Mi Abonyunk - Ezek lennének az ekcéma első jelei?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2018.02.27. 10:21

 

Az ekcéma egyre többek életét nehezíti meg, és ennek hátterében gyakran az egészségtelen életmód áll. Természetesen nem mehetünk el az allergén anyagok mellett sem, melyek szintén kiválthatják a kínzó panaszokat.

 

Vannak, akik azonnal orvoshoz fordulnak, pedig a házilagos praktikák és a gyógynövények már számtalanszor bebizonyították hatékonyságukat. A Hillvital.hu szakemberei is azon a véleményen vannak, hogy a hosszú távú tünetmentesség érdekében célszerű a természetes gyógymódok előnyeit kihasználni akkor is, ha ekcéma jelenik meg a bőrfelületen.


Esztétikai probléma, kínzó viszketéssel


A bőrbetegségekkel az a legnagyobb gond, hogy gyakran jól látható helyen jelennek meg a tünetek. Az ekcéma kialakulhat akár a kézfejen vagy a fejbőrön is, és így alapvetően nyomhatja rá bélyegét a magabiztosságra. Tény pedig, hogy a mindennapi ápoltság és az ebből fakadó önbizalom nélkülözhetetlen akár a munkavállalás, akár a magánélet terén. Egyértelmű tehát, hogy a vöröses foltokkal kezdődő ekcéma senki számára nem kívánatos, és az érintettek szeretnének mihamarabb búcsút mondani neki. Fontos tisztában lenni azonban azzal, hogy az ekcéma visszatérő jelleggel keserítheti meg a betegek életét, ám ellene akár életmódváltással is sokat lehet tenni. Lássuk, hogyan!


Fókuszban az egészséges táplálkozás


A betegségek sok esetben visszavezethetőek az egészségtelen táplálkozásra, és ez az ekcéma esetében sincsen másként. Ha kizárható, hogy ételallergia okozza a viszkető, vörös foltokat, akkor is érdemes étkezési szokásainkat megváltoztatni. Mire gondolunk pontosan? A tartósítószerekkel és mesterséges adalékokkal teli ételek sajnos nap mint nap helyet kapnak a családok asztalán, pedig ennek nem kellene így lennie. A természetes alapanyagok, a friss zöldségek és gyümölcsök nélkülözhetetlenek az egészséges bőr megőrzéséhez, de persze a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett sem mehetünk el.


Ügyeljünk a folyadékfogyasztásra


A bőrbetegségeket sokszor nem egyszerű megkülönböztetni egymástól, hiszen viszketéssel a bőr kiszáradása is járhat. Ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségű vizet, akkor a szervezet elsőként a bőrtől vonja el a nedvességet, aminek következtében viszkető foltok alakulhatnak ki. Az ekcéma ellen azonban nem elegendő mindössze az, ha testápolót használunk. A bőséges folyadékbevitelen túl a külsőleges kezelésen is sok múlik.


Természetes alapanyagokkal a viszketés és a kiszáradás ellen


Az aloe vera, a kamilla, a körömvirág legalább olyan jó választásnak bizonyulnak, mint a viszketést enyhítő menta. A vakarásnak mindenképpen ajánlott ellenállni, ugyanis ellenkező esetben csak egyre nagyobb felületet érint majd az ekcéma problémája, és a kisebesedés is társul majd a tünetekhez. Ekcéma esetén a kakaóvaj, a shea vaj és a ligetszépe olaj is kitűnő választás lehet. Akár komplex gyógynövényes készítmények mellett is letehetjük a voksot, melyek mellékhatások nélkül szolgálják a panaszok enyhítését.


Testi-lelki harmónia


A test és a lélek harmóniája együttesen járul hozzá ahhoz, hogy az ekcéma és a hozzá hasonló bőrbetegségek elkerülhetőek legyenek. A mindennapi stressz feldolgozásában sokat segíthet a testmozgás, mely a bőr állapotára is jótékony hatással van. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy akár munkába, akár mozgás mellé természetes anyagból készült, bőrbarát ruhadarabokat használjunk, és tisztításuk során is törekedjünk az alapos kiöblítésre. Az ekcéma vöröses foltjai és az általa okozott kínzó viszketés néhány életmódbeli változtatással megelőzhetőek.

Egészségünk:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Érdemes elektromosra cserélni a hagyományos fogkefét

A koronavírus járvány sokaknál pszichés zavarokat okozott

Orbán szerint hamarosan lesz vakcina

COVID kórház a ceglédi is- Államtitkári nyilatkozat

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

Kérdezz, felelnek - tanácsadás az interneten

Rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás

Pusztai Dezső ceglédi kórház főigazgató: Két hétig nagyon nehéz lesz

30 év körüli a legtöbb új koronavírus fertőzött

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok