Mi Abonyunk - Mit tegyek? Megszűnt a munkahelyem!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.02.19. 22:16

 

Vidéken is számtalan lehetőség van vállalkozás indítására.


Akár vidéken élünk, akár a fővárosban, nagyon kétségbeejtő, amikor szembesülünk a ténnyel, másnap már nem kell bemennünk a munkahelyünkre, nem tartanak igényt a munkánkra. Az első reakció ilyenkor az emberben a teljes kétségbeesés, hiszen senki sem akarja elhinni, hogy ennyi volt és nincs tovább. Sokan nagyon összezavarodnak, hirtelen nem is tudják, hogy mit tegyenek. A fővárosban élők talán kicsit könnyebb helyzetben vannak, de azért a vidéken élőknek sem kell elkeseredni, hiszen ott is van lehetőség vállalkozás indítására, egy új élet kezdetére.


Miért előnyös vidéken vállalkozni? Mihez is kezdjünk?


Talán az egyik előny az, hogy vidéken minimálisabb a verseny, kisebb a konkurencia. Vidéken is vannak lehetőségek, csak kicsit komolyabb kutatásra van szükség, hogy mire is van igény és ezeket a szükségleteket milyen vállalkozási formával elégítsük ki.
Ma egyre több a hiányszakma. Nyithatunk szépségszalont, de gyógymasszőrből is kevés van. Cukrásznak és szakácsnak is egyre kevesebben tanulnak, így a vállalkozásunk elindítása előtt, érdemes a továbbtanuláson elgondolkodnunk.


Ha a turizmus fontos bevételi forrása az adott városnak, akkor a turizmussal kapcsolatos vállalkozás is egy hasznos ötlet lehet. Sokan vágnak bele dísznövénytermesztésbe, hiszen vidéken ehhez adottak a feltételek. Különleges táplálék termelésébe, mint például a gombatermesztés, is belevághatunk a megfelelő ismeretek birtokában. Ha egy kisebb vidéki városról vagy településről van szó, még az is elképzelhető, hogy boltra is szükség lehet. A vidéki emberek is nyitnak az egészséges életmód felé, így egy biobolt nyitása nagyon is jó gondolatnak tűnhet. A vidéki emberek szeretnek boltba járni. Ez egyfajta közösségi tevékenység is, hiszen az emberek találkoznak és beszélgetnek egymással, de nem csak ezért éri meg bioboltot nyitni. Nem sokan szeretnek online vásárolni, és még kevesebben fognak egy-egy termékért más városba autózni, buszozni.
Ezek mellett, nagyon sokféle ötletből lehet akár még vállalkozás is, hiszen kezdetben készíthetünk csak a barátoknak, közös ismerősöknek kézműves termékeket, majd a pozitív visszajelzések hatására elgondolkodhatunk a saját, egyéni vállalkozás indításán.


Hogyan vágjunk bele?


Egyéni vállalkozást indítani nem is bonyolult és nem is költséges, merthogy illeték - és díjmentes. A tevékenységet szüneteltethetjük is, ha éppen adott időszakban nincs nagy forgalom, de akár meg is szüntethetjük, ha mégsem valósultak meg az elképzeléseink.


Lehetünk KATA kisadózók. Egyéni vállalkozást másodállásban is vihetünk, de ez nem opció, ha éppen elbocsátottak bennünket. A KATA adózás nagyon népszerű, több ok miatt is. Könnyű befizetni, nem bonyolult az adminisztrációja és 12 millió Ft-os határ átlépése után sem törlik az adózásból a vállalkozást. Amennyiben ezt az adózási módot választjuk, akkor nincs lehetőség a költségek elszámolására. A KATA mértéke főállású kisadózó esetében 50.000 Ft.


Céget is alapíthatunk
Céget is alapíthatunk. Első lépés ebben az esetben a cégnyilvántartásba vétel. Sokan választják a Kft. alapítást, mivel a tulajdonosok felelősségvállalása korlátolt. De természetesen Bt.-t és Zrt.-t is alapíthatunk. Az egyéni vállalkozás indításában, cégalapítási kérdésekben, székhely biztosításában a LOGOSZ Cégcsoport lehet a segítségünkre, akik ingyenes tanácsadással is segítik azokat, akiknek az élete új irányt vesz és az alkalmazotti státuszt váltják fel a vállalkozói létre.

  

Közélet:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok