Mi Abonyunk - Mi lehet tökéletes névnapi ajándék?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.04.16. 21:02

 

A névnap ünneplése vallási és kulturális hagyományokon alapul, így nem minden országban ünneplik, de hazánkban jellemzően nagy jelentőséget tulajdonítanak neki, vannak kiemelt, általában szentek nevéhez kapcsolódó emléknapok, amikor a virágboltok forgalma jelentősen megnő.

 

Ajándékok szempontjából kisebb jelentőséggel bír, mint egy születésnap vagy egyéb jubileumi évforduló, így nagyrészt a virág-ital-édesség kategória hármasból kerül ki. Melyek a legkedveltebb névnapi ajándékok? Mi alapján válassz? Ennek jártunk utána.

 

Az ajándékozás szokása

 

Napjainkban az ajándékozás elterjedt szokás, azonban nem volt ez mindig így, a különböző kultúrákban és korokban más-más volt a tradíció. Az ajándék nőknek általánosabban elfogadott, mint férfiaknak, hiszen a hölgyek számára már egy szál virággal is kifejezhetjük szeretetünket, nagyrabecsülésünket, indíthat ez egy hódítást is akár.

 

A legkorábbi ismert ajándékok az ókori Egyiptomból származnak, ahol az uralkodók és gazdag emberek különleges ajándékokat adtak egymásnak a gazdagságuk jelképeként. A szokás az ókori Római Birodalomban is elterjedt volt, ahol ünnepi alkalmakkor bevett gyakorlatnak számított A keresztény hagyományok is erősen befolyásolták az ajándékozás szokását, különösen a karácsonyi ünnepek során.

 

Az ajándékozás segítheti a kapcsolatok megerősítését, alkalmas lehet az érzelmek kifejezésére, így az ajándékozás szokása a mai napig fontos része a különböző kultúráknak és ünnepeknek.

 

Névnapi ajándék hölgyeknek

 

Az ünneplés módja nemcsak országonként, hanem családonként, baráti társaságonként is változó lehet. Mivel a névnap, a születésnappal ellentétben mindenki számára ismert, így munkahelyeken és kevésbé szoros kapcsolatokban is gyakran ünneplik.

 

Nők esetében könnyebb dolgunk van, főleg férfiként, hiszen egy virág láttán majd minden hölgy elérzékenyül, sőt vannak, akik valódi extázisba esnek egy-egy gyönyörűen összeállított csokortól. Persze vannak, akik számára a vágott virág nem bír értékkel, viszont örömmel fogadnak egy gyönyörű cserepes virágot, amelyet hosszasan gondozhatnak. Így mielőtt egy névnapra virágot ajándékoznál, igyekezz felderíteni a másik ízlését, viszonyulását.

 

Szintén majd mindenkinél nagy örömet okoz egy doboz fenséges bonbon vagy más csokoládékülönlegesség, akár magában, akár egy csokor virág mellé. És ma már akár vegyíthetjük is ezt a kettőt, virágossal köttethetünk bonbonokból készített ehető csokrot is.

 

A hölgyek az olyan apróságoknak is tudnak örülni, mint egy díszes vagy ötletes képkeret, egy finom habfürdő vagy a kedvenc elfoglaltsághoz tartozó bármilyen apróság, legyen az egy kulacs vagy nőies biciklicsengő.

 

Ajándékozz időt!

 

A kreativitásnak egy névnap esetén is helye van, így a tárgyi ajándékok helyett meglepheted őt az időddel, meghívhatod a kedvenc kávézójába, vagy megmutathatod neki a város legjobb fagyizóját, sörözőjét.

 

Egy barátok, kollégák körében eltöltött kellemes délután is emlékezetes maradhat, nem kell feltétlen tárgyias ajándékot adni.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ezért válassz gyerek franciaágyat!

Most van szükség környezetbarát irodai nyomtatóra?

A gyárból az otthonunkba: hogyan készül a műanyag nyílászáró?

Gyémánt eljegyzési gyűrű? Ki is tudna neki ellenállni!

Speciális kutyafekhely az egyedi igényekhez

Építsünk tudatosan LinkedIn-profilt!

Ha a kutyusodnak csirkehús-allergiája van

A powerbank haszna

Tippek, ha ki szeretnénk próbálni a CBD olajat

Itt az ideje plüsstakarókra váltani!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok