Mi Abonyunk - Vadiúj zeneiskola?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2010.01.10. 22:29:39

Szépek a tervek....Abony város önkormányzata nem tétlenkedett az esztendő elején sem, összeültek egy rendkívüli menet erejéig, melynek napirendi pontja az a nagyléptékű fejlesztési pályázat volt, mely tartalmazza többek között a piac megépítését is. A gyors kezdésre azért volt szükség, mert közeledett a beadási határidő. A projekt tartalmazza egy művelődési ház és könyvtár megépítését is, mely a jelenlegi Bihari János Zeneiskola területén lesz úgy, hogy a „ zenetanodát „ lebontják. Az eredeti elképzelések szerint itt alakítottak volna ki új zeneiskolai termeket is, de sajnos mostanra, az utolsó pillanatban kiderült, hogy ez a funkció nem összeegyeztethető a pályázati kiírással. Tehát esély sem lett volna rá, hogy nyerjen ezzel együtt a pályázat. Így hát nagy merészen lebontják a Biharit. Megjegyzem, annak pincéjét az idén újították fel….

 

Szóval lebontják a zeneiskolát, hogy helyet kapjon a multi- művelődési ház és a könyvtár. De akkor mi is lesz a zenesulival? Hoztak képviselőink egy határozatot, mely szerint „ A zeneiskola építése a nyertes pályázat beruházásával egyidejűleg valósul meg melynek összköltsége 137.630.125 forint, ezen összeg melynek fedezetét az önkormányzat által kibocsátott Két Torony Kötvény terhére biztosítja. „

 


Nos. Kikívánkozik belőlem a kisördög. Nézzük csak a mondatot. Elemezzünk egy picit.

1.         A pályázat még korántsem biztos, hogy nyerni fog, ráadásul, ha nyer, nem biztos, hogy a teljes összeget megkapja….

2.         A Két Torony Kötvény terhére már annyi önerő, annyi beruházás, miegyéb valósult meg, hogy félő, hogy nem marad sok belőle…

3.         Amíg az esetleg nyertes pályázatot megvalósítják, azaz porig rombolják a Biharit, hol fognak a nebulók zenét tanulni? Mert ugye elvileg egyidejűleg valósulnak meg….

4.         Honnan tudható, hogy egy zeneiskola pontosan 137.630.125 forintból kihozható?

5.         Miért csak a közelmúltban derült ki, hogy a terv rossz, hiszen nem lehet zeneiskolát kialakítani a pályázatból? Miért nem figyeltek erre oda? Nyilván újratervezés szükségeltetik.

6.         Miért nem új területen alakítják ki a Művelődési ház és könyvtár komplexumot? Nem lenne-e ésszerűbb és olcsóbb megoldás a jelenlegi Biharit felújítani, kipofozni, bővíteni? A feltüntetett 138 millió feléből is csodát lehetne teremteni…..

 

Nos, bennem ezek a kérdések merültek fel, de talán sosem tudok majd ésszerű magyarázatot kapni. A nagy projekt egyébként tartalmazza a multi művelődési házat 621 millióért, a piacot ( már nem a plázát ) 349 millióért, a Kossuth tér zöldfelületének rendezését 118 millióért, térfigyelő rendszer kiépítését 18,5 millióért, közvilágítás kiépítését 28,8 millióért, a Szilágyi Erzsébet út megújítása 41,5 millióba kerülne. A nyilvánosság biztosítása, vagyis a propaganda laza 9,05 millióért valósul meg! Városmarketing akciót is terveznek laza 19,25 milláért, mellette van egy varázsmondat is: „ beruházás jellegű kiegészítő soft tevékenységek költsége „ 28,5 millióért. A projektmenedzsment 51,5 milliót kóstál….. Ezek a főbb összegek. Hogy ez mibe is kerül Abonynak? Ha nyerünk, az önerő 386.797.177 forint. Hajrá Abony! Így legyen.

 

LŐVE

Oktatás:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok