Mi Abonyunk - Így ünnepelt a magyar válogatott: Szalai pálinkával a kezében szónokol a kocsmában
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.11.16. 11:42

 

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon, s 30 év szünetet követően nagy nemzetközi tornán, miután a csütörtöki, 1-0-ás idegenbeli sikert követően vasárnap hazai pályán 2-1-re felülmúlta Norvégiát pótselejtezőn, így kettős győzelemmel kijutott a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra.

A magyar továbbjutás nemzetközi sajtóvisszhangja:
uefa.com:
"A visszavágón nyújtott mesés produkcióval Magyarország Eb-résztvevő. Priskin Tamás 14. percben szerzett pompás gólja és egy késői öngól után a magyarok az 1986-os vb óta először ismét nagy tornán szerepelhetnek. Markus Henriksen találata semmit nem halványít Bernd Storck csapatának teljesítményén."

bbc.com:
"Magyarország 1986 után az első nagy tornára jutott ki. Priskin Tamás briliáns gólja segített kiharcolni a győzelmet a norvégok elleni pótselejtezőn. A Slovan Bratislava csatára, aki korábban játszott a Watfordban és az Ipswichben is, Kádár Tamás hosszú passzát követően befelé cselezett, majd a hosszú felső sarokba tekert. A később öngólt vétő Henriksen szépítése már későn érkezett."

The Guardian:
"Magyarország Norvégia legyőzésével biztosította a helyét a 2016-os Európa-bajnokságon, s ezzel véget vetett az aszálynak, ami a nagy tornákat illeti. A keret mindössze öt tagja élt akkor, amikor az ország válogatottja legutóbb nagy viadalon, az 1986-os vb-n szerepelhetett, s közölük vasárnap este csak Király Gábor, a veterán kapus volt a kezdőcsapat tagja. A 39 éves játékos remekül teljesített a visszavágón, nagyszerű védések sorozatát mutatta be."

La Gazzetta dello Sport:
"Priskin-gól, csaó Norvégia! Fesztivál Budapesten, extázisban a magyarok, akik 44 év után ismét ott lehetnek az Európa-bajnokságon."

kicker.de:
"Magyarország utazik a franciaországi Eb-re! A szenvedélyesen harcoló csapat, élén a rutinos Király Gáborral, korán vezetést szerzett, és sokáig nem hagyta kibontakozni a későn ébredő norvégokat."

aftenposten.no:
"Högmo nagyot kockáztatott, mindent egy lapra tett fel. És mindent elveszített."

Dagbladet:
"Högmo munkája során a legostobább hibát követte el a csapatösszeállítás terén. Kapitányi állása veszélyben."

 

MTI

Sport:
Foci   
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

A mai napon a szenior labdarúgóké volt a főszerep Abonyban

Fitten, egészségesen!

Tárt kapus program

Tárt kapus program a Fergeteg Triatlonnal!

Gyere Te is tritalonozni!

Futókör átadó

Télen is tárt kapus programok

Gyere te is tiratlonozni!

Geyre, szeretettel várunk tárt kapus programjainkra!

Gyere, mozogj velünk!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Priskin és Böde!

S.pataki -

2015.11.20. 15:42:56

 

A válogatott teljesítménye nálam várakozáson felülire sikerült. A kétlábas rejtőzködő, mellőzött Videoton játékosa(Priskin) aki, csak a második csapatba volt kényszerítve játékra (Sepi), megteremtette a saját, maga helyzetét. Hozzá kerülő, átvett lasztival a kapu felé törve az Öt kísérő, zavaró két védőt egy jobbra irányuló labdahúzással magáról lerázta, amikor a védők tehetetlenül lendültek tovább. Így szabaddá vált a 16-os jobb felé eső környékén a terep a kapu irányában. Csatárunk megsuhintotta jobbal a lasztit, ami bombaként tartott, középmagasan a kapu nem árnyékolt bal fele irányában. A kapus a levegőben elhyulva uszva, ugyan beleért a labda irányába , de a lövés ereje olyan volt , hogy a kapus kezét bevitte, és becsapódott  a norvégek hálójába. A becsapódás a lelátón hangorkánt váltott ki a drukkerek tömegéből.

A másik ami szintén kiemelkedő teljesítményként értékelek az Böde 1oo kilógrammos csatárunkkal kapcsolatos. A II. félidőben beálitott csatárun az ellen térfelén, baloldalt tört előre a labdával. Az Öt támadó, hátulról, mivel a lasztihoz nem tudott hozzáférni, Böde dresszébe kapaszkodva,ráncigálta vontatta magát, így fékezve a lendületet. A 16- on belül lelassulva labdát elveszítve meg állt a támadási kísérlet. Az érdekes ,hogy a bírónak nem volt szemüvege, és ebből semmit sem vett észre. Na de ami csatárunk nem vesztett semmit sem lendületéből. Az egy fejjel magasabb, maceráló ellenfelét tarkójánál fogva, egy csípődobással egy szemvillanás alatt a gyepre vitte. Bezzeg ezt már észre vette az angol bíró, és elővette a sárgítóját, és lekönyvelte. Ezt a csípődobást olimpiai judó bajnokunk is, csak elismeréssel méltatta, edző lévén a fogást alkalmazni,tanitani fogja mondotta. Na persze csatárunkat nem olyan fából faragták, hiszen Ö egy vidéki fiú, és ott a dolgok rendje, folyása más. Minden játékost bánt, ha csapatát sújtják általa elkövetett szabálytalanságért. Ezért, hogy törleszthessen, egy csatár csak gólszerzéssel tud enyhíteni a megtörténteken. Így is történt. Csatárunk mikor a csapat hirtelen támadásba ment át a védekezésből, ott ólálkodott a 16-on belül jobbra esően az ellenfél sűrűjében, amikor egy fejest megeresztett. A laszti a jobb kapufába akadt. A lepattanó labda gólvonalon nem ment át, a portás nem volt abban helyzetben, hogy megragadja, csak beütni tudta, át a gólvonalon,nagyigyekezetében. Ezt is gólnak hívjuk(öngól).

A nem rég múlt VB-n volt egy fül leharapós csatár az egyik nemzet csapatában. Igaz, az örömébe tette ezt a furcsa szokását, amit a bíró szintén nem látott meg, ezért a sárgát a szenvedő játékosnak osztotta ki


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok