Mi Abonyunk - Miért szeretik a hosszabb lakáshitelt?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 5902, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.05.30. 11:41

 

 A lakáshitel felvételekor nagyon sokan a hosszabb futamidő mellett döntenek, hiszen így a havonta visszafizetendő összeg sokkal kevesebb, mint ha rövidebb távra vennénk fel a hitelt. Ezekben a helyzetekben azonban érdemes alaposan átgondolni döntésünket és több bank ajánlatát is átolvasni.

 

Az igaz, hogy a havonta visszafizetendő összeg alacsonyabb lesz, de sajnos a hiteltörlesztés végére sokkal magasabb összeget fogunk a bank felé visszafizetni, mint ha rövidebb futamidőben gondolkodtunk volna.

 

A lakáshitel milyen feltételekkel és hogyan igényelhető?

 

Sokan nem tudják, de az interneten már számtalan kalkulátor van, amit ezekben a helyzetekben érdemes használni. A bankkalkulator.hu oldalon nagyon sok hitelintézet által felkínált lakáshitel lehetőséget lehet összehasonlítani, ami mindenkinek kedvezhet. A lehetőségek közül így már könnyedén ki lehet választani azt a hitelintézetet, aki a legkedvezőbb feltételekkel kínálja a hitelt.

 

Nincsen más teendő, mint a kiszemelt lakás árának megfelelő összeget beütni a keresőbe és azt, hogy hány hónap futamidőre gondolunk. Természetesen ezek a számok szabadon variálhatók mindaddig, amíg egy olyan törlesztőrészletet dob ki a rendszer, amely mindenki számára elfogadható. Érdemes a család teljes bevételeit előtte aprólékosan összeírni, hiszen nagyon fontos, hogy a bank ellenőrzésekor hitelképesek legyünk. Ha rendelkezünk már hitellel, akkor azt is számba kell venni.

 

Ha a jövedelmünk mellett egyéb bevételi forrással is rendelkezünk, akkor azt is figyelembe kell venni, hiszen sok esetben a bankok másodlagos jövedelemnek elfogadják. A KHR rendszerben természetesen nem szabad szerepelni, hiszen ekkor a legtöbb esetben elutasításra kerül a hiteligénylés. A személyes adatokat illetően a következőket biztosan be kell mutatni: személyi igazolvány, érvényes lakcímkártya. A lakáshitel általában 18 éves életkor felett vehető igénybe, de néhány bank a 22 éves életkort jelöli meg alsó határnak.

 

A fiataloknak sem kell elkeseredniük, hiszen egy adóstárssal könnyedén fel lehet venni a hiteleket. Ilyenkor a hitelfelvevő és az adóstárs adatait is ellenőrzi a bank. A kettejük együttes havi beérkező jövedelmét fogják figyelembe venni. Olyan lehetőség is van, hogy a fizetőképesség javítására még egy kezes bevonását engedélyezi a bank. Ha magasabb hitel felvételéről van szó, akkor ingatlanfedezetet is kérhetnek, de ez hitelügyletenként teljesen eltérő.

 

Milyen lakáshitelek léteznek?

 

A hitelintézetek a piaci kamatozású hitelek mellett természetesen az államilag támogatott hiteleket is folyósítják az ügyfeleknek. A piaci kamatozású lakáshitel kamatjának mértéke mindig az aktuális gazdasági és piaci viszonyoktól függ, míg az államilag támogatott hitel esetén az első 5 évben az állam segítséget nyújt kamattámogatással.

 

Ma már a piaci kamatozású hitelek is elérhető áron vannak, hiszen a jegybanki alapkamat is folyamatosan csökken. Sokáig kedvezőbbek voltak az államilag támogatott hitelek, de ma már tényleg érdemes körülnézni több bank kínálatában is, hiszen ezekben az esetekben egy kicsit könnyebb a hitelfelvétel.

 

A kamattámogatott hitelügyletek elintézése kicsit több időt vesz igénybe, tekintve, hogy az állam is bevonásra kerül. A lakáshiteleket általában maximum 35 éves futamidőre nyújtják a bankok és az igénylő életkora a hitel lejártakor nem haladhatja meg a 70. életévet. Akik hosszabb távra veszik fel a hiteleket, esetenként talán érdemes élniük az elő- vagy a végtörlesztés lehetőségével is.

Gazdaság:
Hitel   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Indul a roham a virslikért

Még karácsony előtt kiutalják a januári családtámogatásokat is

Lassan 20 éve Önökért van nyitva a Közeli Kis Élelmiszerbolt

80 milliárd forintra pályázhatnak a Pest megyei települések

A miniszterelnök avatta fel a Béres új gyártórészlegét Szolnokon

Termelői húsbolt Abonyban

Az év vállalkozója lett Bolyhos Zoltán- Szeretettel gratulálunk!

12 milliárdot kap a ceglédi kórház

DÖBBENET: FÉLMILLIÁRDDAL TARTOZIK A NAV-NAK EGY ABONYI FÉRFI

Így készül az ABONETT- legyünk rá büszkék

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön mit szól ahhoz, hogy a LIDL telekre a Somogyi iskola mellé betelepült a Vidámpark?
   
 Szerintem okés, örülök! 
 Nem is tudom, lehet, hogy nem kellett volna 
 Engem nem érdekel, hogy ott van-e vagy nem 
 Ez már tényleg nagyon felháborító! Úristen! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok