Mi Abonyunk - Mit tegyek? Megszűnt a munkahelyem!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7669, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.02.19. 22:16

 

Vidéken is számtalan lehetőség van vállalkozás indítására.


Akár vidéken élünk, akár a fővárosban, nagyon kétségbeejtő, amikor szembesülünk a ténnyel, másnap már nem kell bemennünk a munkahelyünkre, nem tartanak igényt a munkánkra. Az első reakció ilyenkor az emberben a teljes kétségbeesés, hiszen senki sem akarja elhinni, hogy ennyi volt és nincs tovább. Sokan nagyon összezavarodnak, hirtelen nem is tudják, hogy mit tegyenek. A fővárosban élők talán kicsit könnyebb helyzetben vannak, de azért a vidéken élőknek sem kell elkeseredni, hiszen ott is van lehetőség vállalkozás indítására, egy új élet kezdetére.


Miért előnyös vidéken vállalkozni? Mihez is kezdjünk?


Talán az egyik előny az, hogy vidéken minimálisabb a verseny, kisebb a konkurencia. Vidéken is vannak lehetőségek, csak kicsit komolyabb kutatásra van szükség, hogy mire is van igény és ezeket a szükségleteket milyen vállalkozási formával elégítsük ki.
Ma egyre több a hiányszakma. Nyithatunk szépségszalont, de gyógymasszőrből is kevés van. Cukrásznak és szakácsnak is egyre kevesebben tanulnak, így a vállalkozásunk elindítása előtt, érdemes a továbbtanuláson elgondolkodnunk.


Ha a turizmus fontos bevételi forrása az adott városnak, akkor a turizmussal kapcsolatos vállalkozás is egy hasznos ötlet lehet. Sokan vágnak bele dísznövénytermesztésbe, hiszen vidéken ehhez adottak a feltételek. Különleges táplálék termelésébe, mint például a gombatermesztés, is belevághatunk a megfelelő ismeretek birtokában. Ha egy kisebb vidéki városról vagy településről van szó, még az is elképzelhető, hogy boltra is szükség lehet. A vidéki emberek is nyitnak az egészséges életmód felé, így egy biobolt nyitása nagyon is jó gondolatnak tűnhet. A vidéki emberek szeretnek boltba járni. Ez egyfajta közösségi tevékenység is, hiszen az emberek találkoznak és beszélgetnek egymással, de nem csak ezért éri meg bioboltot nyitni. Nem sokan szeretnek online vásárolni, és még kevesebben fognak egy-egy termékért más városba autózni, buszozni.
Ezek mellett, nagyon sokféle ötletből lehet akár még vállalkozás is, hiszen kezdetben készíthetünk csak a barátoknak, közös ismerősöknek kézműves termékeket, majd a pozitív visszajelzések hatására elgondolkodhatunk a saját, egyéni vállalkozás indításán.


Hogyan vágjunk bele?


Egyéni vállalkozást indítani nem is bonyolult és nem is költséges, merthogy illeték - és díjmentes. A tevékenységet szüneteltethetjük is, ha éppen adott időszakban nincs nagy forgalom, de akár meg is szüntethetjük, ha mégsem valósultak meg az elképzeléseink.


Lehetünk KATA kisadózók. Egyéni vállalkozást másodállásban is vihetünk, de ez nem opció, ha éppen elbocsátottak bennünket. A KATA adózás nagyon népszerű, több ok miatt is. Könnyű befizetni, nem bonyolult az adminisztrációja és 12 millió Ft-os határ átlépése után sem törlik az adózásból a vállalkozást. Amennyiben ezt az adózási módot választjuk, akkor nincs lehetőség a költségek elszámolására. A KATA mértéke főállású kisadózó esetében 50.000 Ft.


Céget is alapíthatunk
Céget is alapíthatunk. Első lépés ebben az esetben a cégnyilvántartásba vétel. Sokan választják a Kft. alapítást, mivel a tulajdonosok felelősségvállalása korlátolt. De természetesen Bt.-t és Zrt.-t is alapíthatunk. Az egyéni vállalkozás indításában, cégalapítási kérdésekben, székhely biztosításában a LOGOSZ Cégcsoport lehet a segítségünkre, akik ingyenes tanácsadással is segítik azokat, akiknek az élete új irányt vesz és az alkalmazotti státuszt váltják fel a vállalkozói létre.

  

Közélet:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Tanfolyamok indulnak!

Kulcsfontosságú tényezővé vált a felhasználói élmény

Hekkel látják vendégül Abonyban a mentősöket

MUNKA!

Tanítási szünet karantén idején?

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Vajon mikor csobbanhatunk a hazai vizekben?

Dizájnos szőnyeg nem csak bátraknak ? kör alakú szőnyeg

Háziorvosi rendelőből lopták el az oltóanyagot Nagykőrösön

MUNKA

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok