Mi Abonyunk - Hogyan biztosíthat a szivarok számára optimális páratartalmat?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.03.15. 21:15

Egy szivaros számára a szivar tökéletes állapota jelenti az alapot a dohányrúd élvezetéhez, azokhoz a nyugalomban töltött hosszú percekhez, amelyeket pöfékeléssel tölt.

 

Annak érdekében, hogy a szivarok kiváló állapotban legyenek, mire elérkezik a nagy pillanat, megfelelő tárolásra van szükség. A szivartároló dobozok vagy humidorok szolgáltatják az optimális páratartalmú környezetet, azonban ehhez párásítók használatára van szükség. Többféle típus létezik, amelyet mindenki az ízlése, szokásai szerint választhat meg. A Boveda kétutas párásítói kényelmes megoldást jelentenek mindenki számára, hiszen semmi teendő nincs velük az élettartam alatt. Hogyan működnek? Mutatjuk, tartson velünk!

 

Miért van szükség a szivarok párásítására?

 

A cédrusfa belsővel rendelkező humidorok csak a nedvességtartalom szabályozására képesek, a megfelelő páratartalmat biztosítani csak párásítók segítségével tudják. Próbálja ki Ön is a Humidorshop.hu Boveda párásítóit, és mondjon búcsút a páratartalom méregetésének, a párásító utántöltésének! Ezek a tasakok ugyanis úgy vannak kialakítva, hogy csak használni kelljen őket.

 

A szivarok származási helyén, a trópusokon elég magas a páratartalom ahhoz, hogy ne kelljen semmilyen különleges eljárást alkalmazni a tároláshoz. A mi éghajlatunkon azonban nem vagyunk ilyen szerencsések, így gondoskodni kell a szivartároló dobozokban a szivarok megőrzéséhez szükséges 68-72% optimális páratartalomról. Ennek hiányában ugyanis a szivarok kiszáradhatnak, illetve túl magas érték esetén bepenészedhetnek, ami egyaránt azok használhatóságát, élvezhetőségét korlátozza.

 

A humidorok kialakítása, működése

 

A legtöbb humidor belseje spanyol cédrusból készül, ugyanis ez az az anyag, amely szerkezeténél fogva képes nagyobb mennyiségű nedvességet magába szívni, így ideális klímát teremteni a szivarok tárolására, továbbá védelmet nyújt a dohánybogarak ellen is, valamint előmozdítja az érési folyamatokat, és pozitív hatást gyakorol a szivarok ízére.

 

Használnak még más fafajtákat is, az amerikai vagy kanadai vörös cédrust és a hondurasi mahagónit is, azonban ezek képességei elmaradnak a spanyol cédrusfáéhoz képest.


A Boveda csomagok használata

A Boveda csomagokat egyszerűen csak be kell helyezni a humidorba, és addig használni, amíg frissek. Ezt egyszerűen ellenőrizheti a csomag összenyomásával és ha merevnek találja benne az anyagot, akkor cserére érett.

 

A Bovedákat számos iparágban használják többek között a szivarok, a kannabisz, az élelmiszercsomagolás és a páratartalom ingadozására érzékeny hangszerek, esetében is.

 

A kétutas, só és víz keverékéből álló, ozmózison alapuló párásítók természetes módon szabályozzák a páratartalmat. Egy szabadalmaztatott membránból készülnek, amely lehetővé teszi a tisztított vízgőz folyamatos kibocsátását és felszívódását. Az, hogy a Boveda csomagok meddig maradnak frissek, attól függ, hogy hány csomagot használ, és mekkora méretű a humidor, ökölszabályként érdemes megjegyezni, hogy egy darab 60 grammos Boveda 25 szál szivar párásítására alkalmas ez esetben nem a szivarok darabszáma a szempont hanem a humidor befogado képessége, mert a Boveda az egész teret párásítja nem csak a szivarokat.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ezért válassz gyerek franciaágyat!

Most van szükség környezetbarát irodai nyomtatóra?

A gyárból az otthonunkba: hogyan készül a műanyag nyílászáró?

Gyémánt eljegyzési gyűrű? Ki is tudna neki ellenállni!

Speciális kutyafekhely az egyedi igényekhez

Építsünk tudatosan LinkedIn-profilt!

Ha a kutyusodnak csirkehús-allergiája van

A powerbank haszna

Tippek, ha ki szeretnénk próbálni a CBD olajat

Itt az ideje plüsstakarókra váltani!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok