Mi Abonyunk - Illik vagy nem illik? Szabályok a férfiak öltözködésében
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.06.09. 09:47

 

Manapság hajlamosak vagyunk elengedni a formalitást, és úgy felöltözni, ahogy éppen kedvünk tartja. Nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük az öltözködés és a divat elsődleges szabályát: olyan ruhadarabokat hordjunk, amelyekben igazán jól érezzük magunkat!

Azonban vannak olyan helyzetek, amikor érdemes megfogadni egy-két tanácsot és betartani az alkalomhoz illő dress code-ot. Például illik-e elegáns nadrághoz edzőcipőt viselni, vagy a férfi rövidnadrágok az irodában is viselhetők?

A férfi rövidnadrágok sorsa

A férfi rövidnadrágok szinte egyenlőek a női szoknyákkal, azonban mégsem úgy kezeljük őket. Hiába léteznek elegáns vászon vagy farmer rövidnadrágok, fekete és kék színű darabok, irodai környezetben mégsem illik viselni őket. Míg a nőknél a szoknya alkalmi, elegáns viselet, addig a férfi rövidnadrágok inkább egy városi sétára, baráti találkozókra lettek kitalálva.

Mi még azt is megkockáztatjuk, hogy férfi rövidnadrágban illik-e étterembe menni, de a kötetlenebb, street food jellegű helyeken nem lehet kifogás ellene. Az elegánsabb éttermekben inkább laza vászonnadrágot viselj a nyári melegben is.

Ennek ellenére érdemes beszerezni a nyári forró napokra pár utcai rövidnadrágot vászon vagy farmer anyagból, valamint különböző beach shortokat is a vízparti nyaraláshoz. Ezek a ruhadarabok is lehetnek stílusosak, csak a megfelelő alkalomra kell viselni őket.

Így viselj férfi pólót és inget!

A férfi pólónál nem ismerünk univerzálisabb ruhadarabot, hiszen annyiféle változatban kapható, hogy szinte bármely alkalomhoz találhatunk hozzánk illő felsőt. Munkahelyi környezetben azonban érdemes elkerülni a színes, feliratos pólókat, inkább letisztult galléros pólót viseljünk, ha nem szeretnénk egész nap inget hordani.

Talán azt nem nehéz eldöntenünk, hogy melyik alkalom kíván ingviselést, azonban annál inkább bonyolultabb eltalálni, hogy mire figyeljünk ingvásárlás során. Az ing, sőt még a póló is a sliccünk közepéig kell, hogy érjen, így megfelelően be tudjuk majd tűrni a nadrágba, nem fog gyűrődni és kicsúszni sem. A másik szempont, amire figyelnünk kell, hogy a felsőruházat vállrésze ne lógjon vállainkon, hiszen azzal hanyagságot sugározhatunk. Emeld ki férfias vállaidat és légy elegáns!

Megfelelő cipő a megfelelő alkalomra

Ma már szinte bármilyen cipőt hordhatunk az utcán, sőt még a munkahelyen is megengedett a sneaker viselése. Ennek ellenére fogadjuk meg azt a tanácsot, miszerint fontos üzleti megbeszélésen az elegánsabb cipők mellett érdemes dönteni. Egy edzőcipő, legyen az bármilyen márkás vagy hófehér, teljesen mást közvetít a viselőjéről, mint egy elegáns mokaszin férfi cipő.

Az élére vasalt nadrág és ing kombinációhoz szintén csinosabb cipőt válasszunk, míg, ha a farmer teljesen elfogadott viselet munkahelyünkön, akkor bátran kombináljuk a szettet kedvenc edzőcipőinkkel.

Összegzés

A férfi öltözködési kód nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt gondolnánk. Hiába kevesebb a férfi választék a boltok polcain, szerényebb a férfi ruhatár, sok szabályt követel magának a férfi divat. A férfi rövidnadrágok és edzőcipők, de még a férfi pólók is más és más szituációkban állják meg helyüket.



   

 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok