Mi Abonyunk - Farsang, irodalom, gasztro: Boldog és mozgalmas életet él a 2.t
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.03.29. 15:54

 

A Somogyi Imre Általános Iskola lelkes, fiatal tanítónéjei örökítették meg a 2. t osztály néhány programját képekkel, melyeket öröm nézegetni. Szeretettel ajánljuk az írást, és a képeket is, melyeket IDE kattintva nézhet meg facebook oldalunkon. Mert a jelek szerint somogyisnek lenni tényleg nagyon- nagyon jó! Természetesen szeretettel várjuk a Gyulai iskola és a Somogyi többi osztályának beszámolóit is, közzétesszük! szerkesztoseg@miabonyunk.hu

 

Így telnek a napok a 2. t-ben…


2016-02-19-én osztályfarsangot tartottunk. A gyerekek egyéni jelmezekben vonultak fel háromtagú zsűrink előtt. Jobbnál jobb szuperhősök, focisták, tündérek, királylányok és mesebeli alakok töltötték meg a tantermünk falait. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt. Különdíjat nyert el a mi Regős Bendegúzunkat megtestesítő Buczkó Bendegúz Krisztián, aki nagyon hitelesen testesítette meg az Indul a bakterház c. film főhősét, sőt, még idézni is tudott tőle. III. helyezést ért el a madárijesztő szerepében Kecskeméti Hanga, s a II. helyezés osztott volt, itt nem lehetett dönteni. Kállai József János, buszsofőr jelmezbe bújt, míg testvére Kállai Hanna Szilvia Spongya Bob jelmezében mutatkozott be. Rengeteget dolgoztak a jelmez elkészítésén, így igazán megérdemelt volt a jutalom. I. helyezést az osztály új sztárcsemetéje nyerte el Bende Vivien szerepében, aki egy rapp számot adott elő. Fontos megjegyezni a jelmez is tökéletesre sikerült. Ez úton gratulálunk nekik, s köszönjük a zsűritagoknak és a szülőknek ezt a felejthetetlen kis délelőttöt.

 

 


Ez után sem unatkoztunk, s szombaton is jöttünk „dolgozni” március 5-én. Gasztro délelőtt volt a mi kis osztályunkban. A gyerekek csoportokba rendeződtek, s lázasan írták a bevásárló listát és nagy izgalommal várták, hogy elindulhassunk bevásárolni a városba. Fogták a kis kosaraikat a csoportfelelősök a bevásárló listát illetve a költőpénzt, melyet természetesen felnőttek segítségével költöttek el. Készült aznap délelőtt gyümölcssaláta, szendvicsek, pirítós és gófri, egyszóval minden mi szem szájnak ingere. A gyerekek igyekeztek mindenben segíteni, igazán élvezték a finomságok elkészítését, s még ez sem volt elég nekik. Megvendégelték az iskola titkárságának dolgozóit, illetve az igazgatói iroda tagjait. Igazi kis pincérekké változtak, mikor az igazgató néni és munkatársai ellátogattak a mi kis „otthonunkba”. Elmondhatatlan büszkeség és öröm töltötte meg az ő kis szívüket s az enyémet is. Köszönet a szülői munkaközösségnek. Öröm veletek dolgozni, s ez a gyerekek szemében és élményeiben tükröződik igazán vissza.

 


Ezek után sem volt megállj, hiszen elérkeztünk a szépirodalmi délutánunkhoz, ahol az osztály kis költőpalántái mutathatták meg mit is tudnak, ha versekről van szó.

(I. Helyezés: Kecskeméti Hanga 2.t; II. Helyezés: Sass Blanka 2.t és Farkas Botond István 2.t;  III. Helyezés: Duka Csenge 2. t)


Úgy gondoltuk ismét az én örökmozgó mindent a gyerekekért szülői munkaközösségemmel, hogy ne maradjonak ki a többiek sem ebből a kis „nyelvészkedésből”. A tanulók az elhangzott versekből összeállított kvíz kérdéseket csoportokban oldották meg. Nagyon ügyesek voltak, így mindenki kaphatott egy kis jelképes finomságcsomagot egy kis rágcsálnivalót azért, mert részt vett a kvíz délutánon.


Mindent összevetve mi komolyan felvettük a kesztyűt, amikor besétáltunk 2014 szeptemberében a 3-as tanterem falai közé. Nélkületek anyukák és apukák ez nem menne, így a mi kis osztályközösségünk ez úton szeretné nektek megköszönni, hogy mindig szem előtt tartjátok a mi kis életünket és segítettek még akkor is, ha nem lehettek ott velünk egy –egy iskolai programon illetve rendezvényen.


Tudjuk még nagyon sok munka vár ránk, de teljes erőbedobással és tudásra szomjazva nézünk elébe a nagyvilágnak.

 

Tanító néni 

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Somogyi iskola: A Felvidéken jártunk...

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok