Mi Abonyunk - Idén sem áll meg a lakáspiac, Abonyban is érezhető a tendencia?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.07.18. 17:19

Az alábbiakban a www.ingatlannet.hu elemző írását olvashatják, melyet protálunk számára készítettek.

Idén sem áll meg a lakáspiac, Abonyban is érezhető a tendencia?


2015 a lakásárak fellendülésének éve volt, ez a növekedés pedig idén sem mutat visszaesést, bár az üteme lényegesen visszafogottabb lett, az év első felében országszerte 4-6%-kal drágultak az átlagos Ft/m2 árak. A lakáspiacot befolyásoló feltételek – gazdaság alakulása, kamatok szintje, hitelezés, állami ösztönzők - jelenleg igen kedvezőek, így az ingatlanpiac felívelése még évekig kitartó tendencia lehet. Azt viszont nehéz előre jelezni, meddig tarthat a drágulás, illetve ez hogyan nyilvánulhat meg az egyes ingatlantípusok esetén.

Folytatódik a lakásárak drágulása


origo.hu


Az év elején életbe lépő lakáspolitikai intézkedéseknek – áfa-csökkentés, módosított csok - köszönhetően fellendült az építkezési kedv, a fejlesztők és a házépítők is aktivizálódtak. A kiadott építési engedélyek száma áprilisban és májusban nagymértékű emelkedést mutatott, ezekben a hónapokban kétszer több engedély került kiadásra, mint az előző év azonos időszakában. Az elemzők szerint ez a fellendülés az év hátralévő felében folytatódhat, idén beindulhat az építkezések többsége, az új lakások átadására azonban csak 2017-től lehet számítani.


Nagy eltérések a lakáspiacon


Budapesten az utóbbi két évben nagy lendületet vett az ingatlanpiac, a forgalom és az árak is dinamikus növekedést mutattak, ezzel szemben a megyék többségében még mindig a korábban tapasztalt nyomott árakon kínálják az ingatlanokat. Míg a fővárosban egy négyzetméternyi ingatlanért átlagosan több mint 400 ezer forintot kérnek, addig az észak-keleti országrészben és több megyében lényegesen 200 ezer Ft/m2 alatt alakul az eladási ár. A legdrágább megyék közé Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Pest, Somogy és Bács-Kiskun tartozik, a legalacsonyabb áron pedig Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megyében vásárolhatunk ingatlant.

Átlagos ingatlanárak az ország egyes megyéiben (Ft/m2)

 


Mérsékelt ingatlanpiaci változások Abonyban


Az ingatlanpiacon 2015 a lakásárak növekedésének éve volt, az átlagos négyzetméterenkénti árak országos szinten több mint 30%-kal emelkedtek, Budapesten 2015 január és 2016 január között 19%-os volt a növekedés, az átlagos Ft/m2 árak 390 ezer forint fölé kúsztak. Abonyban és a környező városokban ennél lényegesen kisebb mértékű volt a változás, egy év alatt Abonyban 8%-kal, Szolnokon 7%-kal emelkedtek, Nagykőrösön stagnáltak, Cegléden pedig 8%-kal csökkentek az átlagos Ft/m2 árak. A környező települések viszonylatában Abony árai meglehetősen alacsonyak, a lakóingatlanok átlagos négyzetméterenkénti árai a ceglédi viszonylattól 30%-kal, a szolnokitól 44%-kal maradnak el.

 



Az idei év első felében a hazai lakáspiac egy visszafogottabb -3-4%-os - árváltozást mutatott, ehhez képest Nagykőrösön, Cegléden és Szolnokon nagyobb mértékben emelkedtek az átlagos négyzetméterenkénti árak. 2016 júniusában az eladó abonyi családi házak átlagosan 92243 Ft/m2 áron voltak megvásárolhatóak, a téglalakások négyzetméterét pedig 158227 Ft-ért kínálták eladásra. Az új lakások jelenleg hiánycikknek számítanak a lakáspiacon, ami Abonyban is megmutatkozik, a 10+10 milliós feltételeknek megfelelő ingatlanok egyelőre nem állnak rendelkezésre. A választék bővülésére a következő évtől lehet számítani, ebben az időszakban elemezők szerint országos szinten mintegy 15-20 ezer új lakás kerülhet átadásra.
Forrás: Ingatlannet.hu
 

Gazdaság:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok