Mi Abonyunk - Godó Tibor nagy bejelentése: Miért is ne menne nagyban is az, ami kicsiben remekül üzemel?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.08.28. 17:12

Jutottunk a beszélgetés végére a fenti végkövetkeztetésre. Interjúalanyom az újság hasábjairól már jól ismert, korábbi abonyi őrsparancsnok, nyugalmazott rendőrtiszt, Godó Tibor volt, aki a Törteli KSK elnökeként igazi lokálpatriótaként fejleszti a helyi sporttelepet, vagyis a labdarúgópályát. Megtudtam, hogy segítője a szakosztályvezetője, Dirner László. A közös alkotás „ gyümölcse „ valóban impozáns látványt nyújt, és mindez még nem a végső állomás. Rengeteg tervük van, melyről lelkesen mesélnek. Örömmel láttam, hogy a közelmúltban kialakított edzőpálya is automata locsoló-berendezést kapott már. Ezt egy 2013- 2014-es előminősített TAO pályázaton nyerték, az összköltségvetés az önrésszel együtt mintegy 8 millió forint.

 

A támogatási intenzitás 70 %-os. A főpálya 20, az edzőpálya 12 szórófejet kapott, a régi WC-ből egy modern gépházat varázsoltak. Folyamatban van egy raktárhelyiség kialakítása is. Víztározó, szivattyú gépház is létesült, mindez több százezer forintos önerőből, melyet vállalkozók biztosítottak. Sok társadalmi munkát végeznek, a vezetők nem részesülnek díjazásban. Dohányzóhelyet, kerti kiülőt, új vizesblokkot, WC-t is létesítettek, ez mintegy 2 millió forintba került, mely szintén önerős, vállalkozói támogatással megvalósult fejlesztés volt. Egy büfékocsit is beszereztek, így kultúrált lett a vendégek kiszolgálása. A nézőtér kialakítását szintén egy TAO-s pályázat tette lehetővé. A korszerű lelátó összköltsége 7,5 millió forint volt, az önerő 30 %-os. A támogatás folyósítása folyamatban van.

Sportfelszereléseket is vásároltak, mintegy félmillió forint értékben a közelmúltban. Új mezek, sportszerek, labdák érkeztek. A szabadidősport rendezvények támogatására a MOB- tól 400 ezer forint támogatást nyertek el. Az edzőpályát rengeteg társadalmi munkával építették meg, a füvesítést is megoldották, így rengeteget spóroltak. Labdafogó hálókat szereltek fel, a kapuk is hamarosan megérkeznek. A strandlabdarúgó pálya már készen van. Az ötletadó a szakosztályvezető volt, az ő inspirációi alapján épült meg. Röplabdázásra és tollaslabdázásra is alkalmas, de lábtengót is lehet játszani rajta, tehát többfunkciós. Tavasszal árnyékolókat is beszereznek, de a fejlesztések itt nem állnak meg, mert a valódi cél az, hogy a családok és baráti társaságok jól érezzék magukat ezen a sporttelepen, ahova a belépés nem mellesleg ingyenes lesz a szabadidősport tevékenység végzésére. „ Zöldítenek „ majd továbbra is, ültettek már növényeket, de sövényt, virágokat is fognak és játszótere alakítanak ki.

Folyamatban van egy LEADER pályázat elbírálása, melynél az összberuházás értéke 33 millió forint lenne, nagyon bíznak a sikerben. Ennek a fejlesztésnek a tárgya egy szálláshely komplexum megépítése a sportpályán. A cél az, hogy a településen és a kistérségben lévő társadalmi szervezeteknek mintegy 30 fő számára kulturált és árban elérhető szálláshelyet tudjanak biztosítani. Parkolókat és pergolát is terveznek. A tervezett erdős területen főzési lehetőséget is szeretnének biztosítani. Ez egy amolyan szabadidőpark lenne, melyet önerőből állnának. Az alapinfrastruktúra már kiépítésre került a területen. A 2. pályára kispadokat kívánnak vásárolni és a világítását is megoldják. A lelátó lefedését 2015-re tervezik. A hangosítás már megoldott, szeretnének öltöző bővítésre, felújításra is pályázni, de a tervekben szerepel műfüves pálya létesítése is, annak érdekében, hogy ne kelljen a szabadidős focistáknak más településekre utazniuk, ha sportolnának. Ezt díjmentesen biztosítják majd a helyieknek. A sportkör vezetése fontolgatja Szabadidősport Kft létrehozását is, így a Törteli KSK-val szorosan együttműködve még több lehetőség nyílik meg a fejlesztések, pályázatok terén. A helyi önkormányzat 2014-ben nem biztosított támogatást a Törteli KSK működtetéséhez, ennek ellenére boldogulnak és a több, mint 100 aktív, igazolt sportoló akár napi szintű edzését is biztosítani tudják, a versenyeztetés mellett, remek technikai feltételek között.

Beszélgetésünk vége egy érdekes fordulattal zárult, hiszen Godó Tibor, a Törteli KSK elnöke elmondta, hogy indul a polgármesteri székért az októberi önkormányzati választásokon. Kérdeztem tőle, hogy miért? Az indoklása a következő volt:

„ Miért is ne menne nagyban is az, ami „ kicsiben „ remekül üzemel? Az elmúlt négy évben igazán pozitív elmozdulás a fejlesztések területén Törtelen nem történt. Én viszont több fejlesztési lehetőséget is látok, kézzel fogható közelségben. Ha polgármester lehetnék, már ez év októberében neki kezdenék a látványos fejlesztések előkészítésének! Sajnálom, hogy a településvezetés nem használta ki az adódó pályázati lehetőségeket, pedig például a falusi turizmus is kitörési pont lehetne, a közvilágítást energiatakarékossá kellene tenni, az önkormányzati utak rossz állapotán sürgősen javítani kell. Meggyőződésem, hogy menedzser típusú vezetésre van szükség minden helyi önkormányzatban, így nálunk is! Én késznek érzem magam minderre, ezért független jelöltként indulok a posztért! Olyan képviselő testületet szeretnék, amely támogatja végre a fejlesztéseket. Részletesebb program később. „

Lőrinczy Veronika


 

Politika:
Törtel   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok