó hajkondicionáló

A legfontosabb kérdések a laminált padló kapcsán

Öltözködési anomáliák, amelyeket mindannyian elkövetünk

Egy jó kárpittisztítóval mindig szépek maradnak a bútoraink!

Munka a mezőgazdaság területén ? Megéri kipróbálni magunkat!

Fedezd fel a társasjáték-kiegészítők színes világát!

Mit jelezhet a ragacsos növény?

Miért fontos a visszwatt védelem a napelemes technológiában?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok