Mi Abonyunk - Miért szeretik a hosszabb lakáshitelt?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6630, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.05.30. 11:41

 

 A lakáshitel felvételekor nagyon sokan a hosszabb futamidő mellett döntenek, hiszen így a havonta visszafizetendő összeg sokkal kevesebb, mint ha rövidebb távra vennénk fel a hitelt. Ezekben a helyzetekben azonban érdemes alaposan átgondolni döntésünket és több bank ajánlatát is átolvasni.

 

Az igaz, hogy a havonta visszafizetendő összeg alacsonyabb lesz, de sajnos a hiteltörlesztés végére sokkal magasabb összeget fogunk a bank felé visszafizetni, mint ha rövidebb futamidőben gondolkodtunk volna.

 

A lakáshitel milyen feltételekkel és hogyan igényelhető?

 

Sokan nem tudják, de az interneten már számtalan kalkulátor van, amit ezekben a helyzetekben érdemes használni. A bankkalkulator.hu oldalon nagyon sok hitelintézet által felkínált lakáshitel lehetőséget lehet összehasonlítani, ami mindenkinek kedvezhet. A lehetőségek közül így már könnyedén ki lehet választani azt a hitelintézetet, aki a legkedvezőbb feltételekkel kínálja a hitelt.

 

Nincsen más teendő, mint a kiszemelt lakás árának megfelelő összeget beütni a keresőbe és azt, hogy hány hónap futamidőre gondolunk. Természetesen ezek a számok szabadon variálhatók mindaddig, amíg egy olyan törlesztőrészletet dob ki a rendszer, amely mindenki számára elfogadható. Érdemes a család teljes bevételeit előtte aprólékosan összeírni, hiszen nagyon fontos, hogy a bank ellenőrzésekor hitelképesek legyünk. Ha rendelkezünk már hitellel, akkor azt is számba kell venni.

 

Ha a jövedelmünk mellett egyéb bevételi forrással is rendelkezünk, akkor azt is figyelembe kell venni, hiszen sok esetben a bankok másodlagos jövedelemnek elfogadják. A KHR rendszerben természetesen nem szabad szerepelni, hiszen ekkor a legtöbb esetben elutasításra kerül a hiteligénylés. A személyes adatokat illetően a következőket biztosan be kell mutatni: személyi igazolvány, érvényes lakcímkártya. A lakáshitel általában 18 éves életkor felett vehető igénybe, de néhány bank a 22 éves életkort jelöli meg alsó határnak.

 

A fiataloknak sem kell elkeseredniük, hiszen egy adóstárssal könnyedén fel lehet venni a hiteleket. Ilyenkor a hitelfelvevő és az adóstárs adatait is ellenőrzi a bank. A kettejük együttes havi beérkező jövedelmét fogják figyelembe venni. Olyan lehetőség is van, hogy a fizetőképesség javítására még egy kezes bevonását engedélyezi a bank. Ha magasabb hitel felvételéről van szó, akkor ingatlanfedezetet is kérhetnek, de ez hitelügyletenként teljesen eltérő.

 

Milyen lakáshitelek léteznek?

 

A hitelintézetek a piaci kamatozású hitelek mellett természetesen az államilag támogatott hiteleket is folyósítják az ügyfeleknek. A piaci kamatozású lakáshitel kamatjának mértéke mindig az aktuális gazdasági és piaci viszonyoktól függ, míg az államilag támogatott hitel esetén az első 5 évben az állam segítséget nyújt kamattámogatással.

 

Ma már a piaci kamatozású hitelek is elérhető áron vannak, hiszen a jegybanki alapkamat is folyamatosan csökken. Sokáig kedvezőbbek voltak az államilag támogatott hitelek, de ma már tényleg érdemes körülnézni több bank kínálatában is, hiszen ezekben az esetekben egy kicsit könnyebb a hitelfelvétel.

 

A kamattámogatott hitelügyletek elintézése kicsit több időt vesz igénybe, tekintve, hogy az állam is bevonásra kerül. A lakáshiteleket általában maximum 35 éves futamidőre nyújtják a bankok és az igénylő életkora a hitel lejártakor nem haladhatja meg a 70. életévet. Akik hosszabb távra veszik fel a hiteleket, esetenként talán érdemes élniük az elő- vagy a végtörlesztés lehetőségével is.

Gazdaság:
Hitel   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Lakáskassza helyett a CSOK bővül- Lakásfelújításra is adnak

Egyre kevesebbet járunk turkálóba, de műszaki cikkekből sokat veszünk

Kilőtt idén az abonyi ingatlanpiac, de ezzel csak a középmezőnybe kúszott fel

Rekordévet zárt tavaly a kecskeméti Mercedes

Cegléd TV: Permetező drónok - új korszak a növényvédelemben

Több mint 6 milliárd forintot nyertek Pest megyei vállalkozások eszközparkjuk fejlesztésére

A Türei és Társa építheti Abonyban az Üzleti Parkot

Clarks, ha nyári divatról van szó

Hoppá: nagymértékben csökken a kivándorlók száma

Forradalmian új eszköz Abonyban is a gazdák szolgálatában

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint szüksége van Abonynak Üzleti Parkra?
   
 IGEN, na végre! 
 Nem is tudom, lehet.... 
 Nem! Minek? 
 Ezzel már nagyon elkéstek! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok