Mi Abonyunk - ELÉG! - Kecske ügy: utolsó felvonás, és a megkínzott kutyák esete
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.09.18. 23:29

Rovatunk támogatója Medveczkiné Tóth Edit PURINA Takarmány Kisáruháza. -Tények következnek:

Elpusztult egy kecske Abonyban, a Kapisztrán János úton. Halála előtt néhány nappal Olvasónk képet küldött arról, hogy a kecske ki van kötve, ázik, nincsen menedéke. Akkor oldalunkra kitettem a kecskét. Bíztam benne, hogy olvassa a gazdája, és elengedi. Nem történt meg. Pár nappal később másik Olvasónk hívott és elmondta, hogy a kecske elpusztult. Érdeklődött, hogy kinek kell ilyen esetben szólnia, már, ha állatkínzást tapasztal. A kecske ugyanis búsan mekegett, kikötve rövid alkalmatossággal a szőlőlugashoz, majd egy utolsó segélykiáltás után távozott a másvilágra. Kínjait ugyan látták a környékbéliek, de egyikük sem gondolta volna, hogy ilyen csúfos vége lesz a történetnek, ezért nem kerestek meg hivatalos szerveket. Olvasónknak elmondtam, hogy legközelebb nekem szóljon bátran, ha ilyet tapasztal, tudok segíteni érdemben. Ez így is van, három helyre is tudok szólni, hogy segítséget kapjon egy szenvedő állat. A kecske rossz bőrben volt, nem evett, nem foglalkoztak vele. Pár négyzetméteren tartották.

A kecske haláláról készült képeket megint egy másik Olvasónk készítette, egyáltalán nem is a környéken lakik, csak arra járt, miután elmeséltem neki, mi történt. Nem igaz tehát a kommentelő azon állítása, aki Nagy Tamás néven tombol oldalunkon, hogy a kecskét a szemben lakók fényképezték volna le nekem. Ez hazugság. Mint ahogyan az is, hogy még én, vagy a honlap lesz azért elmarasztalható, hogy a kecske halálát megírtuk. Név nem szerepel benne, mivel a képek az utcáról készültek, ez is teljesen jogszerű. Ezért az ég egy adta világon beperelni senkit nem lehet. Minden az, csak a kommentelő gyalázkodása nem. Ráadásul elárulta magát, tombolása közben gyakorlatilag beismerte az állatkínzás tényét, mert, idézem, amit írt:


„ ….mivel van tanújuk hogy állandó figyelés volt a kecskére .csak az nap volt hogy ha jól meg nézed a képet hogy a szölő lugasba fel akadt és meg fólytotta magát!! meg láncra volt téve asse igaz ember nézd mán meg a kecskét hogy mirre van kötver egy kötél a mi nem egy négyzet méter hanem több volt és ez mind véletlen során lett hogy a szölő lugasba fel akkadt te normálatlan barom ásd el magad jó mélyre te is meg a szembe lévö szomszédok is !!!!!!!.... „

Jelentem, tisztelt Nagy Tamás néven kommentelő akárki, hogy nekünk is van egy tucat tanúnk arra, hogy állatkínzás történt. Arra is, hogy a kecske már vasárnap reggelre elpusztult, a képeket hétfőn délután készítették. A lakók észre sem vették, hogy a jószág elpusztult. Ha ezt egy állatvédő szervezet meglátja, a kommenteiddel együtt, akkor hivatalos eljárás indulhat a „ gazdi „ ellen.

A történet azért került napvilágra, hogy mindenki tudja, aki olvassa hogy állatot így, ebben a formában tartani nem lehet! Állatkínzás.

A nyáron is volt egy „ édes „ történetünk. Olvasónk szólt, hogy a Bajcsy Zsilinszky úton kutyák kikötve a 40 celsius fokban. Víz, étel semmi. Megoldás? A polgárőrök és mások szépen, csendesen, titokban tették dolgukat, és megetették, megitatták szerencsétlen jószágokat, így megmentve őket a haláltól. Több alkalommal is…..

Egyre több az ilyen eset, egyre több az embertelen „ ember „. Javasolnám a kecske gazdáinak, hogy inkább szálljanak magukba, és próbáljanak emberhez méltó módon állatot tartani, vagy egyáltalán ne tartsanak, mert a jelek szerint nekik nem való állat!

Előző cikkünk az alábbi linken elérhető:

http://www.miabonyunk.hu/cikkek/2014/09/15/A_kecske_feladta:_Megdoglott_a_Kapisztran_Janos_uton!

És végezetül, ha már itt tartunk, megmutatom, hogy milyen EU-s követelmények, jogszabályok, és törvények vonatkoznak a kecske tartására. Ez teljesült a Kapisztrán János úti kecske esetében? Nem?

„ Az állatokkal való bánásmód legfontosabb alapelve, hogy az embernek mindig a jó gazda
felelős gondosságával kell bánnia a rábízott állatokkal és kerülnie kell azt, hogy szükségtelen
szenvedésüket okozza. Az adott technológia tehát egyes elemeiben sem lehet állatkínzó
hatású. Adott technológia állatvédelmi értékelésében egyetlen technológiai elem elégtelensége
a teljes technológiai rendszert alkalmatlanná teheti állattartásra. A gondozó felelőssége
többirányú is lehet, és többek között az előállított termékek fogyasztóival szemben is
érvényesülnie kell. Az állatokkal való bánásmód alapvető elveiről útmutatást nyújt az 1998.
évi XXVIII. tv., valamint végrehajtási rendeleteinek sora, valamint a 41/1997. (V.28) FM
rendelet az állat-egészségügyi szabályzat kiadásáról.
A jó gazda gondossága, mint az állattartóval szemben támasztott követelmény állandó
felügyeletet, kíméletet, határozottságot, elővigyázatosságot, a higiéniai szabályok betartását,
megfelelő szakmai jártasságot jelent. Az állat tartójának biztosítania kell az állat
szükségleteinek megfelelő életfeltételeket, technológiát. Gondoskodik az állat fajának,
fajtájának, hasznosításának, fejlettségének és élettani állapotának megfelelő elhelyezéséről,
takarmány- és ivóvíz- ellátásáról, alapvető viselkedési igényeiről. Az állattartónak az
állatkímélő technológiát kell előnyben részesítenie, gondoskodnia kell a megfelelő
hőmérsékletről, páratartalomról és szellőztetésről. Védenie kell az állatokat a szélsőséges
időjárás hatásaitól is legelőn, kifutókban, istállóban, ketrecben egyaránt, hogy azok megfelelő
védelmet találjanak a hőség, szél, csapadék és hideg ellen. Mindez pl. klimatizált istállóban
nagyon pontosan beállított környezeti tényezőket jelenthet. „….
Forrás:

http://www.gazdakepzes.hu/tantargy/allattartas_I.pdf

Lőrinczy Veronika

Állatvilág:
 17 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kollagén kutyáknak? Miért ne?

Otthonra lelt a kutyus, amely 40 kilométert utazott egy lökhárítóba szorulva

Végzetes áramütés érte a kocséri kis gólyát

Egyre több a túlsúlyos kutya- Te is túleteted?

Úgy saccolják, hogy már csak 84 él ebből a cuki állatból a Földön

TANÁCSOK ÁLLATTARTÓKNAK KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉN

Kecskeméttől Szolnokig vonszolt egy elütött kutyát a lökhárítóján a szerb sofőr

Szegény eb... így éldegél, 15 éve láncra verve

Ezt a cicát nagyon várják haza!

Most a Kiskunságban hasít a maci

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Kedves Nagy Tamás!

Süllő -

2014.09.22. 20:00:57

Írásai láttán szegény Lőrincze Lajos forog a sírjában, már ha ismerős a név... {#emotions_dlg.boss} 

Nekem "csupán" a szüleim voltak TANÁROK a szó nemes értelmében, Tőlük is tudom, hogy a tanítás és a nevelés nem állhat meg az iskolánál, azt a családban is folytatni kell!

Nos ez, - fogalmazunk egyérteműen -  Önnél nem jött be...{#emotions_dlg.facebeard}

Szegény kecske

foltvarró -

2014.09.22. 19:49:03

... én már tudom ki az ÁLLAT!

Nagy Tamás

kotivi -

2014.09.22. 19:44:56

Még van ebből a szerencsétlen kecskéből, még nem tudtátok megenni?

Ennyire rágós lenne?

kecsek

Nagy Tamás -

2014.09.22. 18:06:05

Ám az az igazság hogy arrol kéne itt írni hogy mi folyik Abonyban hogy szét lópják az összes környéket nem egy kecskéröl xd :DDDDDD !!!!!!!!!!! ennyit a dolgokrol !!! Meg a másik jövöhéten bográcsolok mindenkit szívesen látok kecske bográcsolás lessz :) nincs miröl beszélni xd tán ha én is meg látok a szomszédban hogy nyuznak nyulat vagy valamit le fényképezem merd tán nem jól fogják nyuzni xd :DDD merd sír a nyul vagy mi oszt cimlapon lesz xd :DDDDDD Azért mondom az ott lakokrol lelehet szálni és komolyan mondtam merd tannukal fogok mindenkit fel jelenteni merd kisincs vizsgálva a mit állitanak oszt igy rágalmaznak másokat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ágalmazás
179. §
(1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
Becsületsértés !!!!!!!!!!

Süllő!

Nagy Tamás -

2014.09.22. 17:57:48

Te tán tanár vagy vagy mi hogy itt oktatol engem te szerencsétlen kutya nem hal vagy te hanem kutya !! xd Szerintem nekedse kéne itélkezni addig még nem tudod az igazságot !! Vagy tán te azért jössz fel AmiAbonyunkra hogy itt fent ki hogy ír vagy ki mit szól a dolgokhoz? !!!!Te  mondod a Magyar szótárt ooo hely tiszta vicc vagy xd 1 ként te tanuld meg a Magyar szótárt asztán ugas kutya ! :D és nem bekéne szólni hanem értelmes dolgokat írni kéne oksi !

fály a hejesirás

őslakos -

2014.09.21. 09:59:26

Igazad van, Süllő! Ez már tényleg reménytelen eset.

Legyen már vége...

Süllő -

2014.09.20. 21:32:20

E szerencsétlen kecske üggyel kapcsolatos, Nagy Tamás-féle hozzászólások számomra ismét azt a tanulságot hozták, hogy szép magyar nyelvünk elsajátítása kicsiny városunk egyre több lakója számára megoldhatatlan problémát okoz. Ez nem az oktatást minősíti, hanem az adott embert és nevelését...{#emotions_dlg.facebeard}

És ez az igazság ! :)

Nagy Tamás -

2014.09.20. 12:38:55

Egy az hogy a kecske nem védett állat!!! Szerintem ebben igazam van mert utána néztem !.

A másik hogy ha a szomszédom elkezd nyuzni a kecskét akkor fényképezemle és tegyem fel vagy mi?! xd :D ! Ez igen vicces az egész dolog és az ott lakokkal beszéltem és mondták hogy igen a gazdája a kecskének minden nap gondozta csak az nap volt egy vihar és másnap reggelre ott találta a szölő lugasban fel akasztotta magát és eről ö nem tehet és ezzel nem csinált állat kinzást a hogy önök elő állitják a dolgot ez komoly felelőségel jár és az ott lakok szembe lévő szomszédok igen meg üthetik a bokályukat de még a szerkesztő is aki ide meg engedte hogy fel tegyék a képet stb !! nevet nem mondok mert szerintem ugy is tudják az emberek hogy ki engedéjezte ezt a horrol akciós vigjátékot xd :DDD!! De szerintem komolyab dolgok vannak a mivel foglalkozni kéne a népeknek a rablás lopás stb ! a mi itt folyni szokott Abonyban és azzokrol kéne képet csinálni nem egy olyan semleges dolkoat fel fujni mind ez és hazudgálni!!!!! mivel ( Becsületsértés Rágalmazás )!!! komoly dolgok lehetnek és az ott élő emberek jelentést is tehetnek mivel mán érdeklöték a rendörséget és eszt nem teheték volna meg az ott lakokal mivel ez mind egy kamu szorakozás !!!!!  

Tamásnak

Csimpifon -

2014.09.19. 18:06:23

Látod, tudsz te értelmesebben is felszólalni! Sokkal jobb olvasni és hajlamosabb is az ember átgondolni, amit írsz.  Értem én, hogy a kecske megy a fazékba majd egyszer, de azt be kell neked is látnod, hogy előtte neki is joga van egy olyan élethez, ami nem egy sor szenvedés végén a halállal. Mi is tartunk állatokat megevés céljából, de én mindent megteszek, hogy mielőtt kioltom az életüket, az ne megváltás legyen nekik egy láncra/kötélre/mozgásmentes ketrecbe zárt, éhezéssel, fájdalommal, félelemmel, hideggel, hőséggel végigszenvedett "élet" után. Ha már ő az életét adta azért, hogy mi jóllakjuk, tiszteljük meg ennyivel. Remélem érted mire gondolok.

Ebben 100% igazság van !!!

Nagy Tamás -

2014.09.19. 16:57:52

Csimpifon egyet értek veled .!!! És csak azért is védtem az ott lakokat mivel ismerem és beszéltem nem is egy emberrel aki ott az utcában laknak és mondták hogy folyamatosan figyelték az állatot a gazdája csak véletlen a szölő lugasban meg fulatd sajnos . És mivel egy kecskéről van szó beszélhetnénk arrol is hogy a kecskét ugyebár meg szokták eni is akkor az mijen bün ? !! nyársoni mindent szoktak . és ök eszt nem hitték volna hogy fel akadt a szölő lugasban ennyit a dologrol  értesz .?

Kinek a felelőssége?

Csimpifon -

2014.09.19. 15:57:54

A jószág elpusztulása előtt el lett ez küldve egy állatvédő szervezetnek is? Mert ha csak a szájkarate ment, meg a mutogatás, meg az így-úgy-amúgy, igazából az is hibás, aki nézte, szörnyülködött, de nem csinált semmit. Szegény állat meghalt, nem túl fényes körülmények között. Még ha "balesetben" is, ahogy mondják, szóval nem egyszerűbb lett volna Nagy Tamás azt mondani, hogy félreértés a dolog, igen, meghalt, de el tudom mondani, mi is volt valójában? Helyette olvashatatlan stílusban virtuális késselhadonászás szintű izé van. Még ha tényleg igazad is van, kit fog érdekelni, ha így adod elő? Ezzel csak magad ellen hangolsz mindenkit, még ha valóban igazad is van.

Feljelentés

Nagy Tamás -

2014.09.19. 12:40:29

Rágalmazás

179. §
(1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva

Becsületsértés  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Feljelentés

Nagy Tamás -

2014.09.19. 12:28:13

Igen azzok akik laknak benne aban a házban ök tehetnek fel jelentést !!!!mivel ez mind egy hazugság az egész !!!!!!! csak a szembe lévö szomszédok találtak ki ilyen baromságot mivel be etetik az emberekel ezt a dolgot.  azt a kecskét mindenki tudja hogy figyelve volt stb rá csak véletlen okán fel akat a szölő lugasba és meg halt !!!! és ne itélkezetek mások felett merd én teszem meg a feljelentést és meg látom ki lessz ebben az ügybe meg hurcólva ennyit róla !!!!!!!!!!

És mivel másokat rágalmaznak ilyenel becsület meg sértést tesznek ezzel nem gondolkoznak hogy ez komoly dologal is járhat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

feljelentés

veroniq -

2014.09.19. 10:21:28

Ha nagy tamás tovább szórakozik, én teszek bejelentést a megfelelő hivatalos szerveknél, bemásolva az összes IP címét, amiről írkál, és a kommentjeit.

Nagy Tamás és a kecske

Edit -

2014.09.19. 10:05:28

Azt gondolom hogy ez a nagy tamás nevezű egyén simán csak szórakozik itt...Hisz ha jól megnézzük a vigyorgó jeleket....akkor mi másra is gondalhat az ember...az hogy ő egyáltalán valakit felakarna jelenteni ez csak kamu a részéről és ugyanúgy beteges irományok mint a többi amit itt összevissza leírkált.Nem tudom hogy a nyolc általános hiányzik-e nála vagy csak szimplán nem megy neki az írás....de mindenesetre förtelmes irományokat "alkot" mindenféle szempontból...Szerintem amiket leír nem kell komolyan venni egy sorát sem...mert aki normális az nem vigyorog azon hogy a szegény kecske ilyen körülmények közt volt tartva..és abba belepusztult szegény pára....Egyszerűen ez a nagy tamás nem épp elméjű....Ennyi.... És ez vonatkozik minden olyan állattartóra akik kinozzák az állatot(kat) ...valamint arra a hülyére is aki mint olvashattuk megmérgezte a vakvezető kutyát...Az ilyen embereket zárt osztályba kéne helyezni...és ez csak a minimum amit javasolnék...a többit nem írom inkább le....

Ez nem tanul!

kotivi -

2014.09.19. 08:53:45

Medveczkiné Tóth Edit

Nagy Tamás -

2014.09.19. 08:31:45

Ez mind csak kamu !!!!!!!! Ezzel csak másokat akarnak beocsmárolni!!! .
Ők HA HETEKEN KERESZTÜL VÉGIG NÉZTÉK AZ ÁLLAT SZENVEDÉSÉT MIÉRT NEM JELEZTÉK TÖRVÉNYES MODON !!!???? HOGY AZ ÁLLATTOT KINOZÁK ENNYI SZOVAL NINCS MIRÖL BESZÉLNI ÉS EZ MIND CSAK EGY HAZUGSÁG . ÉS MIVEL ESZT FEL TETTÉK IGY ÖNÖK ELEN LEHET EL JÁRÁST INDITANI HOGY AZ OTT ÉLÖ EMBEREKET ILYENNEL RÁGALMAZÁK ÉS MIVEL OTT A FÉNYKÉP A MI AZT ÁBRÁZOLJA HOGY A SZEMBE LÉVŐ ÉPÜLETBÖL KÉSZÜLTEK A KÉPEK ÉS EVVEL NYUGODTAN ÉLHETNEK A JOGUKKAL !!!! .Én magyar állam porgár vagyok és az ott élők embereket ismerem és minden nap jártak a kecskét gondozni az hogy a kecske véletlen során fel akadt a szölő lugasba arról nem tehetnek szóval csak haragságbol csinálták önök ennyit rólla !!!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok