Mi Abonyunk - Történelmi pillanatok az abonyi Fidesz- KDNP sajtótájékoztatóján
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.03.06. 16:13

 

Március 6-án az abonyi FIDESZ- KDNP frakció sajtótájékoztatót tartott a Lila Akác étteremben. A helyi Fidesz elnök, Dr. Egedy Zsolt, a KDNP helyi szervezetének vezéralakjával, dr. Magyar Gáborral közösen vesézgette ki az elmúlt napok fontos helyi történéseit. Azért történelmi jelentőségű ez az alkalom, mert köztudomású, hogy a két helyi párt vezetősége nem ápolt túlzottan jó kapcsolatot egymással. Ám most, a közös cél érdekében összefogtak. Úgy tűnik, hogy Földi László összehoz. Vagyis, mindkét pártszervezet beállt a közös országgyűlési képviselő jelölt, az abonyi születésű Földi László mögé. Ennek folyományaként tudhattuk meg, hogy miért is nem fogadta el a helyi képviselők döntő többsége Abony város költségvetését február 27-én.

Dr. Egedy Zsolt elmondta, hogy visszautasítják a baloldali összefogás országgyűlési képviselő jelöltjének, Abony polgármesterének, Romhányiné dr. Balogh Editnek a testületi ülésen tett kijelentését, mely szerint a helyi közalkalmazottak és köztisztviselők nem kapnak fizetést, és ezt azoknak a képviselőknek kell megköszönniük, akik leszavazták a városi költségvetést. A tény ezzel szemben az, hogy a városi büdzsé teljesen előkészítetlen formában, megszavazhatatlan módon került be a testület elé. Abban ugyanis 210-220 millió forintos hiányt terveztek be. A jelenlegi szabályozás szerint azonban NEM lehet mínuszos költségvetést elfogadnia egyetlen településnek sem, ez szankciókkal járna. A február 27-i testületi ülésen a vita során aztán a hiányt lefaragták úgy, hogy 142 millióval növelték a helyi adóbevételt és a kiadásokat 64 millió forinttal csökkentették. Ez azonban fikciónak tűnt. Ekkor az egykori képviselő testületi tag, jelenleg aljegyzőként dolgozó Kelemen Tibor előjött azzal, hogy véleménye szerint úgy csökkenthető a hiány, ha a 250- 300 millió forintnyi adózási kintlévőségeket behajtják, melynek szerinte 50-60 %-a folyhat be. Ekkor kérték a helyi testületi tagok, hogy készüljön minderről komoly írásos anyag. Ez azonban a következő testületi ülésre sem készült el, az önkormányzat tagjai nem tudják, mennyi is a város valós kintlévősége. Ennek ellenére megszavazták a testületi tagok március 4-én a városi költségvetést, hiszen senkinek sem érdeke az, hogy a költségvetés hiánya miatt szankciókat léptessenek életbe a várossal szemben. Viszont a testületi tagok kérték, hogy a határozatban szerepeljen az, hogy továbbra is szeretnének tájékoztatást, pontos kimutatást kapni a kintlévőségekről.

Dr. Magyar Gábor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ő még soha nem szavazta meg a városi költségvetést, mióta képviselő testületi tag, de annak módosításait sem. Hazardírozásnak nevezte azt, ami a településen folyik, azt a rendszert, melyet Romhányiné polgármesterként működtet, és úgy tudja, hogy rendkívül sok a település kintlévősége. Szerinte a behajthatatlan és elévült adótartozások összege évente mintegy 50 millió forint, mellyel amiatt, hogy nem folytak be nagymértékben növelték a városi hiányt. Magyar Gábor szerint ez megengedhetetlen, és az a pénzügyi hozzáállás a polgármester részéről elfogadhatatlan. Mindesetre pontos kimutatást kértek ezekről az elévült kintlévőségekről, és ha megkapják, közzé is teszik.

Kelemen Tibor volt a vezetője annak az ad- hoc bizottságnak, mely arra volt hivatott, hogy az Egészségügyi centrum körüli botrányos építési körülményeket kivizsgálja. Magyar Gábor elmondta, hogy a vizsgálat eredménytelenül zárult és utána lett érdekes módon aljegyző Kelemen Tibor, aki most az adósságok behajtásáért is felelős lenne.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hivatalt a polgármester asszony egyszemélyes botkormányos rendszerként működteti. Továbbá azt is megtudhattuk Egedy Zsolttól, hogy Romhányiné dr. Balogh Edit törvénysértő módon hirdetett a Kincskereső legutóbbi számában, mert ebben a lapban nem lehet politikai hirdetést megjelentetni, tekintettel arra, hogy nem szerepel az Állami Számvevőszék listáján, nem regisztrált be oda. Tehát Balogh Edit törvénytelenül köszönte meg a helyi hirdetési újságban az aktivistáknak a segítséget. Kérik a Fidesz- KDNP tagjai, hogy Balogh Edit, amennyiben lehetséges, ezek után kampányát jogsértés mentesen folytassa. A választási iroda Balogh Editet elmarasztalta a jogszerűtlen hirdetés miatt.

Magyar Gábor és Egedy Zsolt a továbbiakban még hosszasan ecsetelte Balogh Edit autokrata választási stílusát, szerintük a jegyzői munka a törvénytelenség határait súrolja, és Magyar Gábor szerint a Hivatal nem más, mint a Káosz Háza. Kiderült, hogy a jegyző a közterület felügyelet munkatársait kiküldte dolgozni munkaidő után, hogy biztosítsák a polgármester baloldali fórumát, amikor Bajnai Gordon Abonyba érkezett. Érdekes módon a megelőző hétvégéken nem rendelték be a közterület őreit, pedig az Indul a Bakterház előadásain sokkal többen voltak, mint Romhányiné fórumán.

Az új piaccsarnoknak egyetlen egy új bérlője nincs, üresen tátonganak az üzletek. Lejjebb kellett már vinni a bérleti díjak összegét is, de még így sem jelentkezett senki. A két legnagyobb bérlő, a két húsbolt jobb, állandó helyet talált magának, és a régi bérlők is eltűntek. Így az új piac fenntarthatatlan.

Egedy Zsolt szerint csodakategória, hogy a város egymilliárdos adósságállományát második körben átvállalta az állam, de erről nem szól a polgármester. A pénz nem került elköltésre, rendelkezésre áll még 600 millió forint, melyet nem dologi kiadásokra akarnak fordítani, hanem fejleszteni szeretnének belőle.

A fentieket és még sok más érdekes dolgot három televíziós kamera rögzítette. Egy biztos a helyi Fidesz és KDNP együtt még erősebb. Ha ez az összefogás megmarad a helyi kampány során is, nem lesz vitás a választás sorsa. Úgy tűnik, hogy Földi László tényleg összehoz.

Lőrinczy Veronika
 

Politika:
FIDESZ   
 14 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 6-os választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 4-es választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 2-es választókerületben?

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 3-as választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 1-es választókerületben?

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
választás

abonyfia -

2014.03.12. 07:56:13

Hogy a sz...t ki keveri, jól látszik, bár én ilyesmiről egyetlen szót sem írtam, nem tudom, vajon ki...? Az a tudósításból kitetszik, hogy a képviselői székre pályázó asszony hogyan viselkedik. Emlékszel még, hogy megvádolt egy hiavatalt, amelyik szerinte megfenyegette őt, mert szólni mert a piaccsarnok használatbavételi jogának elhúzódásáért? Amikor aztán azt kérték tőle, hogy nevezze meg a packázó hivatalt, akkor kiderült: nem vele történt az eset. A sajtó derítette, ki hogy az engedélyező hatóság (egy vízügyi szerv) rossz anyagot, hiányos dokumentumot kapott nénuskáéktól, a javítás meg nehezen ment Editéknek. A fenyegetést meg nem bizonyította, de egy hirdetésben nyilvánosságra hozta! Szerintem ez nagyon ízléstelen. Sőt. Több annál. Most meg a városi intézmények vezetőit, dolgozóit ijesztgeti azzal, hogy a rossz költségvetést kritizáló képviselők miatt majd nem kapnak fizetést? Ez meg egyenesen undorító, nem? A költségvetés a polgármester dolga, a beterjesztés az ő felelőssége. Képviselőké, hogy elfogadják vagy nem. Nem fogadták el, mert rossz.

Igazad van

kotivi -

2014.03.11. 09:24:07

"helyhatósági választás összel lesz"

Csakhogy ezek a megnyilvánulások már arról szólnak. Egy olyan ember szeretne polgármester lenni akinek már semmi köze nincs Abonyhoz, mint ahogy azt írtátok csak a szaert tudja kavarni. Remélem az emberek elgondolkodnak rajta és tesznek róla, hogy megfelelő ember kerüljön a posztra.

kotivi

abonyfia -

2014.03.10. 17:48:41

Nem én hoztam föl a kettős állampolgárságot, tisztelettel. Csak reagáltam rá. Trianon nélkül azt nemigen lehet. Az érdi kirándulása nénuskának nem érdekes? Meglátjuk merre mennek a dolgok. még korai magyar Gábor és mások dolgában megnyitni a frontot, helyhatósági választás összel lesz. Most képviselőre szavazunk április 6-án. Ki-ki arra, akit arra alkalmasnak talál. Én sem tudom, te ki vagy. Érvek, azok a fontosak. Láttam már elvált nőt és férfit éppen eleget. Jót is , kevésbé jót is. A pletykák vagy az egyirányű állítások azért nem feltétlenül igazak, igaz?

Annyit még

kotivi -

2014.03.10. 09:07:23

Magyar Gábornak nincs abonyban lakása csak egy haveri bejelentettje. Ő soha nem fog ide költözni, nem hagyná ott a Tahitótfalui gazdaságát.

abonyfia

kotivi -

2014.03.09. 09:24:57

Nem tudom hogyan jön ide Trianon? Nagyon szomorú, hogy az megtörténhetett. Jó volna már túltenni magunkat rajta, sajnos változtatni nem lehet, nem tudunk rajta. A baj az hogy akkor hozzuk elő ha a politika úgy kívánja és fel tudjuk használni céljainkhoz. Ez a kettős állampolgárság tematikusan előkészített és jó időzítéssel végrehejtott dolog volt, semmi köze Trianonhoz. Aki egy kicsit is otthon van a politikában átlátja az egészet.

Nem tuom "abonyfia" ki vagy hol élsz, de olyan dolgokról beszélsz amiről fogalmad sincs. Magyar Gábor abonyi születésű, édesanyja most is itt él. Ő eltávozott Abonyból és hogy adódott a itt a lehetőség beszállni a politikábaa hát megtette. Ami a szineket illeti (Keresztény-Demokrata Néppárt) válaszhattak volna olyat aki jobban beleillik a párt alapelveibe. Gondolok itt a házassága körüli bonyodalmakra.

Egedi

abonyfia -

2014.03.09. 06:32:07

Természetesen Egedy doktor, y-nal. Bocsánat...

vadrizsék

abonyfia -

2014.03.09. 06:29:57

Nem dolgom megvédeni Magyar Gábort vagy Egedi doktort, de azért fura így vélekedni rajtuk keresztül a kettős állmapolgárságról. Talán érdemes volna megkérdezni azokat a családokat, akiknek odaveszett a földje a határrendezéssel (nevezzük így Trianont), akiknek dönteniük kellett napok alatt, hogy mindenüket otthagyva (maradék) Magyarországra telepednek és mindent újra kezdenek negyven-ötven-hatvan évesen, akiknek a családját hasította ketté a szenvtelen és igazságtalan Európa, akiket hetven éven át csak a nyelvük miatt üldöztek, kirekesztettek, becsméreltek, bebörtönöztek, miközben az anyaország hallgatott. Nem kényszeríthető senkire, hogy szeresse a kettős állampolgárságot, de talán megérti, hogy az évtizedeken át hallgató Magyarország egy kicsit fölszabadította azokat, akik vállalták a tortúrát, a procedúrát a kettős állampolgárságért. A agyarországi románok, akik ezt megvallják, ne szavazhassanak? Legyenek jogfosztottak? (Cserébe, bosszúból...) Amit most adott Magyarország Gyurcsány Ferenc és pártja minden ármánykodása ellenére (Mesterházy Kolozsvárig ment nemrég, hogy bocsánatot kérjen az ellenkampányért, hátha rájuk is szavazna majd néhány erdélyi...), az csupán gesztus és mint olvashatni, csak kevesen élnek vele. Eddig kevesen éltek vele, de legalább a lehetőség meg van rá. Csak gesztus.

Magyar Gábor nem abonyi? Ő annak vallja magát. Ennyi erővel a sok-sok éven át a jobb pénzért Érdre költözött és onnan az abonyi polgármesteri széket megpályázó Balogh nénuska sem abonyi, de azért ő rendben van?

Az Ősmagyar

kotivi -

2014.03.08. 19:55:50

Mit keres Abonyban? Miért szól bele, miért akar dönteni a Mi dolgainkban?

Ez olyan min a külföldi kettős állampolgároknak adott szavazati jog! Mi közük a Mi dolgainkhoz? Szavazzanak ott ahol élnek, ahol adóznak!

Rájuk gondoltál Vadrizs!

kotivi -

2014.03.08. 19:50:53

Történelmi pillanatok?????

Vadrizs -

2014.03.08. 08:21:36

Történelmi pillanat az lenne, ha ez a két nagytudású emberke eltűnne az abonyi közéletből, az áskálódáson kívül soha más megnyilvánulásukra nem emlékszem.

regiszralt

Sovany -

2014.03.08. 03:38:13

{#emotions_dlg.loveheart}Nem akarom  megserteni  senkinek a tudasat, csak annyit szeretnek hozza tenni, aki a kakan is keresi a" csomot".............................

természetesen IGEN

veroniq -

2014.03.07. 09:34:22

Igen, a www.miabonyunk.hu természetesen regisztrált és lehet poltikai hirdetést elhelyezni oldalainkon. Valamint a www.hetihirek.hu és ennek a lapnak a nyomtatott lapszáma is.

Ez az alap!

Üdv: Veronika

Korábban irtam belőle cikket, de előbbre teszem!

Állami Számvevőszék listája

kotivi -

2014.03.06. 20:07:45

"Romhányiné dr. Balogh Edit törvénysértő módon hirdetett a Kincskereső legutóbbi számában, mert ebben a lapban nem lehet politikai hirdetést megjelentetni, tekintettel arra, hogy nem szerepel az Állami Számvevőszék listáján, nem regisztrált be oda"

Tisztelettel megkérdezném, hogy a "Miabnyunk" regisztrált?

balogolás

abonyfia -

2014.03.06. 16:48:07

Figyelem a DK tevékenykedését, kivált a ceglédiét, amelyik Balogh Edit mögött áll, mondhatni Földivel szemben. Rám is tartozik, meg az abonyiakra. Éppen ezért érdekes, hogy egyetlen hangot sem foglalkozik a Demokratikus Koalíció Cegléd facebook-os oldala az abonyi polgármesternő dolgaival, nem úgy, ahogyan a Miabonyunk, amiért egyébként köszönet. Abony  csak itt és a Kéttorony portálján lát friss adatokat, híreket a valós helyzetről. Ez a sajtótájékoztató is bizonyítja, hogy más fórumokat is el kell érnie a képviselőknek, hogy az autokrata városvezető dolgaira fény derüljön. Amúgy pedig a gyurcsányista DK és a bajnaista Együtt áll a Balogh Edit mögött. Talán tehetne valamit a sajtó, a nyilvános beszéd szabadságáért. Mert mit is találtama DK Cegléd profilján?

Íme az első bejegyzése a portált működtető pöffeszkedőknek:

 

2014. márc. 6. délelőtt

Eljárt felette az idő és hátrébb került. Tanulja k a Facebook-ot kedves ......, s megtalálja. Mi nem cenzúrázunk, vannak érveink, az sokkal jobban veszi ki magát. Az olvasást is illik kitanulnia egy újságírónak, a képen tudniilik a volt szocialista (azóta lemondott és a pártjából kilépett ugyanis) Simon Gábor volt és nem a DK. Ez csak fideszes újságírónak mindegy.

Nos, a Földit piszkáló kép, amelyik ugyanakkor került föl az odlara, még mindig fő helyen díszelgett, az valahogy nem avult el, nem került hátrébb. Aztán nem sokkal később meg ez jelent meg a legénykék tollából (én még olvastam a bejegyzést, amire ez vonatkozik, az időpont nagyjából dél):

 

Kedves……………, köszönjük látogatását, ezentúl mellőzzük társaságát. A Szolnok Tv után innen is kiírta magát. Ez a stílus nálunk nem divat.

 

Hogy mi is volt a legénykék haragját kiváltó bejegyzésben? Pontosan nem emlékszem, de mintha éppen Balogh Editről szólt volna néhány, egyébként teljesen szalonképes mondat. Meg egy kérdés, egy, az oldalon notorius bejegyzőről: ő vajon azonos-e azzal a férfiúval, aki ellen bírósági eljárás folyik, ha folyik. Hát ennyit a szólás szabadságáról DK-értelemben. Nyilván Balogh Edit ezzel nem ért egyet és lépéseket tesz az oldalon a szólás szabadságának visszaállítására. Hiszen náluk nincsen cenzúra, csak érvek vannak. Hát persze. A letiltott bejegyző egyébként névvel, arccal vitázott, nem úgy, mint a DK Cegléd. Ott egyetlen arc sincs, egyetlen név sincs. Micsoda bátorság!

 

 


 


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok