Mi Abonyunk - Megéri robotporszívót vásárolni?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8033, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.07.20. 10:40

A robotporszívók egyre népszerűbbek, hiszen ma már számos olyan modellt lehet megvásárolni, amit közepes keresettel is meg lehet fizetni. Egy praktikus háztartási robot rengeteg időt és energiát spórolhat meg a tulajdonosának, aki így a felszabaduló idejében többet törődhet a családjával, vagy hódolhat kedvenc hobbijának.

 

Néhány teendőt azonban mindenképpen el kell végezni ahhoz, hogy a munkából hazaérve valóban felporszívozott lakás várja az embert. A robotnak ugyanis vannak fizikai korlátai.

 

Mikor jöhet szóba a robotporszívó?

 

Amennyiben minimalista stílusú a lakásunk, nincs telepakolva szőnyegekkel, nem hevernek különféle holmik a padlón, akkor jó eséllyel hatékonyan fog tudni dolgozni a Házirobotok.hu webáruházban kapható porszívó robot. Egyszer elegendő beprogramozni, és onnantól nem is kell foglalkozni vele jó ideig.

 

Ha viszont rengeteg apróbb tárggyal rendelkezünk, és szeretjük ledobni a földre a szennyest, vagy éppen a padlón tároljuk az éppen nem olvasott könyveket, akkor nem fog tudni jelentős segítséget nyújtani a robotporszívó. Az eszköz ugyanis nem tud arrébb rakni tárgyakat, azokat legfeljebb kikerülni képes.

 

Mi a helyzet a szőnyegekkel?

 

A robotporszívók alapvetően akkor képesek jól teljesíteni, ha hidegburkolaton vagy melegburkolaton kell dolgozniuk. A járólapon, parkettán vagy a laminált padlón teszik a dolgukat, és mindenféle morzsát, port vagy szöszt hiánytalanul össze is tudnak szedni.

 

Ellenben ha szőnyegekkel találkoznak a lakásban, akkor már más a helyzet. Egy normál szőnyeget megpróbálnak felporszívózni, ám a felmérések alapján nagyjából a pornak csak az 50%-át képesek eltávolítani. Összehasonlításként, egy hagyományos kézi porszívó esetében a szőnyeg tekintetében legalább 80%-os szokott lenni a hatásfok. Ez azért jelentős differencia.

 

Nem beszélve arról, hogy amennyiben rongyszőnyegeink vannak, akkor adott esetben bele is gabalyodhat a porszívó robot. Ezzel kárt tehet a szőnyegben, de akár saját magában is a szerkezet.

 

Amit még a robotporszívókról tudni kell

 

A ma kapható robotporszívók jelentős hányada kitűnően tájékozódik. A bútorokat időben felismeri, a drótokat kikerüli, a magasabb bútorok alatt pedig átmegy egy modern masina. Nem okoz gondot az sem, ha a függöny leér a padlóig.

 

A munka elvégeztével vagy peddig az akkumulátor lemerülését megelőzően a robot képes visszatalálni a töltőjéhez, így attól sem kell tartani, hogy a robotporszívót a lakás legváratlanabb helyein fogjuk megtalálni.

 

Az akkumulátorok üzemideje átlagosan 1-1,5 óra, ami bőven elegendő ara, hogy egy átlagos méretű lakást kitakarítson egy töltéssel. Vannak olyan modellek, amik már ötszámjegyű összegért megvásárolhatóak, ám a komolyabb tudással felvértezett robotporszívókért bizony hatszámjegyű összeget kell fizetni.
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ezek a magán egészségbiztosítás előnyei

Medence homokszűrő ? partner a víztisztításban

Mindennapi mozgás elektromos biciklikkel és rollerekkel

Tippek a magasfényű konyhabútor tisztításához

A gin nyomában: hogyan érdemes a fűszeres vizekre evezni?

Költöztetés Budapesten: tervezzünk előre, csomagoljunk időben

Miért szükséges munkavédelmi lábbelit viselni bizonyos munkakörökben?

A makettfestés módjai

Konditerem alapítás könnyedén

Hogyan válassz tudatosan táplálékkiegészítőt?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok