Mi Abonyunk - Abonyiak Abonyért: Járdányné Dóka Mária, Borsányi János és Petrezselyem Sándor
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.05.15. 16:28

 

Az idei évben a fenti fantasztikus emberek kapták meg az Abonyiak Abonyért kitüntető címeket. Szerkesztőségünk és OLvasóink nevében is sok- sok szeretettel gratulálunk azzal, hogy tudjuk, hogy remek helyre kerültek a díjak. - Abonyiak Abonyért kitüntető díjak 2016-  Az 1996-ban alapított Abonyiak Abonyért Alapítvány kitüntető díjai idén 21. alkalommal kerülnek átadásra. Az elismerést évről évre azok a helyi polgárok vehetik át, akik munkájukkal, közéleti tevékenységükkel, kiemelkedő teljesítményükkel nagyban hozzájárultak a város fejlődéséhez, kohéziójának erősítéséhez. A kitüntetésre ebben az esztendőben is számtalan javaslat érkezett, melyekről a szervezet kuratóriuma hozott döntést.


Az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma 2016 évben Abonyiak Abonyért kitüntető díjban részesíti

 


- Járdányné Dóka Máriát,
- Petrezselyem Sándort és
- Borsányi Jánost.


A díjazottak méltatását az alábbiakban olvashatják.

 

Járdányné Dóka Mária


Az egykori József Attila Nevelőotthonban kezdte pályafutását, ahol az 1972/1973-as tanévben gyermekfelügyelőként tevékenykedett.

Ezt követően rövid kitérőt tett a művelődésszervezés területére, a Művelődési Házban volt művészeti előadó.

1974-től egészen nyugdíjba vonulásáig, 2012-ig óvodapedagógusként dolgozott, 1996-tól a speciális óvodai csoportban.

Az önképzésre, tanulásra nagy hangsúlyt fektetett: először a Gyógypedagógiai tanárképző Főiskolán tanult korai fejlesztést, majd alapozó terapeuta lett az óvodapedagógus diploma megszerzését követően.

Tevékenységét igazán a gyermekekkel, ezen belül különösen a sérült gyermekekkel, illetve fiatalokkal való foglalkoztatás tette teljessé. Ezt a munkát, ami az ő számára mindig nagy betűkkel volt HIVATÁS, nehezen elérhető eredmények, kitartás, és minden pici siker után óriási öröm jellemzi. Az általa végzett terápiákat mindig a gyermekek érdekeinek és érdeklődésének megfelelően, különböző helyszíneken, változatos eszközökkel végezte.

Létrehozta az "Egyedül nem megy”alapítványt. Munkája óriási hiányt pótol az Abonyban élő fiatal fogyatékkal élők életében, kiknek alapvető probléma a közösség hiánya, a beszűkült élettér, a nyelvi kommunikációból adódó hátrány. Elszigetelődnek, gyakran magányosak. Manyika évtizedek óta fáradozik azért, hogy ezen segítsen.
A felajánlott adó 1%-ból és adományokból üdülést, családi napot, Mikulás napi rendezvényt, a húsvéti kézműves foglalkozást szervez a fiatalok és családjaik számára.

Pályázatát 2015-ben az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatásban részesítette, így sikerült elindítania a zene terápiás foglalkozásokat.

Manyika a családokkal állandó kapcsolatot tart, az esetleges problémák megoldásában készséggel segít.

Kimagasló szakmai és közéleti tevékenysége elismeréseként alapítványunk kuratóriuma Abonyiak Abonyért díjat adományoz.

 

 

Petrezselyem Sándor

1949-ben született Abonyban. Általános iskolai tanulmányait a Szelei úti iskolában végezte, majd szobafestőnek tanult. Szakmájában dolgozik mind a mai napig.

Már gyermekkorát meghatározta az állatok és a sport szeretete, ehhez a két területhez kapcsolódnak életének kiemelkedő eredményei is.

A ’70-es években kezdett komolyabban foglalkozni a galamb és díszmadártenyésztéssel. Alapító tagja 1978-ban a V-227 Abonyi Galamb és Kisállat Tenyésztő Egyesületnek. 1980-ban az egyesület tagjai elnöküknek választották, ezt a tisztséget azóta is - immár 36 éve - eredményesen látja el.

Az egyesület elnökeként tanácsaival szakmailag segíti galambtenyésztő társait, különösen odafigyel a fiatal, vagy kezdő tenyésztőkre. Ennek köszönhető, hogy az egyesület évtizedeken keresztül meg tudott maradni, így lett Abony város egyik legrégebbi civil szervezete.

A közösségért folytatott munkája mellett a galambtenyésztésben is példamutató, hiszen az ország egyik legeredményesebb galambásza.

Több mint 40 éve tart német kiállítási galambot, elnöke a Német Díszposta fajtaklubnak.

A legjelentősebbek eredményei:

Erdélyi bukóival: bronzkoszorús mestertenyésztő
Szász pajzsos galamb: bronzkoszorús mestertenyésztő
Német kiállítási galamb champion, gyémántkoszorús mestertenyésztő, Magyar Mester fokozat.
2016-ban a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének közgyűlésén az Európai Szövetség ” Európa plakett” díját kapta.

Eredményeivel Abony városnak is hírnevet szerzett mind hazai, mind nemzetközi szinten.

A rendkívül sikeres galambtenyésztői élet mellett azonban feltétlenül szót kell ejteni sport- teljesítményéről is. Testvéreivel együtt a birkózó szakosztályt erősítették, ahol korán kiderült a sportághoz való tehetsége. Eredményeinek köszönhetően többször meghívták az utánpótlás korú válogatottak Tatai edzőtáborába, súlycsoportjában többször megnyerte az akkori legrangosabb versenyeket.

Kimagasló galambtenyésztői és közéleti tevékenysége elismeréseként alapítványunk kuratóriuma Abonyiak Abonyért díjat adományoz Petrezselyem Sándor részére.

 

Borsányi János


Borsányi János 1987. április 06-án született Cegléden. Alapfokú tanulmányait a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben végezte.

1996-tól a Bihari János Zeneiskolában kezdődött több mint 10 éves zenei pályafutása. Szárnypróbálgatásai után tehetségét klarinét tanszakon bontakoztathatta ki. Emellett az abonyi Kisfúvószenekar és Fúvószenekar csapatát is évekig erősítette.

Példaértékű közösségi munkája már gyermekkorában körvonalazódott, az abonyi katolikus egyház ministránsaként szolgált 14 évig. Középiskolás éveit Szolnokon, a Petőfi Sándor Építészeti és Faipari, Környezet és Vízgazdálkodási Szakközép és Szakiskolában töltötte, 2006-ban eredményes szakmunkás bizonyítvány birtokosa lett.

Ugyanebben az évben, a felnőttkor küszöbén kezdte figyelmét legnagyobb szenvedélye, a fotózás irányába terelni. Első fotóit a Kék madár című előadásról készítette, ekkor határozta el, hogy Abony város minden jeles rendezvényén, önként, tiszteletdíjaktól eltekintve, munka mellett, elsősorban a város lakóinak öröméért folytatja a fotózást, amely immáron 10 éve meghatározó szerepet tölt be az életében. Időt és energiát nem sajnálva valamennyi városhoz köthető eseményen tudósít fotóival a megemlékezésektől kezdve a színi előadásokon át a zenés estekig.
A rendezvényeken készített tekintélyes mennyiségű fényképeit szinte azonnal közkinccsé teszi a rendezvények valamennyi résztvevői: előadói és vendégei örömére. A fotói bárki számára elérhetőek a közösségi oldalon. A város helytörténeti emlékeinek megőrzését szolgáló munkája kiemelkedő értékkel bír.

A fotózáson túl az abonyiak a közélet bármely területén számíthatnak rá önzetlen, segítőkész, nyíltszívű egyéniségének köszönhetően. Borsányi János olyan példamutató személyiség, aki a város érdekeit mindig a sajátjai elé helyezi, ez követendő lehet mindenki számára.

Az önzetlen közéleti tevékenység elismeréseként alapítványunk kuratóriuma Abonyiak Abonyért díjat adományoz Borsányi János részére.
 

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok