Mi Abonyunk - Abonyi bizottságosdi: Már most harcok vannak, eltűnt a közbiztonsági bizottság is
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.10.29. 09:53

Megalakult hivatalosan is Abony város önkormányzata, melyben hat Fidesz- KDNP-s képviselő kapott helyet, belőlük kettő igazi Fideszes, a másik négy a Magyar Gábor féle „ szárny „ híve. Ez a tény eleve belharcokat jósol. Már az önkormányzati bizottságok megalakulásakor is csatározások következtek. Romhányiné dr.- Balogh Edit polgármester- helyesen- három fős külsős bizottsági helyet ajánlott fel a kormánypártiaknak, és ugyanennyit az összes ellenzékinek. Menet közben kiderült, hogy volt olyan külsős bizottsági tag jelöltje a Fidesz- KDNP-nek, aki menet közben visszalépett, nem vállalva a feladat ellátását. Ezt Balangó László jelentette be, úgy, hogy Dr. Egedy Zsolt erről nem is tudott. Mindenesetre jelenleg keresik az embert a visszakozott jelölt helyére, akiről úgy tudjuk, hogy soha nem is mondott igent…. A külsős bizottsági posztok egyébként és nem mellesleg csak látványpozíciók, sokat nem tehet ebben a „ beosztásban „ senki sem. Ennek ellenére úgy mennek a küzdelmek, mintha legalábbis polgármesteri posztról lenne szó.

Ennek egyik plasztikus példája Habony István helyi MSZP elnök mentalitása. A baloldali párt, a négy évvel ezelőtti egy fő helyett kettőt juttatott be a testületbe, és ezt látszólag hatalmas sikerként éli meg Habony, annak ellenére, hogy gyakorlatilag hatalmas szerencsének köszönhető az, hogy körzetét képes volt megnyerni. Ugyanis pont itt indult a leggyengébb láncszem, az érettségi hamisítási botrányba keveredett Murvainé Kovács Rita a Fidesz- KDNP színeiben, majd őt tudta pár szavazattal legyőzni az abonyi pártvezér. Ennek feletti örömében Habony István az ellenzékieknek szánt három külsős helyből kettőhöz ragaszkodik, pedig ott van még a Jobbik, és a Városunk Fejlődéséért Egyesület is. Tehát a hármat háromfelé is lehetett volna osztani, de nem… A Jobbik, és a Városunk Fejlődéséért Egyesület képviselői egyértelműnek érezték, hogy nekik egy- egy hely jut. Ezennel szeretném emlékeztetni az általam egyébként nem mellesleg – konzekvens, következetes, kitartó és nem köpönyegforgató politikai nézetei miatt - tisztelt, és becsült Habony Istvánt az alábbi tényre, mielőtt még jobban nyeregben érezné magát. Ő azért nyerte meg a körzetét pár szavazattal, mert Murvainé botrányba keveredett. Ha minderről lapunk nem számol be, vállalva még a Fidesz- KDNP Magyar Gábor féle szárnyának emiatti folyamatos feljelentgetését és undorító kommentjeit, továbbá lapunkat lejárató cikkeit, közleményeit, mindez nem került volna nyilvánosságra, Murvainé megnyerte volna a körzetét.

 

A képviselő testület megválasztotta az alpolgármestert is, Dévainé Kazinczy Sára személyében, a jelöltet a nagy többség támogatta. Úgy tudjuk, hogy ezt a posztot nem főállásban tölti majd be az új alpolgármester.


Abony város önkormányzatának a jelek szerint már nem fontos a közbiztonság helyzete, mert új bizottságokat hoznak létre, és egyikben sem szerepel már a közbiztonság szó, mint olyan. Az alábbi bizottságok kezdik meg munkájukat hamarosan: Humánpolitikai, Pénzügyi, valamint, Ügyrendi és Gazdasági Bizottság. Ezek tagjai ezen a héten csütörtökön tesznek esküt.

Lőrinczy Veronika
 

Politika:
 19 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Válasz

LE -

2014.11.04. 22:00:27

Nyugodtan kérdezze meg a lakosságot. Sejtem a választ. és miután utalt arra miszerint én nem akarnék rendes pénzért dolgozni, elárulom hogy fél évig vezető munkáját csináltam közmunkásként. Csúcs közmunkabérért: 99 100 Ft-ért Szolnokon, napi 8 órában. Ahogy szokták mondani nem büdös nekem a munka.

Természetesen a pénzkeresetre is találtam már megoldást, több fronton is nyitok.

Én azt amit akartam Önökkel közölni megtettem. Ezután csak csendes szemlélő kívánok lenni mint eddig tettem.

Minden jót kívánok.

Itt sincs kérdés!

Magyarabb -

2014.11.04. 21:05:17

Válaszolt. Pénzért csinálja. Na, erről beszéltem eddig... Hagyjuk is a köz érdekében való önzetlen képviselői és közreműködői tevékenységet. Megélhetési politizálás. Ez jellemzi leginkább az abonyi közéletet. Azért hajt mindenki képviselő-jelöltként, vagy külsős-jelöltként, hogy bejuthasson a kondér közelébe és felvehessen legalább 40 legfeljebb 113 ezer forintot. Kell a pénz. Hisz a munkanélküli ellátásnál, vagy egy pultosi állásnál jobban fizet. A tanári, vagy autószerelői fizetéshez is jól jön.De még az állatorvosihoz is... Király

Önre vetek egy képzeletbeli követ! Én nem venném fel! Vagy oda sem mennék azok közé, akik pénzért csinálják! Megkérdezzük erről a lakosságot, hogy egyetértenek-e azzal,hogy ne vegyenek fel a (főállású) polgármesteren kívül mások tiszteletdíjat a testületben? Szerintem iszonyúan megdöbbennének sokan az eredményen ... Szerintem Ön is.

Egyébként lehet,hogy 2010-ben nem alakult gazdasági bizottság, de előtte, mint ipari és kereskedelmi bizottság néven futott, Habony elvtárs vezetése alatt.

Költse jó helyre azt kis talált pénzt Edina! De, én azért ilyen szakmai felkészültséggel nem szégyellnék egy könyvelőirodában sem dolgozni... Küldjek telefonszámokat? Király

Szép estét Önnek és fizetett politikustársainak...

Válaszok

LE -

2014.11.04. 20:41:55

Ismétlem: senki nem független..pláne nem egy képviselő. Annyira azonban a baloldaliságom ellenére független vagyok hogy bárkit támogatok, bármelyik pártot amelyik a javunkat akarja.

Hosszasan tudnám sorolni hogy miket tettem a környezetemben élőkért. Pénz nélkül. Valóban lemondhatnék a tiszteletdíjamról és ezt meg is tenném ha meglenne még a jól fizető kormánytisztviselői állásom. Láthatja hogy nem lazsálttam életemben, rengeteget tanultam , dolgoztam. Úgy esett hogy évek óta nincs munkahelyem. Úgyhogy bocsánat de felveszem ezt a pénzt és az vessen rám követ aki a helyemben nem tenné.

Gazdasági bizottság nem volt eddig. ÚJ! Úgyhogy nem tudom melyikünk az ismerethiányosabb:) A szolnoki munkalehetőségekről meg nyugodtan nézzen meg közösségi állásbörze csoportokat és a hozzászólásokat. A helyzet tragikus ott is. A munkahelyek csökkenésének okát és a beruházások okát nem megyei szinten kell keresni hanem föntebb..........Amúgy a KSH-nak is dolgoztam, többek között munkaerőpiaci felméréseket is végeztem Anbonyban. nem hiszem hogy jobban smeri a helyzetet nálam.

Ne féltsen hogy hová kerültem. Mindig tudom mit csinálok.

Szép estét.

Itt is Kedves Edina!

Magyarabb -

2014.11.04. 19:17:13

Csak olyan mundér becsületét védje, amelyiket már hordta, vagy tudja, hogy ki van benne :) Azt, hiszem , hogy ennek még nagyon az elején van... Egyébként, igaza van. Egyik sem független. Akik "kiválasztódtak" pláne.

Én kocsit is adnék a képviselőknek, sofőrrel, irodát titkárnővel, telefont előfizetéssel és végtelenített bankkártyát az esetleg felemerülő költségekre. No, persze nem gróf Széchenyi István nyomdokain... ÉN SEMMIT SEM ADNÉK, CSAK LEHETŐSÉGET! Arra, hogy minden a közért tenni akaró és képes képviselő, erkölcsi megtiszteltetésként értékelje a bizalmat és ne jövedelemkiegészítésként, netán fő kereseti forrásként! Na, akkor hányan ülnének ott kedvesem? "A közösségért tenni, a közösségnek adni kell!" NEM ELVENNI! Ez a tiszta erkölcsű és önzetlen képviselet,a többi csak lózunk, amivel demagogizálják a tiszteletdíj szükségességét...

Legyen Ön az első Kedves Edina! Mondjon le a tiszteletdíjáról! Válasszon egy önhibáján kívül a "rönk szélére" sodródott családot és támogassa 5 éven keresztül! Fogadja őket átvitt értelemben örökbe és - pénzügyi szakemberként pláne - segítse őket a családi pénzügyek vitelében. Higgye el, hogy formabontó és eddig elképzelhetetlenül emberi gesztus lenne az Ön és az Önhöz csatlakozó képviselők részéről. Soha nem látott lakossági tisztelet övezné Önöket.

Van ennyi áldozatkészség Önben, Önökben? Képes, képesek arra, hogy ezen az igen egyszerű módon is tegyen,tegyenek valamit az abonyi emberekért? Ha igen, ráadásul senki sem fogja irigyelni a bruttó 40 ezer forintot Öntől... Király

Ezt a pénzügyi-gazdasági szeparációs elvet, ugye Ön sem gondolja komolyan? Ha mégis, akkor komoly ismerethiányban szenved. Ezek szerint, a gazdasági bizottság 5 cikluson át feleslegesen működött? Segítek: 20 éve Abonyban egyetlen érzékelhető létszámú munkahelyteremtés sem történt... Sőt! Abony legjelentősebb üzemei szűntek meg, családok százait sodorva a kilátástalanságba. Aki csak tehette, elmenekült vidékre dolgozni, lakni. Esélye sem maradt gyermekeinknek, hogy a sok-sok pénzért szerzett diplomáikkal szülővárosukban, Abonyban dolgozhassanak. Persze, pultosként, jogi diplomával a zsebben, nem mindekinek van lehetősége bekerülni a városatyák közé...

Remélem, sikerült felnyitnom a szemét és a lelkiismeretét, így indulás előtt és megértetnem azt, hogy szerintem miként tudna valóban tenni a városáért, a parttalan, idő- és energiapocsékoló, éjszakába nyúló viták helyett, melyekből minden bizonnyal kap majd bőségesen az elkövetkezendő öt esztendőben...

És még valami... Kérem, nekem ne magyarázkodjon a következő kommentjében, demagóg érveket felhozva az elvégzett munka és az azért kifzetett aránytalan tiszteletdíj jogosságáról. Inkább arra gyűjtsön erőt, hogy amikor "kettesben" lesz a lelkiismeretével saját magával el tudja majd hitetni, hogy a lehető legtisztességesebben és tényleg önzetlenül végezte a dolgát. Ugyanis, akár milyen furcsa is a mai világunkban a választók ezt várják, várnák el a városi elöljáróktól...

De, hogy ne csak ugyanarról a témáról olvasson itt is...

 

A megyeváltás témája évtizedek óta izgatja a lakosság fantáziáját. Más megyébe járni dolgozni, soha sem volt kényelmes és a munkáltatók sem úgy kezelték, kezelik az abonyiakat Szolnokon, mint pl. az újszásziakat... Az a pénz mely a megyeszékhely nélküli megyénkből ide csurog,messze elmarad attól, amit pl.: Szandaszőlős kap Szolnoktól. Ugyanolyan elővárosi lehetőségeket kaphatnánk, mint a Szolnok környékbeli többi. Ugye, abban egy cseppnyi kétkedés sincs, hogy Szolnokon a munkahelyteremtés valóban megvalósult? És nem mellesleg Szolnok elindult Abony és Tószeg felé. Az ipari park, az autópálya és a Szolnok által koordinált lehetőségek, mind elmennek a kapuink előtt. Még várunk. Hátha ideér egyszer a nagy város iparterülete. Nem fog. Ugyanis abba az irányba halad tovább, ahol a megyéjük kihasználatlan munkaereje található. Ez logikus nem?

 

Ennyit a megyeváltásról dióhéjban, célszerűen és azt hiszem érthetően...        

 

Szép estét Önnek!

Kedves Biga

LE -

2014.11.04. 15:29:41

Tudom hogy ugyanaz..dirwekt tettem fel ide is...A megyeváltás nem megoldás szerintem az itteni problémákra.

Kedves Edina

biga -

2014.11.04. 15:26:16

Ez ugyanaz a komment mint a másik cikknél,olvashatnék valamit a megyeváltásról?Ortega nagyon belelovalta magát.

A tények

LE -

2014.11.04. 15:04:04

Először is bemutatkoznék: Antal-Láng Edina vagyok, a sokat kritizált jelöltek közül az egyik..és a sokat kritizállt pénzügyi bizottság külsős tagja.

A tények: 1. Én független jelöltként indultam az MSZP támogatásával. Nem vagyok párttag, csupán a soha nem titkolt baloldali beállítottságomat kívántam jelezni azok felé akik egyáltalán nem simernek. Azt gondolom kár savazni azokat a jelölteket, akik a mai világban egyáltalán el mertek indulni. A legtöbb ember inkább csendben van ugye? Ha ennyire rossznak találjátok a felhozatalt akkor miért nem indultak azok akik itt csupán nicknévvel savaznak?:)

2. Nem mellesleg: egyik jelölt sem független..mert ( reméljük :) hogy mindenki gondolkodik valahogy...

3. Laptopot kapnak a képviselők, úgyhogy remélem én is hogy nem végeláthatatlan szónoklatokat és veszekedéseket fogunk látni...feltéve hogy egyeseknek van fogalma a számítógép használatáról.

4. Sok olyan jóindulatú ember van aki szerint sokan a pénzért indultak. Mindenki megnyugtatására . én kb. bruttó 40 ezer Ft-ot fogok kapni a munkámért...lehet irigykedni. :)

5. Anna2 -nek: szánalmasak vagyunk? Szakmaiság helyett párthűség és kinézet döntött ? :) Biztos jobban ismeri a képviselőket és a külsős tagokat mint én, mert én nem rendelkezem pontos infóról a végzettségekkel kapcsolatban, de szeretném megnyugtatni : nekem van egy mg-i áruforgalmazói végzettségem, egy pénzügyi ügyintézői vállalkozói szakon, egy gazdasági mérnöki diplomám (4-es) pénzügy szakon és az egyetemi közgazdász végzettségemhez csak az államvizsgám hiányzik. Szerintem éppen a pénzügyi bizottság fekszik nekem...Ja és 16 évig dolgoztam kormánytisztviselőként, van közig. alap- és szakvizsgám, ügykezelői és adóvégrehajtói vizsgám 3 is. Jelenleg is tanulok. Nem hiszem hogy a kinézetem számítana közel az 50-hez. Rokonom, barátom nincs a testületben. Egyébként pedig nem mi nyírtuk egymást a helyünkért, hanem a fejünk felett döntöttek...

6. Azért nincs összevonva a pénzügyi bizottság a gazdaságival, mert a gazdasági bizottság feladata a munkahelyteremtés, a lehetőségek kutatása.

7. Remélem hogy fentiekkel csillapítotam a kedélyeket. Szép napokat:)

Kedves biga!

ortega -

2014.11.03. 22:20:42

Kedves biga!

 

Miért ne lenne Abonynak zsarolási potenciálja. Ha az folyik a vízcsapból is, hogy azért maradt le Abony, mert pest megyéhez tartozik, nagyobb ellenség lesz az emberek szemében Pest megye, mint az arabok a szentháboruk idején. Csak okosan kell kommunikálni. 

Vegyél elő egy térképet, méred le, milyen messze van Pest és milyen messze Szolnok. A gond az, hogy a "hivatalos véleményalkotók" Pest vazalusai. Ezért írtam, mint lehetőséggel felső vezetői szinten kellene próbálkozni. 

Ha csak a szájtátás, a kisstílű hatalmi játszmák folytatódnak, a helyzet csak rosszabbodik. Én csak egy lehetőséget fejtegettem, és magam is millió csapdáját tudnám felsorolni. De végre valamit tenni kellene. 

Egy sikeres elszakadási népszavazás esetén hidd el, lenne pénze a Pest megyei önkormányzatnak Abony újraiparosítására. Végül is a fejlődés lehetőségeinek megteremtése a cél. Nem az öncélú ide - vagy oda tartozás. Ha létesülne Abonyban ötszáz - nyolczáz munkahely, kemény jogosítványokkal rendelkező közrendvédelem jönne létre, megszünnének ezek a gyerekes közjátékok a közéletben. Az élet felszínre és cselekvő pozícíóba hozná azt a szellemi tőkét, amely ma is meg van Abonyban. Csak Nem jut szóhoz ebben a zsibvásári közéletben.

Kedves ortega!

biga -

2014.11.03. 18:56:18

Azt nem látod be,hogy Abonynak nincs zsarolási potenciálja.Valószínűleg nem tudna eredményes népszavazást tartani, így ha jól tudom akkor a Pest megyei önkormányzat bólintása is kellene a szakadáshoz,de a te hatalmi logikád szerint erre sose fog igent mondani.

Kedves biga!

ortega -

2014.11.03. 16:08:10

Hatalomelméleti - birodalomszemléletű megközelítésből írtam a megyeváltás gondolatát. Mondjál az országban egyetlen egy megyét, amelyik nem szeretné növelni területét. Azzal, hogy nő a területe, nőnek forrásai, klientúrájának pózícíólehetőség, stb.

Szolnok egy nagy ugrással közelebb kerülne Pesthez. Pest megye a végekrő nagyon elfeledkezett. Pest megye nem jogosult térségfejlesztési támogatásra. Ha Abony lépne, lehet, hogy annyira fertőző lenne, hogy többen tudatnák a Pest Megyei Önkormányzattal: mi voltunk a határőrvidék - gazul elfelejtettetek bennünket, Isten veleket. Cegléden sem a látványos fejlődés látszik. 

És mi van, ha feltűnnek civilmozgalmak, amelyek a megyeváltást erőltetik. 

Járom az országot. Nem láttam olyan települést, amely a megyeváltással rosszul járt.

 

Kedves Ortega

biga -

2014.11.03. 14:52:47

Úgy tűnik túl sok jobbikos brosúrát olvasol.Ott vannak ilyen pofonegyszerű válaszok.Fölszólítjuka megyei önkormányzatot?Kapnak 2 év határidőt?És ha nem sikerül, akkor óránként kivégzünk egy túszt vagy mi?Megyeváltás?Szolnok maga is foglalkoztatási gondokkal küzd,majd hülye lesz leadni nekünk a jó projekteket.A nagyobb létszámú munkahelyek kormányzati támogatásból jönnek létre ,központi döntések alapján.Ott most Romhányiné nagyon jól fekszik tavasz óta ha jól tudom..

Így is lehet

ortega -

2014.11.03. 13:43:00

És ha olyan okosnak hiszem ma magam, még egy ötlet. Ezt láttam - élőben. Egy városi TV-ben. 

Minden képviselő Laptoppal a hónalatt vonult be az ülésterembe. Kivetítőn megjelentek a napirendi pontok. 

A szokásos: jelen van, távol, határozatképes. 

 

A Polgármester: Mindenki megkapta az elektronikus anyagot? Kiegészítésekkel, módosításokkal egységes keretbe foglalva az előterjesztésekkel egyetért? 

Végigfutott a kb tíz napirendi pont jó tíz perc alatt. 

Az anyagok fenn voltak az Önkormányzat Honlapján. Akit érdekelt, tudta miről van szó. Nem lopták feleslegesen egymás idejét, nem folyt lufihámozás.

 

Kedves biga!

ortega -

2014.11.03. 13:03:43

Nem kell feloszlatni a Testületet. Meg kell keresni az országban azokat az önkormányzatokat, amelyek hasonló elv alapján működnek. Mert ez a működési elv csupán a Polgármester rátermettségén és akaratán múlik. 

Egyébként felteszem a kérdést: a bizotsságok egyáltalán képesek megfogalmazni Abony alapvető problémáit? Ahogy én látom, két sarkalatos peobléma van. A foglalkoztatás és a közbiztonság. 

Mi segítene a foglalkoztatottság megoldásán. Két - három cég betelepülése, mely legalább száz - kétszáz főt foglalkoztat. A Megyei Önkormányzat feladata a területfejlesztés. Én a Testület helyében felhatalmaznám a Polgármestert, hogy tárgyaljon a Megyei Önkormányzattal Abony újraiparosítáásval. Két éves határidőt adva a Megyei Önkormányzatnak. Felhatalmazást adnák a Polgármesternek, kezdjen tárgyalásokat Szolnokkal az esetleges megyeváltásról. Abony köztudottan Szolnok vonzáskörzetébe tartzik, logisztikailag az M4-M8 találkozása miatt aranyat érő befektetési övezet. 

 

A pallosjogon elgondolkodnák.

 

"Érdekes demokrácia felfogás'. A demokrácia nem ott kezdődik, hogy tele torokkal üvöltöm Gyurcsány/Orbán (*) takarodj. (*) Nem kívánt rész törlendő. Nem ott kezdődik a demokrácia, hogy evangélikus avagy katoliku s misére - bocsánat FIDESZ - avagy MSZP taggyűlésre megyek. A demokrácia ott kezdődik, hogy megpróbálom megérteni közvetlen környezetem dolgait, szóvá teszem nemtetszésem, dícsérem, amit dícsérni lehet. És agyalok, milyen lehetőségek vannak, még ha elsőre hülyeségnek is tűnnek.

és Kedves Magyarabb

biga -

2014.11.03. 13:03:33

Ha már így EGYÜTT emlékezünk:Az általad istenített Romhányinét tavasszal még Habony elvtárs szövetségesei indították a választásokon.Bizonyos tekintetben közös platformon vagytok,nem szabad rá haragudni.

Kedves ortega

biga -

2014.11.03. 11:49:33

A te logikád alapján nyugodtan oszlassuk fel a testületet,Romhányiné kaphat esetleg pallosjogot is, Romhányi Zoli esetleg az első éjszaka jogát...Érdekes demokráciafelfogás.

Ki a főnök?

ortega -

2014.11.03. 09:37:50

Lehet bizottságosdit játszani, de megváltoztak a játékszabályok. Nem a Testület, hanem a Polgármester a Jegyző munkáltatója.

A Polgármester leül a Jegyzővel, felvázolja elképzelését, és felteszi a kérdést: vállalja? Ha nem - azonnali hatállyal felmondhat a Jegyzőnek a Közszolgálati törvény értelmében. Ha vállalja, tökmindegy milyen bizottságok vannak, fejenként tízkiló anyaggal - tele jogi hivatkozással, egymásra töbszörösen keresztbehivatkozó táblázatokkal, azt szavaz meg a Bizottság, amit elé terjesztettek. 

Lehet, hogy még az az Önkormányzati rendelet is átmenne, hogy Abonyban Nyugaton kel a Nap. Végül is ezt magasabb szintű törvény nem szabályozza. Legfeljebb a törvényességi felügyeletet bizosító szerv figyelmeztet, hogy az iránytűt száznyolcvan fokkal megfordítva kell nézni. 

 

Tehát lehet ciriburizni, én a Polgármester Asszonynak szurkolok. Csapjon szét közöttük, csináljon bolondot a bagázsból. 

Habony úr is kivetkőzött...

Magyarabb -

2014.11.02. 17:01:41

ahelyett, hogy egy csokor virággal megköszönné a miabonyunk.hu oldal főszerkesztőjének, a számára igencsak előnyös tevékenységét... Az illendőséget és az etikát valószínűleg nem vette fel a főiskolán válaszható tárgyként a "vörös" úr.

Helyette, melldöngetésbe fogott. Sikerként elkönyvelni mások kudarcát, legalábbis gusztustalanság. De, azon az oldalon, már láttunk ennél gyomorforgatóbb dolgokat is...

Emlékeztetőül: „Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." ... "hazudtunk reggel, éjjel, meg este...". 

Tehát, a szoci-frakció megalakítása és a külsős helyek elorzása helyett szálljon magába ember. Gondolja végig a díszes társaságuk áldatlan tevékenységét és húzza meg magát. Örüljön, hogy annak a maroknyi szavazónak a jóvoltából ott ülhet a kondér mellett és gondolkodjon el az utódlásáról. Vannak fiatalok is a helyi szoci-gyülekezetben? Vagy csak voltak Habony elvtárs?

Magatartásból tőlem most kapott egy hatalmas egyest tanár úr!  

szánalmas

Anna2 -

2014.11.02. 08:06:31

Szánalmasnak nevezhető ez az ingyen cirkusz. A szakmaiságot háttérbe dobva elsősorban párthűség másodsoran kinézet alapján válogattak az arra feljogosított párt- és egyéb képviselők a bizottságokba is.  Ezek lennének azok az emberek akik majd döntenek a várost érintő ügyekben, mint köztiszteletben állók?? Tisztelet annak az egy-két kivételnek siralmas. Nézem a kommentek mellékleteként megjelenő sokatmondó fotókat, a színvonalon alulli www.napiszar.hu portálon megjelent intimitás határát suroló fotót a köztiszteletben álló ?  állampolgárokról! És mi rájuk leszünk bízva 5 évre!!! De hogy ne csak a rosszat emeljem ki. A polgármester és most már alpolgármester asszony és az egyetlen független képviselőnő  személye minden elismerést kivált belőlem,, csak nem tudom elegen lesznek-e felhúzni a színvonalat,mivel  a többinél elég sok a kérdőjel!

Megváltozott a világ. Jó lenne észhez térni

ortega -

2014.10.30. 23:03:41

Pedig észen kell lenni. Én személy szerint az összes Képviselőt írásban levizsgáztatnám az érvényes Önkormányzati törvényből. Mit mond az Ötv. A helyi közbiztonsággal kapcsolatos önkormányzati feladatokkal kapcsolatban:

 

A helyi közbiztonsággal kapcsolatos önkormányzati feladatok

17. § (1) A települési és a fővárosi önkormányzat a helyi közbiztonságról, vagyonának, más értékének védelméről kényszerítő eszköz alkalmazására törvény alapján jogosult szervezet létrehozásával is gondoskodhat.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szervezet alaptevékenységét a települési és a fővárosi önkormányzat területe szerint illetékes megyei (fővárosi) rendőr-főkapitánysággal kötött írásbeli együttműködési megállapodás alapján, a rendőrség szakmai felügyeletével végzi.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szervezet által végezhető feladatokat, az alkalmazható kényszerítő eszközöket, az együttműködési megállapodásra, valamint a szervezet működésére vonatkozó szabályokat, továbbá az e feladatokat ellátókkal szemben támasztott személyi feltételeket törvény határozza meg.
(4) E § rendelkezéseit alkalmazni kell akkor is, ha az önkormányzat az (1) bekezdésben meghatározott feladatokról nem önálló szervezet létrehozásával gondoskodik.

 

Aki a Testületben diszlexiában szenved, annak kiemelem: "......önkormányzat a helyi közbiztonságról, vagyonának, más értékének védelméről kényszerítő eszköz alkalmazására törvény alapján jogosult szervezet létrehozásával is gondoskodhat...."

 

De ha egyes hülyéket csak a hatalom érdekli, hozhatnak bármilyen, a lakosság érdekét szolgáló törvényt.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok