Mi Abonyunk - Milyen ollókra lehet szükség egy háztartásban?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8031, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.06.15. 11:20

A kés mellett az olló az egyik leggyakrabban használt vágóeszköz a mindennapokban. Emiatt egyetlen háztartásból sem hiányozhat, de sokszor egyetlen darab nem is elegendő belőle, hiszen a különböző feladatokhoz más és más típusú eszközökre lehet szükség. Nézzük, hogy melyek azok az ollók, melyeknek biztosan jó hasznát vesszük majd!

 

Multifunkciós barkácsolló

 

Kezdjük a sort rögtön egy rendhagyó vágószerszámmal! Habár az ollókról elsőre a hagyományos, nagyobb méretű papírvágó jut eszünkbe - mint például a Fiskars Classic termékcsalád ikonikus darabjai - azonban léteznek innovatív, többfunkciós változatok is.

 

Ilyen a Fiskars Cuts+More olló is, ami már első ránézésre sem tűnik egy sima ollónak, és ahogy sejthető is, sokkal több annál. A pengéket ugyanis egy egyszerű mozdulattal szét lehet választani, így akár késként is használhatóak. Mindemellett rendelkezik üvegnyitó, huzal- és drótvágó funkcióval is, de egy ragasztószalag elvágása vagy egy doboz kinyitása sem okoz neki különösebb gondot.

 

Az eszköz tökéletesen alkalmas barkácsoláshoz, kerti vagy ház körüli munkához, hiszen vagy fél tucatnyi más szerszámot helyettesít. Zsineg, kartonpapír, ragasztószalag, kábel, vékonyabb drót vágásához egyaránt alkalmas, így számtalan munkafolyamatnál hasznos társ lesz.

 

Sőt, még a tokja is multifunkciós, hiszen tartalmaz egy beépített ollóélezőt és egy doboznyitó “fület” is, amivel a leragasztott kartondobozok egyszerűen kinyithatóak.

 

Papírvágó olló


Nem szükséges mindig mindent túlbonyolítani, néha a legegyszerűbb megoldások a legnagyszerűbbek. Mi sem példázza ezt jobban, mint a papírvágó ollók, melyekkel igaz, hogy nem tanácsos például kárpitot vagy műanyagot vágni, viszont amire ki lett találva, azt a funkcióját maradéktalanul ellátja.

 

Otthon és az irodában is nagy hasznát vehetjük, hiszen bármikor előfordulhat, hogy egy-egy papírdarabot méretre kell vágni, e célra pedig egy ilyen egyszerű eszköz is megfelel.

 

Szabó- vagy varróolló

 

Amennyiben a varrási tudományunk felülemelkedik a lyukak befoltozásán és a gombok felvarrásán, akkor érdemes lehet a varrókészletben egy külön ollót tárolni, amit csak a textilek vágására használunk.

 

Egyrészt így biztosak lehetünk benne, hogy az ollónak nem fog “lába kélni”, amikor épp szükségünk lenne rá, másrészt nem fog tönkremenni az éle amiatt, mert mondjuk kartonlapot vagy más keményebb anyagot is vágunk vele. Célszerű tapadásmentes bevonattal ellátott eszközt választani, ez ugyanis kevésbé gyűri fel az anyagot vágás közben.

 

Hajvágó olló


Még ha rendszeresen járunk is fodrászhoz, akkor sem árt, ha akad a házban egy hajvágó olló, hogyha esetleg egy-két apróbb igazítást kell végezni a tincseken, vagy levágni a törött hajvégeket.

 

Mindemellett a férfiak is jó hasznát vehetik, hiszen ezek a kisebb méretű ollók remekül jól kézre állnak, így a bajusz vagy a szakáll fazonra vágásához is kiválóan alkalmasak. Arra viszont figyeljünk, hogy ezt az ollót se használjuk más célra, kizárólag haj- és szakállvágásra!
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Megéri robotporszívót vásárolni?

Néhány fontos szempont a match orsó kereséshez

Így használd az illóolajokat!

Négyévszakos autógumik a felső polcról

Ózongenerátor, a fertőtlenítés csúcsa

Az autó szétbontása nélkül is növelhető a teljesítménye

Férfias márkák nyomában

Az utólagos hőszigetelés is megoldható: így érdemes csinálni!

Miért jó a kávézóasztal a teraszon?

Érdemes bögrét ajándékozni az ünnepeltnek

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok