Mi Abonyunk - Megoldást jelenthet-e a faktoring a követelések behajtásában?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8047, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.01.23. 10:08

Az áruk leszállítását, a szolgáltatások teljesítését követően esetenként hiába várják a cégek az ellenérték kifizetését, a partnerek csak hosszú határidőre vagy késve, de van, hogy egyáltalán nem fizetnek.

 

Az egyes iparágakban szokásos halasztott fizetések nehéz helyzetbe hozhatják a vállalkozásokat, amennyiben nem rendelkeznek elegendő likvid tőkével. A követelés behajtására fordított idő és adminisztráció elveszi az időt a pénzt termelő, hasznos dolgoktól. Érdemes foglalkozni a kintlevőségek kezelésével, mert azok bizonyos idő után elévülnek. Mennyi idő után szűnik meg egy követelés végrehajthatósága? Elévülhet-e a követelés? Ennek jártunk utána.

 

Mikor jó megoldás a faktoring?

 

A likviditási nehézségek nemcsak a fejlődést gátolhatják, hanem el is lehetetleníthetik a céget, ha a mindennapos működés költségeit nem tudja fizetni. Egyre népszerűbb megoldás a faktoring, így a FlexiBill által nyújtott digitális faktoring keretében is a követelések biztosítása, ugyanis nemfizetés esetén leveszi a terhet az adósságrendezésre váró cég válláról, mivel a faktor vállalja magára a számlák finanszírozását egy hitelbiztosítóval történt szerződést követően.

 

A faktoring finanszírozás a vevőkövetelések adásvételét jelenti, több típusa ismert. A klasszikus faktoringnak nem része a követelésbehajtás, azonban azzal, hogy a szerződés értelmében a vevő a faktor részére fizeti ki a számlák ellenértékét, lekerül a fizetési meghagyással kapcsolatos adminisztrációs teher az eladó válláról, így az üzletre koncentrálhat.

 

Mit tehetsz a követelések érvényesítése érdekében?

 

A követelések idővel elévülnek, vagyis behajthatatlanná válnak, azonban megelőzni a követelések elévülését, ami nem vonja magával a követelés megszűnését, az továbbra is teljesíthető, csupán a bírósági úton való érvényesíthetőségét zárja ki.

 

A törvény kimondja, hogy a végrehajtási jog elévülési ideje ugyanannyi, mint a követelés elévülési ideje, vagyis általában öt év, de eltérés lehetséges. Az elévülési időt megszakíthatják ún. végrehajtási cselekmények, amelyek a követelés érvényesítésére irányulnak. Ezzel pedig a végrehajtási jog elévülési ideje az intézkedés időpontjától újra kezdődik.

 

Adott esetben, ha az a legelőnyösebb a felek számára, mert például az adós vállalja a tartozás egy részének a rendezését, a követelés elengedése is opció lehet.

 

Mi a legoptimálisabb megoldás?

 

Az eladó számára a legjobb megoldás, ha csökkenti a nemfizetésből adódó kockázatokat, ennek ideális módja a faktoring szolgáltatás igénybevétele, a felszabaduló likviditás, amellyel növelheti a versenyképességét.

 

A hosszú, 30-90 napos fizetési határidők kedvezőtlenül érinthetik az eladót, hiszen a teljesítés után csak késedelmesen juthat a pénzéhez, és beszállítóként, induló vállalkozásként hátrányba kerülhet a versenytársaival szemben. A faktorálással azonban javulhat és tervezhetővé válhat a likviditás, és a beszállítók monitorozása, minősítése által csökenthetők a kockázatos ügyletek.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Mi is az a VRAM, azaz a videókártya?

Jelek, amikből kiderül, hogy a kapcsolat már nem olyan, mint volt

A hatékony adminisztrációhoz elengedhetetlenek az irodai szoftverek

A páramentesítés fontossága a mindennapok során

Hogyan biztosíthat a szivarok számára optimális páratartalmat?

Anti-ageing szépségápolás a hétköznapi rutin részeként

Tippek az útnyilvántartás vezetéséhez, ha többen használnak egy autót

Minden, amit tudni szeretne a méhpempőről

Egy bringa, amellyel a legkeményebb terepeken is áthajtasz

Hogyan lehet a fürdőszoba praktikus és szép is?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok