Mi Abonyunk - Nem kötelező a dohányboltok fóliázása?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.05.01. 10:18

 

A törvény kizárólag a dohánytermékek láthatóságát korlátozza, nem pedig a nemzeti dohányboltokba történő általános belátást. Számos esetben előfordult, hogy ellenőrzések során túlzott mértékű elsötétítést tapasztaltak az üzletekben - hívja fel a figyelmet az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtöki közleményében.

A társaság közleményében hangsúlyozza, hogy a nemzeti dohányboltok kiterjedt termékkör forgalmazására jogosultak, a törvényben szereplő elvárást többek között az üzlethelyiség berendezésének megfelelő kialakításával, az egyes termékcsoportok átgondolt elhelyezésével, akár a kirakat elsötétítése nélkül is teljesíthetik.

A ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. weboldalán közzétett arculati kézikönyv többféle lehetőséget is illusztrál a nemzeti dohányboltok kialakítására - írja közleményében a társaság.

A nemzeti dohányboltok kirakatainak teljes fóliázása széles körben alkalmazott, de nem kötelezően követendő megoldás a dohánytermék kiskereskedelmével összefüggő jogszabályok betartására.

A cég közölte, hogy ellenőrzési feladatkörük a megkötött koncessziós szerződésekben foglaltak ellenőrzésére terjed ki, vélhető jogszabálysértés észlelése esetén felhívják a nemzeti dohányboltok figyelmét a hatóságok által ellenőrzött szabályok betartására is.

Az ND Nonprofit Zrt. hangsúlyozza, hogy a hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében társaságuk nem rendelkezik hatósági jogkörrel, szankcionálásra sincs jogosultságuk. A koncesszió ellenőrzésen felvett jegyzőkönyv nem tartalmaz olyan kötelező érvényű utasítást a nemzeti dohányboltok felé, amely a kirakatuk fóliával történő bevonását írná elő. A jegyzőkönyvben arra hívták fel a figyelmet, hogy a vonatkozó törvényi előírások sötétedés után nem teljesülnek maradéktalanul. A jelenlegi ellenőrzési szakaszban közel 3500 nemzeti dohányboltot vizsgáltak, 165 esetben tapasztaltak átláthatóságbeli rendellenességet.

Számos esetben előfordult az is, hogy az ellenőrzés során túlzott mértékű elsötétítést tapasztaltak. Megállapították azt is, hogy a nemzeti dohányboltok más jól felszerelt körülmények között működnek; megfigyelő kamerarendszereket, időzáras kasszarendszert működtetnek, naponta többször elszállíttatják a bevételt, pánikgombot köttetnek be, járőrszolgálatot vesznek igénybe.

A Magyarországon üzemelő egyéb kiskereskedelmi egységekhez képest a nemzeti dohányboltok biztonságvédelmi eszközökkel jobban felszereltek - írja közleményében az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság.
MTI

Gazdaság:
Abony   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Most majd lehet :

TATU -

2015.05.01. 15:12:06

Karnisokat felszereltetni és el függönyözni a polcokat. Érthetetlen az egész rejtegetése. Dohányos családoknál szinte mindenki apraja naggya füstöl ki meg nem oly családban élt soha nem fog rá gyújtani.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok