Mi Abonyunk - Te mit tudsz a vályogról?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.04.21. 19:18

Idehaza rengeteg ideig tartotta magát a vályog, sorra épültek a vályogházak vagy a vegyes falazatú házak, majd egyszer csak jött egy újabb trend, és vele együtt a tégla, az ytong és megannyi más, mint építőanyag. Valahogy az emberek elfelejtették azt, amit az őseink kiválóan tudtak: a természetes alapanyagok használata az ember egészségének is jót tesz, mindenesetre sokkal jobbat, mint a mesterséges vegyületek felhasználásával gyártott építőanyagok.

 

Ezért aztán a vályog mostoha sorsra jutott, egyre kevesebben használták, gyakran merült fel pejoratív értelem is a szó használatakor. Talán nem is gondolta volna senki, hogy ezek után a mindenféle hiper-szuper-ultra-modern építőanyagok mellett a vályog valamikor is újra labdába rúghat.

 

Pedig ezt történt, ugyanis a BIOKAY vályogvakolatok csapata a saját bőrén érzi, hogy a vályogvakolatok a reneszánszukat élik.

 

Miért szuper a vályog?

 

Hogy miért fedezik fel újra a vályogot maguknak az építkezők és az építészek?

 

Többek között azért, mert a gyártási folyamata minden, csak nem költséges, alig igényel energiafelhasználást, éppen ezért nagyon környezetkímélő. Ha ez nem volna elég, akkor egy vályogfalú ház lebontása is sokkal környezetbarátabb: nem jár extrém zajártalommal, nem szükségesek hatalmas gépek hozzá, és ami még fantasztikusabb: a vályogelemek újrahasznosíthatóak!

 

Gondold csak el ugyanezt a beton vagy a tégla esetében. Mennyi vegyi anyag szükséges a gyártásához, lebontása után vajon hova kerül, mennyire lehet halkan lebontani? Ugye, hogy ezek után mennyivel barátságosabb anyag a vályog?

 

Nem csoda hát, hogy egyre többen keresik ezt a természetes építőanyagot a fán, a kenderen vagy épp a szalmán túl.

 

A vályog kedvez az egészségnek is!

 

Persze nem csak a környezetet óvjuk a vályoggal, hanem a saját egészségünket is, ugyanis a vályogfalazatú házak esetében a ház tud lélegezni, a falak nem bocsátanak ki káros anyagokat, ezáltal jóval egészségesebb lakóklímát biztosítanak az ott lakók számára.

 

Természetesen akad számos előírás, amelyet az építkezés során kötelező betartani, így bár rengeteg ház akad világszerte, ami már több mint száz éve áll, a földrengésvédelmi előírások szerint mégsem lehet vályog a tartó fal.

 

Persze akadnak egyéb megoldások is, amik közül némelyik vegyi anyag bevonásával jár, de az pont annyira nem jó, mintha nem is használnánk vályogot. Kenderrel vagy szalmával viszont meg lehet erősíteni a vályogot, sőt egyéb építészeti megoldások is állnak már az otthonteremtők rendelkezésére.

 

Ha érdekel, hogyan lehet minél természetesebb és egészségesebb az otthonod, nézz körül a BIOKAY vályogvakolatok kínálatában!

 

Légy modern és természetes!

 

A kettő ugyanis nem zárja ki egymást, sőt épp ellenkezőleg: az igazán modern, haladó gondolkodású emberek felelősséget éreznek a bolygónkért, valamint egészségtudatosak annyira, hogy tudják a mesterséges vegyi anyagokat minél jobb messziről elkerülni!

 

Te is ezek közé az emberek közé tartozol? Ha igen, akkor ugye a Te házadban is fellelhető lesz a modern vályogépítészet kéznyoma?
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Az online közműátírás menete, ha azt a régi szerződő kezdeményezi

Csodadiéták helyett az életmódváltásra szavazunk

3 probléma, amin segíthet egy jó hajkondicionáló

A legfontosabb kérdések a laminált padló kapcsán

Öltözködési anomáliák, amelyeket mindannyian elkövetünk

Egy jó kárpittisztítóval mindig szépek maradnak a bútoraink!

Munka a mezőgazdaság területén ? Megéri kipróbálni magunkat!

Fedezd fel a társasjáték-kiegészítők színes világát!

Mit jelezhet a ragacsos növény?

Miért fontos a visszwatt védelem a napelemes technológiában?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok