Mi Abonyunk - Kórházban a gyerek - hogyan segíthetjük lelkileg?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8042, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.11.15. 11:07

Vannak olyan helyzetek, amikor muszáj elszakadni gyermekünktől akár hosszabb időre is, például betegség, s az emiatt kórházban töltött idő miatt. Természetesen ez számunkra is megterhelő, de a kicsik is különleges odafigyelés igényelnek ilyen helyzetben.

 

Mit tehetünk, ha el kell szakadnunk a gyermekünktől?

 

Önmagában a kórház maga riasztó lehet, betegként, elesettként lenni ebben a helyzetben még tovább fokozza a bizonytalanság és kiszolgáltatottság élményét. Mégis akadnak olyan helyzetek, amikor elkerülhetetlen. Az Onlinepszichológus.net szakemberei támogató hátteret biztosíthatnak ilyen szituációban is, segítve, hogy minél kevesebb problémával vészeljük át a helyzetet.

 

Milyen tényezők jelennek meg egy ilyen helyzetben?

 

Amikor huzamosabb időt kórházban, a szeretteinktől távol kell töltenünk, az a felnőtteket is megviseli, nemhogy a gyerekeket. Ennek sokféle oka van, egyrészt érezhetjük magunkat eleve kiszolgáltatottabbnak már a betegség miatt is, de elveszítjük a stabil hátteret nyújtó otthont, ahogy a szeretteinkkel sem lehetünk együtt.

 

Szülőként pontosan tudjuk, hogy mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy ez minél kevésbé legyen megterhelő a kicsinek, de előfordulhat, hogy elbizonytalanodunk abban, hogyan segíthetjük őt konkrét lépésekkel.


Mit tehetünk szülőként?

 

Nagyon sokat segít a gyerekeknek is az, ha minél kevesebb a bizonytalan faktor ebben a helyzetben. Ennek érdekében tájékozódjunk mindenről, amiről csak lehet - hány napról van szó, mikor látogathatjuk, hogyan tarthatjuk a kapcsolatot, milyen helyzetek fordulhatnak elő, kitől kérhet segítséget, ha arra van szüksége - s ezekről, természetesen a gyermek nyelvén tájékoztassuk a kicsit, készítsük fel arra, hogy mi mindennel kell szembenéznie.

 

Az is nagyon fontos, hogy elmondjuk a saját érzéseinket a helyzettel kapcsolatban, illetve a gyerek is kifejezhesse ezeket. Nagyon fontos, hogy tisztában legyen azzal is, hogy az érzései rendben vannak, természetesek, hiszen így könnyebben tudja elfogadni őket, s nem fogja megriasztani, ha szembe kell néznie velük.

 

Emellett az okok is nagyon fontosak. Annak megértése, hogy miért kell az egész procedúrán végigmenni, segít a folyamat elfogadásában, majd a feldolgozásban is, ha szükséges. Fontos, hogy a gyerekek megértsék, hogy ez nem valamiféle büntetés, hanem a betegség, illetve a különféle problémák megoldása a cél, amelyhez nélkülözhetetlen ez az állomás.

 

Bár előfordulhat, hogy felnőtt szemmel butaságnak tűnik, de érdemes hangsúlyozni, hogy a helyzet nem végleges, és nemsokára újra a családjával, otthonában lehet a gyermek. Még a kontrollérzet megerősítésére is van lehetőség, ha elmondjuk, mi mindenre mondhat nemet, persze amellett, hogy a szabályokat betartja, hiszen mindenki célja az, hogy minél gördülékenyebben valósuljon meg a folyamat.

 

Mindemellett még sok más téma is felmerülhet, de érdemes szülőként tisztában lenni azzal, hogy nem vagyunk eszközök nélkül egy ilyen nehéz, érzelmileg, lelkileg megpróbáló helyzetben sem.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Megoldást jelenthet-e a faktoring a követelések behajtásában?

3 plusz 1 ok, hogy miért ne vedd félvállról az interaktív játékokat

Nincs jobb a téli programoknál és a forró téli italoknál!

A kendertea hatásai, előnyei, avagy ezért fogyassza

Mit kell tudni a VPS csomagokról?

Hogyan építsd ki az okosotthon rendszeredet?

A webshop bővülésének örök dilemmája

Állatportrék festése különösebb kézügyesség nélkül

Miért számítanak jó döntésnek a kártyafüggetlen okostelefonok?

Miért alkalmazzon természetes alapanyagból készült hőszigetelést?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok