Mi Abonyunk - Mire van szüksége egy villanyszerelőnek a munkához?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8031, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.05.17. 09:11

A villanyszerelőknek számos eszközre van szükségük a munkához. Ide tartozik a nélkülözhetetlennek számító digitális multiméter, amelynél fontos a könnyű használhatóság, az egyszerű szállíthatóság, és nem utolsó sorban a megbízható működés.

 

A népszerű terméket azonban nemcsak a profi szakemberek veszik használatba, hiszen sokszor magánszemélyek is el tudnak vele boldogulni. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy milyen előnyei vannak ennek a készüléknek.

 

Eszközök, amire a villanyszerelőknek szükségük lehet

 

Az alapfelszereléseken túl számos apróságra, kisebb és nagyobb berendezésre van szükségük azoknak a szakembereknek, akik villanyszereléssel foglalkoznak. Ide tartoznak az Elektrikstore.hu oldalán kapható digitális multiméterek, amelyek egyen- és váltóáramú feszültség mérésére alkalmasak. Akadnak azonban olyan típusok, amik AC/DC árammérésre már nem igazán alkalmasak, így ezeket másik fajta mérővel kell megoldani.

 

Szükséges továbbá beruházni vezetékekbe, villanyszerelési alapanyagokba, csatlakozókba, energiaelosztási készülékekbe, illetve kábelcsupaszítóba, kábelvágóba egyaránt. Ezek nélkül szinte lehetetlen elvégezni a napi munkákat.

 

Mire használható a digitális multiméter?

 

A modernebb multiméterekben elérhető a diódateszt, a hagyományos módozatoknál valamennyivel többre képest eszközök pedig a hőfok mérésére is alkalmazhatóak. Emellett szóba jöhet a kapacitásmérés, az újabb gyártmányoknál pedig hosszabb távon is tárolhatóak az adatok, ezáltal bármikor vissza lehet keresni bennük a már megszerzett eredményeket.

 

A két részegységből álló berendezés kezelőfelületből, és egy hozzá kapcsolódó bemeneti egységből áll. Utóbbi használható a mérési feladatokra, míg magát a funkciót az előbbin választhatjuk ki.

 

A digitális eszköz esetében rendkívül fontos, hogy a kijelzőn szereplő adatok mindig követhetőek legyenek. Amikor használatra kerül a sor, és nem feltétlenül ideálisak a körülmények, akkor is látni kell az információkat.

 

Hogyan alkalmazható ez a készülék?

 

A digitális multimétert főként szakemberek keresik, azonban nem kizárólag ők szokták használatba venni. Mivel egy viszonylag kicsi berendezésről van szó, így bárki szerszámosládájában helyet kaphat, így bármely háztartásban jelen lehet az esetleges mérések során.

 

Mivel a súlya sem túl nagy, alig méretesebb, mint egy okostelefon, így a kézben kényelmesen elfér, miközben foglakozni tudunk a célterülettel. A modern eszközzel a munka még egy létrán sem lesz megterhelő, de különféle terepviszonyok között is kényelmesen használható.

 

Az innovatív kijelzőt pedig háttérvilágítással látták el, így még rosszabb fényviszonyok között, akár este is elő lehet kapni egy-egy mérésre. Ez különösen előnyös egy olyan szakember számára, aki villanyokkal dolgozik, hiszen sokszor fordul elő, hogy le kell kapcsolni az áramot, amiatt pedig rosszabbak lehetnek a látási viszonyok.

  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megéri robotporszívót vásárolni?

Néhány fontos szempont a match orsó kereséshez

Így használd az illóolajokat!

Négyévszakos autógumik a felső polcról

Ózongenerátor, a fertőtlenítés csúcsa

Az autó szétbontása nélkül is növelhető a teljesítménye

Férfias márkák nyomában

Az utólagos hőszigetelés is megoldható: így érdemes csinálni!

Miért jó a kávézóasztal a teraszon?

Érdemes bögrét ajándékozni az ünnepeltnek

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok