Mi Abonyunk - Milyen fejlődésen ment keresztül az elektromos fűtés?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8031, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.06.13. 15:42

Mennyit fejlődött az elektromos fűtés technológiája, ha történetesen az elmúlt bő egy évtized innovációit vesszük alapul? Mennyivel lehet manapság költséghatékonyabb és kényelmesebb elektromos fűtési megoldásokat alkalmazni?


Ezek a kérdések adják majd a bejegyzés központi kérdését. Izgalmas időutazás lesz tehát, remélhetőleg jól szemléltetve azt, hogy mekkora előrelépést sikerült produkálniuk a terület fejlesztőinek.


Két lényeges változás a mai modern elektromos fűtést tekintve


Bő egy évtizeddel ezelőtt mindössze két technológia határozta meg azt, ahogyan az elektromos fűtést használni lehetett. Egyrészt a fűtőszálas „hősugárzós” technológia, másrészt az elektromos árammal melegített olajradiátorok alkalmazására volt lehetőség.


Előbbi kapcsán elektromos árammal felhevített izzószál adta a hőt, a másodiknál pedig az elektromos áram egy tartályban elhelyezett olajat melegített. Többek között az Elektromoskonvektorok.hu elektromos fűtőpaneljeit elnézve sok tényező változott azóta.


Például az, hogy a modern eszközöknél már jobban figyelnek a meleg levegő keringetésére, eloszlatására a térben. Ezzel együtt a korszerű technológiákra már nem jellemző a fűtőszál használata.


A korszerű elektromos fűtési módok sajátosságai


Mindenképp látványos előrelépésnek számít, hogy fűtőszál helyett modern fűtőbetétek dolgoznak a korszerű berendezésekben. Ezeknek a hőfoka nem haladja meg a 60°C-ot, ennek köszönhetően energiatakarékos és nem balesetveszélyes megoldást biztosítva.


Komoly hozzáadott értéknek számít értelemszerűen az energiatakarékos működés is. Ráadásul a napjainkban használatos elektromos rendszerekben a légkeverés nem ventilátorral, hanem gravitációs elven funkcionál.


Kiemelendő még a modern fűtőbetétek fejlett hőszabályozása, illetve az inverteres üzemmód terjedése is. Utóbbi nagy előnye, hogy a teljes teljesítményen való bekapcsolás és nullás teljesítményen való kikapcsolt állapoton túl köztes működést is lehetővé tesz.


Az elektromos fűtés innovációja, az infrafűtés


Fantasztikus példája az elektromos fűtés fejlődésének az, ahogy az infrafűtés működni képes. Az eszközök belsejében keletkező infravörös hullámok ugyanis kiemelkedő hatásfokkal képesek elősegíteni a kívánt hőérzetet.


Nagyrészt annak köszönhetően is, hogy nem a beltér levegőjét melegítik, ehelyett speciális megoldásként közvetlenül az élő testekre és az élettelen tárgyakra érvényesül a róluk érkező melegítő hatás.


Ennek pedig egyrészt a nagyságrendekkel költséghatékonyabb használat lehetősége, másrészt a sokkal gyorsabban jelentkező melegítő hatás lesz a kiemelt előnye. Ékes példájaként annak, hogy bő egy évtized alatt mennyire látványos fejlődést sikerült produkálni az elektromos fűtés területén.
 

Közélet:
Hirdetés   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Strandmozi

Abonyi Vágta

Megjelent!

Milyen fotóból lesz tökéletes vászonkép?

Lecsaptak a NAV-os kutyák

Abonyi Vágta

Hétvégén változik a forgalmi rend!

Otthoni barkácsolás - Útmutató egy barkácsgépbolttól

Jó tanácsok kezdő rollerezőknek

Pert nyertünk a hazugságok ellen

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok