Mi Abonyunk - A gyárból az otthonunkba: hogyan készül a műanyag nyílászáró?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.09.26. 07:42

A műanyag ablakok napjainkban hatalmas népszerűségnek örvendenek. Azonban azt már kevesebben tudják, hogy mégis mekkora utat tesznek meg a tervezéstől egészen a beszerelésig. A technológia az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen esett át. Hazánkban már a ‘70-es évek óta elérhetőek.

 

Több évtizedes megoldások modern köntösben

 

A műanyag ablakok a legjobb ár-érték arányú nyílászáróknak számítanak. Ezért is választják ezt a kialakítást a legtöbb felújítás során. Az RS Ablak műanyag ablak árai jól megmutatják, hogy mennyire rugalmas megoldásról beszélünk, ami minden ingatlanban, otthonban megállja a helyét. Azonban hosszú út vezet oda, hogy már egy ilyenen keresztül tudjuk csodálni a külvilágot. Az elkészítése nem egy egyszerű folyamat, nagy szakértelmet igényel, hogy az eredmény minden elvárásnak megfeleljen.

 

Az alapanyag acélkalodában érkezik a gyárba, amelyből a profilok extrúziós eljárással fognak elkészülni. Ez egy speciális műanyag formázási technológia, de azzal sem járunk messze az igazságtól, ha teasüteményre vagy a gyurmára gondolunk extrudálás szó alatt. Ha megvannak a kész “rudak”, akkor az ablakszárny és a tok elemeit 45 fokban méretre szabják. Ehhez fűrésztárcsákat használnak elsősorban, amihez gondoskodni kell az elemek megfelelő rögzítéséről is. A hulladékok kezelésére is kiemelten oda kell figyelni, mivel a környezettudatosság elsődleges az alapvető eljárások során.

 

A műanyag nyílászárók egyik legnagyobb előnye, hogy az alapanyaga, a PVC teljes mértékben újrahasznosítható, így a minimálisan lehulló PVC darabok is visszajutnak a gyártóhoz, hogy újra bekerüljenek a nagy körforgásba. Ha megvannak az egyes elemek, akkor jöhet az összeillesztés, amit úgy tesznek könnyebbé, hogy minden alkatrész vonalkódot kap, hogy melyik ablakhoz kell használni őket.

 

További műveletekre is szükség van

 

A tokban például szükséges létrehozni egy vízkifolyó nyílást, hogy a nagyobb viharok során az eső, a pára ne tudjon megállni benne. A kilincs helyét is ki kell alakítani, valamint ugyanekkor marják bele a zárhelyeket is. Általában ebből három kerül bele a tokba. Az önmetsző-önfúró csavarok automatikusan fogják össze az acélmerevítést a műanyaggal, majd behegesztik a profilokat. A keret mindössze pár másodperc alatt kész is, ami után egy finom kefés saroktisztítás következik.

 

Egyedi igények is teljesíthetőek

 

Mint látható, egy igazán bonyolult, de egyben kifinomult műveletről van szó. Ahol még nem is említettük, hogy milyen gépeket használnak, az összeolvasztások pedig 220-240 fokon történnek.

 

A műanyag ablakok bárhol megállják a helyüket, egyedi igényeket is könnyedén lehet teljesíteni. Ma ez a kialakítás számít több területen is a leghatékonyabbnak. Ilyen például a hang- és hőszigetelés, ha szeretnénk, hogy komfortosabbak legyen a mindennapok és még a fűtésszámlát is csökkenthetjük.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A kulcs a megfelelő öntözéstechnikában rejlik

Így tisztítsd a sneakeredet, hogy sokáig tündököljön!

Készségfejlesztő játékok - amiből sosem elég

Háromból három csillagos monitort szeretnél? Segítünk!

Céltávcső használata: tudnivalók és előnyök

Milyen hatással van a CBD az alvásra, jó lehet-e alvásproblémákra?

Az olvasás mint az ismeretterjesztés és a személyiségfejlődés forrása

Milyen az ideális medencefedés?

A nagy WC-kalauz

Milyen kommunikációs stílusok vannak?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok