Mi Abonyunk - Megszűnt Dr. Hegedűs Csaba több évtizedes uralkodása, leváltották a birkózók elnökét
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.01.30. 17:13

 

Németh lett a birkózószövetség elnöke

 

Németh Szilárdot választotta meg új elnökévé a Magyar Birkózó Szövetség tisztújító közgyűlése. A szavazáson a 125 érvényes szavazatból 70-et kapott Németh Szilárd és 55-öt az eddigi elnök, Hegedűs Csaba, aki 1992-tól irányította az MBSZ-t.

 

A fideszes országgyűlési képviselő beszédében megköszönte a bizalmat, s hangsúlyozta, hogy szoros volt a verseny, ami azt jelenti, hogy rengeteg támogatója van az eddigi vezetésnek, éppen ezért szeretné megtartani az eddigi értékeket a jövőben. "Nyújtsunk egymásnak kezet és dolgozzunk együtt a magyar birkózás sikeréért" - mondta Németh Szilárd, akit öt évre bíztak meg az MBSZ irányításával.

A Csepeli BC vezetője, aki tavaly őszig a XXI. kerület polgármestere volt, hozzátette, hogy a korábbi ígéreteinek megfelelően a válogatott mellett dolgozó szakmai stábhoz a riói olimpia végéig biztosan nem nyúlnak, sőt erősíteni szeretnék azt. Az MTI-nek az új elnök elmondta, most a legfontosabb, hogy a riói eredményességnek mindent alárendeljen a szövetség, melynek nem kell kapkodnia, ugyanakkor idén az új alapszabályt és az életpályamodellt is szeretnék bevezetni. A sportágfejlesztéssel kapcsolatban Németh Szilárd úgy fogalmazott, hogy a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a kormánnyal együttműködve lehet változtatni a már elfogadott terveken, ezzel kapcsolatban az a célja, hogy a birkózás még több pénzt kapjon.

Hegedűs Csaba sok sikert kívánt utódjának. Azt mondta, hogy nehéz egy ilyen hosszú munka után búcsúzni, ugyanakkor bízik abban, hogy olyan változások lesznek a szövetség életében, melyek a birkózás javát szolgálják.

A közgyűlés csaknem egyórás csúszással kezdődött, a levezető elnök, a mandátumvizsgáló és a jelölő bizottság tagjainak megválasztását követően a két elnökjelölt 15-15 percben tartotta meg kortesbeszédét. Az ellenzék, az Új-Szövetség jelöltje, Németh Szilárd szólhatott először, s miután a nemrég elhunyt Buzánszky Jenő pénteki temetése apropóján egyperces néma tisztelgésre kérte meg a jelenlévőket, beszédét azzal kezdte, hogy 1972-ben éppen a tuskirály, Hegedűs Csaba olimpiai bajnoki menetelésének hatására kezdett el birkózni. Ugyan csak utánpótlás korosztályban versenyzett, de később is figyelemmel követte a sportág eseményeit, s nem csupán az eredményeket, hanem a szövetség tevékenységét is. Az elnökjelölést több megbeszélés után vállalta el, mert elmondása szerint egyetértett az őt felkérők birkózásról alkotott meglátásaival, elképzeléseivel. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban az országot bejárva arra a meggyőződésre jutott, hogy van min javítani, mert nincs jó állapotban a szövetség.

Elsőként az utánpótlás nehéz helyzetét emelte ki. Szerinte sürgősen oviprogramot kell bevezetni, az iskolákba be kell vinni a sportágat, hogy a fiatalok ne mást válasszanak. E téren szerinte nagy a lemaradás, mert például a cselgáncs is lehagyta a birkózást. Megjegyezte, most nem látszik, hogy az utánpótlásból kik lesznek a méltó követői Bácsi Péternek vagy Lőrincz Tamásnak, azaz a riói játékok után kik hozzák majd az eredményeket négy vagy nyolc év múlva. Külön kitért az életpályamodell bevezetésének szükségességére, egy olyan rendszerre, mely kisgyerekkortól egészen életük végéig végigkíséri, segíti a sportolókat. A létesítményhelyzet javítását is elsődleges feladatnak nevezte, hogy a fiatalok ne beázó, lerobbant termekben dolgozzanak, s egyáltalán, hogy ne riassza el őket a közeg.

Németh Szilárd jelezte, azt szeretné, ha tisztelet, megbecsülés és összefogás jellemezné a sportágat, ezért kell a visszavonult birkózókkal kiemelten foglalkozni, létrehozni számukra a Hírességek Csarnokát. Hangsúlyozta: szervezeti megújulásra is szükség van, egy olyan szövetségre, melynél "értő fülekre találnak" az emberek problémáikkal, s ugyancsak szükség van a kommunikáció javítására, mert a birkózás szerinte nem jelenik meg kellő súllyal a köztudatban. Végezetül hangsúlyozta, hogy ellenfélként és nem ellenségként tekint Hegedűs Csabára.

A szövetséget 1992 irányító Hegedűs Csaba gyorsan leszögezte, hogy szerinte hibás döntés lenne leváltani a mostani vezetést, mert szerint ez egy "jó csapat", mely nem csupán másfél éve, hanem hosszú évek óta dolgozik sikeresen. A versenyzők eredményesek, tavaly ketten álltak a világranglista élén, az idén Bácsi Péter első, míg a Lőrincz-testvérek egyaránt harmadikok. E mellett az utánpótlással sincs baj szerinte, az elmúlt évek eredményei bizonyítják ezt. Úgy véli, hogy amíg Európában az országok többsége visszaesett eredményességben, addig a magyaroknál felfelé ívelő pályán van. A gyerekek bevonásával kapcsolatban úgy reagált, hogy 700 óvodás igazoltak le, s a szakosztályok kaptak videóanyagot is a képzésükhöz. Komolynak nevezte ő is a választás tétjét, s megjegyezte, a szövetség olyan sportágfejlesztési tervet tett le az asztalra, hogy a kormány az úszás után a második legjelentősebb támogatásban részesíti.

 

mti

Sport:
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

A mai napon a szenior labdarúgóké volt a főszerep Abonyban

Fitten, egészségesen!

Tárt kapus program

Tárt kapus program a Fergeteg Triatlonnal!

Gyere Te is tritalonozni!

Futókör átadó

Télen is tárt kapus programok

Gyere te is tiratlonozni!

Geyre, szeretettel várunk tárt kapus programjainkra!

Gyere, mozogj velünk!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
A birkózó szövetségi elnövállasztáshoz

dr bubó -

2015.01.31. 09:23:10

Ez a szövetségi eelnökvállasztás a birkózóknál csak szinjáték volt. Ez előre  le volt játszva, hogy  ez   a fideszes Német Szilárd  lessz az elnök aki a birkózással Hegedűs Csaba úr mellett köszönő viszonyban sincs. Ezek fideszesek a pénzért mindenkit eltaposnak bár milyen becsületes is legyen Ebben az országban már ha nem fideszes egyszerűen eltapossák,  Emberek ezt veegyük már észre,   TISZTELETTEL BUBÓ


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok