Mi Abonyunk - Ma ők kapják az Abonyiak Abonyért díjakat
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.05.23. 14:02

Ma a Kultúra Házában átadják az Abonyiak Abonyért díjakat. Ők kapják:

Abonyiak Abonyért kitüntető díjak 2015.

Az idei esztendőben 20. alkalommal kerülnek átadásra az Abonyiak Abonyért kitüntető díjak. Az elismerést évről évre olyan abonyi polgárok vehetik át, akik munkájukkal, közösségi tevékenységükkel, kiemelkedő teljesítményükkel nagyban hozzájárultak Abony város fejlődéséhez. A kitüntetésre ebben az esztendőben is számtalan javaslat érkezett, melyekről 2015 május 15-én született döntés.

Az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma 2015. évben Abonyiak Abonyért kitüntető díjban részesíti
- Györe Tibor Pált,
- Krupincza Jánost és
- Temesközy Tamást.

A díjazottak méltatását az alábbiakban olvashatják

Györe Tibor Pál

1951. szeptember 08-án született, az általános iskolát és a gimnáziumot Abonyban végezte.
A Kinizsi Pál Gimnáziumban ismerkedett meg Vincze Ágnessel, akivel 1975. máj. 10-én összeházasodtak. Két gyermekük született Zsolt és Zsófia.
Autóvillamossági szakemberként dolgozott 34 éves koráig, mikor egészségének romlása miatt leszázalékolták.

Az 1990-es évektől a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete Abonyi szervezetének munkatársa. Számos előadást, kiállítást és színház látogatást szervezett a mozgássérültek részére. A mai napig segíti a sérült emberek ügyes-bajos dolgainak megoldását. Abonyban a közintézmények akadálymentes kialakításában is szerepet vállalt.

Az Abonyi Lajos Falumúzeum létrehozásának első lépéseitől kezdve jelen volt, segítette gyermekként, majd később felnőttként a múzeum munkáját. Járt házról-házra, padlásról-padlásra édesapjával Györe Pállal a múzeum alapítójával együtt.
A múzeum két civil szervezetének: Az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Körének megalakulásától tagja és az Abonyi Lajos Múzeumi Alapítvány egyik önkéntese.
Fél állásban a múzeum szolgálatában állt 2000-es évek elejétől 2006-ig. Külön érdekesség: édesapja mellett lányával is együtt dolgozhatott 2015-ig, így szállt apáról lányára a múzeumi munka folytatása.

A múzeum munkatársai közül, Györe Tibor is részt vett a nagy volumenű Abonyt elkerülő 4-es főútszakasz régészeti feltárásában. A múzeumi szerződés lejárta után önzetlen pártfogóként belső késztetésből, valamint az alapító és a múzeum iránti tiszteletből folytatta munkáját a múzeumban. Az Abonyi Lajos Múzeumi Kiállítóhely téglagyűjteményének gyarapítása, rendbetartása neki köszönhető. Önkéntesként a mai napig tevékenyen részt vesz és segíti az abonyi múzeum munkáját.
Alapítványunk kuratóriuma Györe Tibor Pál részére, közéleti és helytörténeti értékőrző tevékenységének elismeréseként 2015. évben Abonyiak Abonyért díjat adományoz. ( Kép: Mukomu.hu )

 

Krupincza János 

Krupincza János kerek 50 éve tagja Abony közösségének. Nagyon kevés ember van városunkban, aki ha meghallja a nevét, ne jutna valami kis történet eszébe.

1983-ban letett érettségijét követően az egykori Ságvári TSZ-ben, majd a Mechanikai Művekben dolgozott. 1992-től az abonyi Rendőrőrsön járőrként, őrsparancsnok helyettesként és körzeti megbízottként vigyázta a város rendjét. 2007-ben 30 éves szolgálati viszonnyal vonult szolgálati nyugdíjba. Tevékenységével kivívta az emberek megbecsülését, így azóta is köztiszteletnek örvend.

Munkavégzésével párhuzamosan 1979 nyarán pár abonyi barátjával megismerkedtek a kyokushin karatéval, amibe Ő azonnal beleszeretett. 1981. szeptember 16-án kezdett Szolnokon edzeni Sihan Furkó Kálmánnál, az egyik magyarországi alapítóval. Ettől kezdve élete részévé vált ez a harcművészet.
1983 októberében Furkó Kálmán felkérésére a Ceglédi Sportcsarnokban kezdte edzői munkáját. Edzésein olykor száznál is több érdeklődő vett részt, melyen felbuzdulva pár év elteltével, 1991. május 5-én megalapította saját klubját, a POWER Karate Sportegyesületet.

Munkássága során számos országos bajnokot nevelt, ezen felül több Európa bajnok tanítványa volt. Talán az egyik legnagyobb sikere, hogy a 2003-as Tokiói Világbajnokságra Japánba egyszerre két tanítványa is kijutott az akkor még négy fős válogatott kerettel. Ezt megelőző évben Sportegyesülete megnyerte a Magyar Kyokushin Karate Szervezet csapatbajnokságát, ahol két sportolója is magyar bajnokok lett. A látható eredményeken felül sok ember életét megváltoztatta azzal, hogy megismertette velük a karate sportot. Tanítványai közül többen is ennek szentelték életüket és fő állásban ezzel foglalkoznak, mára saját klubot alapítottak mesterük segítségével.

2006-ban indította első önálló abonyi csoportját a Somogyi Imre Általános Iskola tornatermében, majd az egyesület igazi megkoronázása volt, mikor 2007-ben megnyitotta az első önálló helyi edzőtermét, mely azóta is aktívan működik. Több száz abonyi sportoló vagy sportolni vágyó fordult meg nála, kiket egytől egyig mindig szívesen fogadott. 2011-ben csatlakozott az egyesülethez Sensei Szabó István nagykőrösi csoportjával, aki tizennyolcszoros Magyar bajnok és hétszeres Európa bajnok formagyakorlatban. Jelenleg az abonyi székhelyen körülbelül 50 tanítványt edz, a POWER Karate Sportegyesület összlétszáma pedig megközelíti a száz főt.

Alapítványunk kuratóriuma Krupincza János részére, közéleti és sport tevékenysége elismeréseként 2015. évben Abonyiak Abonyért díjat adományoz.

 

Temesközy Tamás
"Célt választék magamnak, s megelégszem mint magammal, úgy az élettel, csak használni akarok, másoknak élni, másokért fáradni, habár díjtalan is, jutalom maga a tett, s boldogság ily célért csak fáradni is."
Eötvös Józseftől idézett mondat mélyére tekintve olyan ember képe tárul elénk, ki hisz magában, hisz az elveiben és munkája sikerében. Úgy érzem, hogy joggal juthatnak e gondolatok eszünkbe, mikor Temesközy Tamást méltatjuk. Az Abonyiak Abonyért díjazottai között olyan közéleti személyiséget, barátot, munkatársat, embert köszönthetünk kinek tevékenysége az ezredforduló első éveitől kezdődően szorosan összefonódik a város megoldásra váró gondjaival. Munkájának középpontjában a közösségi élet vitatott kérdései állnak. Kritikus kérdéseket fogalmaz, melyekre mindannyiunk közös érdekét szem előtt tartó válaszokat keres. Sohasem az önigazolás a célja, hanem olyan ügyek felvállalása és képviselete, melyek megoldásával másokat segíthet. Az ő életében a közösség szolgálata a szó legnemesebb értelmében hivatás, amiért nem díjazás a jutalom, hanem a kitűzött cél megvalósítása.

Tamás tősgyökeres abonyi polgár, kinek életében felesége, Andrea és édesanyja, Manyika jelentik a meghatározó családi hátteret. Pályafutását szakképzettségének megfelelően a vendéglátóiparban kezdte, majd szakmája kényszerű feladását követően felsőfokú gazdasági ügyintézői szakképesítést szerzett és a Coop Zrt. közkedvelt helyi boltjában helyezkedett el. Itt kell megjegyezni, hogy munkavégzése során sem hazudtolta meg magát soha, hiszen az üzletben vásárló ismerősökkel találkozva mindig volt energiája egy-egy sokakat érintő kérdés megvitatására.
2006-tól vállal aktívan részt az önkormányzati feladatokban. 2010-ig a képviselő-testület Egészségügyi és Szociális bizottságának, majd az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának külsős tagjaként a tőle megszokott szorgalommal és szemlélettel végzi önkormányzati munkáját.
A munka és az önként vállalt szolgálat mellett nagy részt vállal a helyi közéletről szól tudósításokban is. Honlapján évek óta rendszeres tájékoztatást ad a város rendezvényeiről és közügyeiről. E tevékenységében Borsányi János segíti megbízható, önkéntes munkatársként.
Temesközy Tamás személyében olyan abonyi polgárnak adhatunk át elismerést, kinek küzdelmes élete és közösségért végzett munkája mindannyiunk számára példaként szolgálhat a mindennapokban.
Alapítványunk kuratóriuma Temesközy Tamás részére, közéleti és civil társadalmat segítő tevékenységének elismeréseként 2015. évben Abonyiak Abonyért díjat adományoz.
 

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok