Mi Abonyunk - Hivatalos: Ők a FIDESZ- KDNP abonyi jelöltjei
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.08.15. 15:28

Kicsit poénosan is fogalmazhatok, hiszen a mai napon, augusztus 15-éna születésnapom alkalmából mutatta be Földi László országgyűlési képviselő Dr. Magyar Gábor polgármester jelölttel közösen a kormányzópárt városi képviselő jelöltjeit a Lila Akác étteremben. A sajtótájékoztatón Dr. Magyar Gábor polgármester jelölt elmondta, hogy megfelelő célokra, tervekre van szükség, Abony az elszigetelődés szélén áll. Ennek szerinte politikai és gazdasági okai vannak, a város magára maradt, súlyos külső hatásoknak van kitéve. Mikor elköltözött innen, akkor Abony még egy önellátó település volt, amikor négy évvel ezelőtt visszatért ide önkormányzati képviselőként, azzal szembesült, hogy a gazdasági erő hiányzik Abonyból, melyen mindenképpen változtatni kell. Magyar Gábor szerint munkahelyteremtésre van szükség, arra, hogy Abony gazdaságilag megerősödjön. Szerinte a fentiek az elszigetelődés okai, ami miatt komoly hátrányokat szenved Abony.

Magyar Gábor bemutatta a jelölteket
1. vk. Dr. Lencse Gréta, 27 éves jogász - KDNP
2. vk. Dr. Balangó László gimnáziumi tanár, jogász, angol szakfordító, közoktatási szakértő, 14 éve Fidesz tag- FIDESZ
3. Murvainé Kovács Rita – régi motoros, több ciklus óta önkormányzati képviselő, közalkalmazott, bölcsődei dolgozó- FIDESZ
4. Fehér Endre- KDNP alapító tagja, jelenleg külsős bizottsági tag, gépjármű technikus, aki reális értékítélettel bír – KDNP
5. Mészáros László- mérnök közgazdász, több cikluson át önkormányzati képvsielő, most külsős bizottsági tag
6. Urbán László – mérnök, aki nyugdíjasként továbbra is mérnökként dolgozik, korábban a polgármesteri hivatal településfejlesztési osztályának tagja volt- alapító KDNP tag
7. Dévainé Kazinczy Sára- korábbi gimnázium igazgató, ma matelmatika.- fizika tanár, külsős önkormányzati bizottsági tag- KDNP
8. Dr. Egedy Zsolt- helyi Fidesz elnök, több cikluson keresztül alpolgármester , most bizottsági elnök az önkormányzatnál- FIDESZ
 

Kompenzációs lista első nyolc helye

1. Dr. Magyar Gábor
2. Dr. Egedy zsolt
3. F. Molnár Sándor
4. Dr. Balangó László
5. Murvainé Kovács Rita
6. Dévainé Kazinczy Sára
7. Urbán László
8. Fehér Endre

 

A rendezvényen Földi László és Magyar Gábor egyaránt hangsúlyozta, hogy Abony város lakossága szavazzon bátran a FIDESZ- KDNP jelöltekre. Földi László beszélt a jelöltállítás módjáról, mely elmondása szerint úgy történt, hogy a FIDESZ és a KDNP közös listát állított helyben, ő, mint választókerületi elnök küldte tovább azt az országos választmánynak, ahol jóváhagyták. Július 23-án lett hivatalosan is biztos Magyar Gábor személye, négy jelöltet adott a Fidesz és négyet a KDNP. Magyar Gáborról elmondta, hogy Abonyhoz kötődik, aki „ per pillanat „ nem itt él, de ennek ellenére reméli, hogy elnyeri a választók bizalmát, és az abonyiak támogatni fogják Magyar Gábor urat. Földi László kihangsúlyozta, hogy végre létrejött az egység a helyi FIDESZ és KDNP alapszervezet között, és egyezség született a jelölteket illetően.

 

Lőrinczy Veronika
 

Politika:
Abony   
 47 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
alapszabaly

tomsojer -

2014.08.29. 20:41:23

Minden lathato dolgot valami lathatatlan iranyit. Vegyuk peldakent a tv keszuleket. Hiaba nezunk az antenna dugoba, vagy a konnektorba semmit sem latunk. Pedig ezek vezerlik. Ez a politika is. Dr Magyar eseten talan nem annyira lathatatlan. Lehet õt is vezerlik...?!

Végre valaki .....

etel -

2014.08.23. 21:19:09

akar tenni Abonyért vagy csak a hatalmat akarja! A többi duma!{#emotions_dlg.down}

forgóforgó

eszemiszom -

2014.08.23. 13:26:44

És ezért lealacsonyodsz odáig?? Azt kritizálod amit te magad folyamatosan elkövetsz... hogyis van ez? 

Kedves Süllő

napraforgo -

2014.08.23. 12:03:40

A nénuska becenév közszereplőnek szól. Ne felejtsd el mint állítólagos ceglédi, hogy a nénuska elég trágár mondatokkal illette az Orbán  kormányt és a kormányfőt az országgyűlési választások idején telefoni hívásai kapcsán. A nőnek is jár tisztelet, ha Ő is megadja. Ellenkező esetben nincs miért tiltakozni bárkinek.

hozzaszolasok

Sovany -

2014.08.23. 03:41:34

{#emotions_dlg.smiley119}Hat ez a sok-sok  hozza szollas, majdnem  sar dobalas,

csak roviden,  "AHANY EMBER ANNYI  JELLEM: majd oktoberben ,kiderul ,hogy kifog  nevetni es sirdogalni.

A valasztas utan kiderul , az igeretek  mijen jot hoznak "ABONY JOVOJE ERDEKEBEN"

abonyfia

kotivi -

2014.08.21. 15:03:36

Ha már az adósságátvállalásról beszélünk, mit gondolsz ki fizeti azt majd meg, Mi!

Könnyű más farkával a csalánt verni!

Én itt befejeztem!

Csak ha jó leszel!

eszemiszom -

2014.08.21. 09:39:04

Nem lehet itt dínom-dánom mivel az bántaná egyesek szemét...

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.08.21. 07:52:11

Egyáltalán nem lep meg, hogy a balfenéken a nénuska védelmezői (egy-két ember itt) stílust, hangnemet, intelligenciát emlegetnek. Ezek volnának az ellenérvek arra, hogy polgi nénuska hazudott? Hogy - finoman szólva is - otromba volt az adósság átvállalási "ceremónián"? Tipikusan balos fölfogás: nem a kellemetlen, ártó, haszontalan cselekedetek okozzák a bajt, hanem azok, akik azt szóvá teszik. Más témában majd folytatjuk, ha lesz értelmes vitázó. Ha nem, beszélgessetek egymással ebben a stílusban.

nyammmm...

veroniq -

2014.08.21. 00:57:06

Én meg a pilóta kekszet, a gumimacikat, és az ananász krémes Tibi csokit szeretem. Ha jó leszek kaphatok?

Jutalom?

eszemiszom -

2014.08.20. 20:08:47

Úgy látszik az eggyel több keksz nem volt elég.... abonyfia! Felajánlok neked egy egész csomag kekszet plussz választhatóan vagy oreos kekszet vagy dörmi kismackót!! #respect

Elég volt...

Süllő -

2014.08.20. 16:52:38

Kedves Őslakos ne is próbálj érvelni, látod felesleges. Az intelligenciát nem lehet tanítani. Abonyfiának sikerült elérnie, hogy cicerói képességeivel Magyar Gábort is lejáratja...Vigyor

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.08.20. 13:23:08

őslakos saját szövegeit nem tudja értelmezni, jobb tehát, ha valóban pontot tesz. Vagy értelmezi saját szövegeit, hátha megérti, hogy valójában egyetértett polgi nénuskával egy korábbi bejegyzésben, most addig azért eljutott, hogy valamiféle köszönöm azért járt volna.

Megtisztelő az irodalmi összehasonlítás, de amíg Cervantes hőse fantomokkal, lidércekkel harcolt, addig itt valóságos állítások szerepelnek, köztük sok olyan, ami hamis. és mielőtt magas labdának tekintené bármelyikük: nem én állítok hamisságokat. Polgi néni volt az. Aki megbukott a képviselőválasztáson és aki megbukik a mostani vélasztási küzdelemben is. Érd rendelője várja.

Don Quijote!

őslakos -

2014.08.20. 11:33:30

Kedvenc regényhősünknél is valahogy így kezdődhettek a problémák. Később már a láthatalan ellenségekkel vívta a szélmalomharcot.Abonyfia! Önnek súlyos szövegértelmezési problémái vannak.Olyat állít, amit én nem írtam! Nyilván örülök, hogy a város terhei mérséklődtek, s talán a Polgármester Asszony is mondhatott volna egy "politikusi" köszönömöt.Azonkívül: az ön polgármester jelöltjét mindenki az őt megillető néven illeti. Azt, hogy mennyire vagyok abonyi, nem akarom önnek bizonyítani, mert még talán fenékre találna ülni.

Részemről pedig PONT. 

 

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.08.20. 08:32:28

őslakos, kegyelmed eléggé szánalmas, ahogyan polgi nénuska is.  Azt mondja tehát, hogy jobb lett volna tovább nyögni a városnak az adósságot? Azt mondja, hogy bár csak ma is volna 3 milliárd kétszázmilliós teher Abonyon? EZ az, ami szánalmas. Nem hajbókolásról van szó, hanem az érdekek egyszerű fölismeréséről. Ha a te nénuskád a város érdeklében dolgozna, akkor a személyes sérelmeit a város érdeke alatt tartaná és elismerné, hogy az adósság átvállalása segít a költségvetésen. Ha - nem történik meg -, de ha nénuska nyerne, akkor megtagadná az adósság átvállalását és Abony fizetné tovább a hietelek törlesztését? Ez szolgálná a város érdekét, igaz?

Valóban, meg kell termelni ezeket a pénzeket, de a települések lélekzethez jutottak és talán jobb gazdálkodással végleg vagy legalább tartósan, hosszabb időre egyenesbe jönnek. Kár, hogy ezt kegyelmed nem látja. Nem baj. Az a lényeg, hogy Abony jobban járt. és az iskiderült, hogy a nénuska nem szereti a várost. Ahogy kegyelmed sem. Kár.

Szánalmas,

őslakos -

2014.08.20. 00:26:05

amit "abonyfia" itt napok óta érvként előad! A polgármester nem köszönte meg az "adományt"? Kedves abonyfia! Ugye nem gondolja, hogy a kormány a saját luxusáról lemondva a saját zsebéből adta? Nem maradt elég pénze a kormány létszámának ésszerűtlen és felesleges feduzzasztására? visszafogták a stadionépítési programot? Nem maradt elegendő luxusutazásokra? Lemondtak a minisztériumok ésszerűtlen telepítéséről a kormánypárti városokba? Nem, kedves "abonyfia"! Az általunk összetaligázott adóforintok egy részét csepegtették vissza az önkormányzatoknak! Ezért talán még kézcsók is járt volna!?

 

Nem értem..

lóvé -

2014.08.19. 22:17:17

Nem értem az egész vitatkozást. Ott a közvéleménykutatás! Világosan látszik, hogy az emberek azt gondolják, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei fognak nyerni.

Sajnálom...

Süllő -

2014.08.19. 21:26:08

A hozzászólásokat olvasva nem csodálkoznék - sőt örülnék -, ha maga Magyar Gábor kérné abonyfiát a kulturált nézetvallásra, mert úgy gondolom, hogy az alábbiak egyik fél érdekét sem szolgálják... Üdv {#emotions_dlg.sullo}

abonyfia

kotivi -

2014.08.19. 20:43:08

Már megint nénuskázol. Nincs benned egy szikrányi tisztelet!

Legalább a NŐT tisztelhetnéd!

Ez jellemzi a kommentedet is.

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.08.19. 18:32:12

eszemiszom: nem vagyok megingathatatlan, de polgi nénuska inkább már ne...Magyar Gábor igen. Akadt itt olyan levelező, aki figyelmen kívül hagyta, hogy a jelenlegi választott vezető hazudott. Mintha az volna a menlevél, hogy az a kampányban történt: nem akkor történt, előtte, de hazudni, vádaskodni, és sőt pláne meg is bukni...az kínos. És akkor ugye két keksz, mert két bejegyzés ugyanarról!

Gerelynek: nincs bennem tisztelet, mert nem mondott igazat, nem ismerte be, nem kért bocsánatot azoktól, akiket megvádolt. Nincs bennem tisztelet, mert elfogadta a bajnaista jelölést a magát függetlennek tartó. És nincs bennem tisztelet, mert nyíltan kijelentette, hogy nem köszöni meg az adósság átvállalását, amit köteles lett volna megtenni. A város nevében nem volt joga így viselkedni! Ha nem tetszenek dolgok, akkor le kell mondani, de nem óvodás durcáskodással udvariatlan tahónak lenni.  Szóval: tisztelet nyet.

a lényeg

eszemiszom -

2014.08.19. 13:33:23

A lényeg, hogy Te még mindig tudod csavarni és másképp megfogalmazni ugyanazt...  megingathatatlanságodért ma eggyel több kekszet kapsz!

a lényeg

eszemiszom -

2014.08.19. 13:30:28

A lényeg, hogy Te még mindig tudod csavarni és másképp megfogalmazni ugyanazt...  megingathatatlanságodért ma eggyel több kekszet kapsz!

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.08.19. 12:15:03

Szerintem Érden orvosolta a betegeket, onnan szökkent Abony polgármesteri székébe (a születési helyét nem tudom). Sajnálom, hogy nagyzs föladta,pedig a színvonalat emelhette volna...

Színvonal

kotivi -

2014.08.19. 09:12:04

Nézzük meg Őket milyen multal rendelkeznek és szomorodjunk el.

Sorba lehet Őket venni és csogdálkozni, hogy ilyen emberek jelöltetik magukat a közéletbe.

Ide jutottunk!

Érd? Nem Tatabánya vagy Oroszlány?

gerely -

2014.08.19. 08:47:44

Abonyfia, drága! Tetszik, ahogy érvelsz, és van is sok igazságod de szerintem se nénuskázzad Edit asszonyt nehogy megsértődjön. A tiztelet neki is jár. De ezzel ne is foglalkozunk tovább, minkább csak annyit akarok megírni hogy Edit polgármesretasszony nem Érd szülötte hanem vagy Tatabányai vagy Oroszlányi. Onnan házasodott ide Romhániy Zolihoz. Utána megint elment a városból dolgozni, itt hagyott ezer beteget. De aztán visszajött polgármsterkedni. Ő most akkor abonyi?

Vége

nagyzs -

2014.08.19. 08:47:17

Egyre lentebb csúszik a színvonal és csak ismételgetjük magunkat, úgyhogy részemről ennél a témánál itt a vége.

Vége

nagyzs -

2014.08.19. 08:46:43

Egyre lentebb csúszik a színvonal és csak ismételgetjük magunkat, úgyhogy részemről ennél a témánál itt a vége.

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.08.19. 06:15:00

Húha nagyzs! Te a higgadt szöveget begerjedésnek érzed? El vagy kissé tévelyedve! Nálad így néz ki a begerjedés? Ajjaj, te szegény...Jó támogatót kapott nénuska!

"Az hogy az országgyűlési kampányban mit mondott az egy külön történet."

Mármint pártfogoltad. Én nem a kampányról beszéltem, a hazugság egy kissé korábbi. Barátnőd hazudott, duplán is. Előadott egy történetet, ami szerinte vele esett meg, majd kiderült, hogy egy munkatársával eshetett csak meg, mert ő személy szerint abban az ügyben nem járt a hivatalban (nem is az ő dolga) és ott senki nem bánt udvariatlanul a kollégájával sem. És amint látom, neked is tetszik, hogy karakánul nem köszönte a városnak adott segítséget. Ez kijelöli a helyed mellette. Érezzétek jól egymást. Én megköszönöm most is a hárommilliárd kétszázmilliós adósságátvállalást, másként lehet tervezni a pénzügyeket minden abonyi javára. Ez szolgálta a városlakók érdekeit és nem az udvariatlanság.

Óvatosan

nagyzs -

2014.08.18. 16:23:50

Egyre jobban begerejdsz abonyfia! Hagyjál erőt a kampányra is. :) Polgármester asszony erényeivel és gyengeségeivel együtt már bizonyította, hogy mire képes. Lehet őt sokféleképpen értékelni, de egy vitathatatlan: ugrásszerűen fejlődött a város a vezetése alatt. Az hogy az országgyűlési kampányban mit mondott az egy külön történet. Magyar négy évet kapott a bemutatkozásra mint képviselő és szerintem ő is bizonyította mire képes. "Majd utólag megmondom hogy kellett volna csinálni" tipusú emberek vannak helyben is elegen, nem szorulunk importra!

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.08.18. 15:28:01

Furcsállom, hogy cinikusnak, gúnyosnak tekintik ketten a bejegyzésemet, holott inkább csak fölháborodott és nekik is annak kéne lenniük. Ez a mostani polgármesternő - polgi nénuska - az én tiszteletemet nem vívta ki. Sokakét nem. Ennél jóval durvábban szokták őt illetni társaaságban. Arra egyik bejegyző sem vette a fáradságot, hogy érdemben nyilatkozzék: neki mi a véleménye arról, hogy nyilvánosan leszólja Abony (most még) első embere a gesztust, amivel a város megszabadult az adósságtól. Nem köszöni meg. Sőt, kijelenti, hogy ő aztán nem köszöni meg! Az ilyen otrombaságot még a híveknek is el kellene utasítania, mert nem korrekt, nem politikus az adott helyzetben! Még azt is megkockáztatom, hogy árt a városnak. Ahogyan az is, amikor megvádolt egy hivatalt azzal, hogy akadályozta egy abonyi beruházás munkáit, és ezt ő személyesen tapasztalta meg, miközben erről szó sem volt, hiszen még az ügyintéző sem ő volt... Se bocsánatkérés, se magyarázat, se semmi. Ezek nem hibák, hanem bűnök. (Nem jogi értelemben, persze.) Nem érzek tiszteletet iránta. Rég' le kellett volna mondania. Igaz, programok kellenek. Hamarosan lesznek, még nincs kampány.

nagyzs: úgy vagyok abonyfia, ahogy te nagyzs. Az elszármazottakat nem tekinted abonyinak? Magyar Gábor négy éve képviselő a városban, sokan úgy gondolták akkor, hogy bár nem itt él, jól képviselheti őket tudásával, város-szeretetével. A nénuska érdisége nem volt zavaró?

abonyi fiúcska

őslakos -

2014.08.18. 12:17:00

Már néha kiverik a biztosítékot "abonyfia" cinikus, gúnyos hozzászólásai. Vagy még nagyon zsenge a kora (és vele együtt az értelme), hogy egy fiatalos, középkorú hölgyet nénizik, nénuskázik, vagy ezzel próbál másokban ellenszenvet kelteni iránta. Nem vagyok egyik jelölt mellett sem elkötelezett, ezért jó lenne, ha a hozzászólások ( a remélem hamarosan közzétett) programokról szólnának.

Abonyfiának

nagyzs -

2014.08.18. 11:39:51

Az első kérdés, hogy mitől lettél te "abonyfia"? Talán azért mert szeretnéd rögzíteni mindenkiben, hogy Magyar abony fia lenne? Ha igen akkor ezzel nem kell törnöd magad, mindenki tudja honnan jön és ki hozta. A másik: én is csatlakozok az előző két bejegyzéshez. Hihetetlenül objektív akarsz maradni, de azért kivillantod a fogad fehérjét a polginénuskázással. Tiszteletet követelsz Magyarnak, de te nem adod meg másnak. Sajnos azt gondolom, hogy ez a stílus jellemző az egész Magyar csapatra.

nénuska...

Süllő -

2014.08.18. 11:29:01

Tulajdonképpen magasról teszek az elvakult politikai fröcsögésekre, de az már felháborít, ha bárkit is "polgi nénuska", vagy netán "polgi bátyuska" megnevezéssel illetnek.

Minden jelöltnek van tisztességes neve, illene őket ezen megszólítani, illetve eddigi eredményeikkel, tetteikkel - vagy eredményeik, tetteik hiányaival - érvelni a csatározások során.

Számomra ez egyenesebb, udvariasabb, meggyőzőbb lenne...

Üdv {#emotions_dlg.sullo}

 

 

 

Van neki szép neve;)

eszemiszom -

2014.08.18. 10:50:35

Miért kell arrogáns módon lekezelő névvel illetni? Valószínűleg többet tett le az asztalra mint Te... de ha ez van Magyar Gábort is el lehet nevezni még talán könnyebben is:DD pl.: a fiatal télapó, jurtás ember stb....

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.08.18. 06:38:50

kotivi: én sem tudom ki vagy, nyilván hithű balodali. Nekem ez nem baj. Ha tehát Magyar Gábort támogatja valaki, az bizton számíthat arra, hogy minősíted. Ez sem baj. Én sosem szerettem az ilyen odavágásokat, miszerint tán keresztényietlen volna valaki, meg a "családon belüli erőszak" emlegetésével azt látszatot keltőket, mintha a nekik nem tetsző ilyesmiket követett volna el. Ez nem túl ízléses, finoman szólva. Ebből semmi nem igaz. Vagy neked van bírósági végzésed? Nyomoztál? Ugye nem? Ez így alantas: ez inszinuáció. A szokásos módszer: mondjunk valamit, ami nem igaz, hivatkozzunk arra, hogy hallottuk valahol, aztán onnan kezdve kezeljük tényként a saját állításunkat. Te vered a családtagjaidat, ugye? Az ilyesmi hová vezet? Magyar Gábor nyíltan kiáll, ő ismert, de azért a tisztelet megadható neki, a gyalázkodás, besározás nem éppen keresztényi. Már ha az vagy.

Az azonban tény, hogy polgi nénuska mennyire szereti Abony városát. Márciusban, amikor a közgyűlésben átadták az adomyánylevelet, amiben a kormány átvállalta Abony 3 milliárd kétszázmilliós adósságát, akkor képes volt a bajnaista (független) polgi nénuska azt mondani, hogy nem köszöni meg ezt, mert ő nem szereti azt a kormányt, amelyik éppen ezt cselekedte. Ez tény, nyilvános volt. És rémségesen tahó. Te akkor fölszólítottad őt a helyes viselkedésre, az Abonyért gondolkodásra? Vagy szerinted is jobb lett volna, ha marad az adósság?

Javaslom

ellike51 -

2014.08.17. 15:18:34

a kérdésekre adható válasz lehetőségek értelmes és átgondolt újrafogalmazását!

 

Talán megérné még beírni:

 

- jobb polgármester jelölt hiányában a képviselőket azért elfogadom

 

abonyfia

kotivi -

2014.08.17. 09:14:46

Nem tudom ki vagy, de nagyon kilóg a lóláb a kommentjeidből, mármint nem akarlak gyanúsítani esetleges vakbuzgó kötődésedért a kórmánypárthoz, de valami nagyon nincs rendben nálad.

Egy olyan emberről alkotsz "jó" véleményt aki Kereszténydemokrata létére olyan multal rendelkezik mely nem igen öregbíti a keresztényiség szellemét. Evidens példája azoknak akik harcolnak a  családon belüli erőszak ellen.

Ami pedig lakóhelyünkért tett cselekedeteit illeti olyan embert állítasz példaképnek aki amikor szükség lett volna jelenlétével dönteni Abony fontos dolgaiban, az esetek 30 egynáhány százalékában volt jelen.

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.08.17. 08:36:28

Nyilván vannak hívek és ellenérdekeltek. Magyar Gábor programja hamarosan nyilvános lesz, gondolom én. (pepe majd választ kap a kérdéseire, bár nyilván neki is vannak ötletei...?) Polgi nénuska előtt e tekintetben szabad  a pálya, de nem olvastam semmit még, ami a jövőről szólna. Sőt. Semmit sem olvastam tőle az utóbbi időben. Annyit maximum, hogy indul a székért.És hát oda a becsület, ami miatt a képviselő választáson csúfosan megbukott, városházi keménykedései, erőszakos megnyilvánulásai pedig szépen elterjedtek Abonyban. Ahogy az is, hogy volt jobbikos kollégát vitt be az irnyításba. Szerintem ez náluk is megütközést keltett. Függetlensége sem a régi, bajnaistaként porolták el. Ez így a durva vádaskodás "buktájával" együtt már sok lett. Amúgy meg mi a baj a két épülettel? Az nem Abony? Nekik ott jó. Másnak másutt. Fura, hogy már ez is valamiféle rosszallás tárgya lehet.

Attól, hogy valaki nem baloldali, hanem a pogári gondolkodás híve, talán még lehet hasznára a városnak. Vagy csak balról lehet hasznos valaki? Ugye nem? Egy testületet a polgármester irányít, gardíroz, elvileg ő szab irányt, amihez megnyeri a képviselők többségét. Igenis fontos, ki a polgármester. Magyar Gábornak vannak ötletei a helyi erők fölhasználására, a vállalkozások segítésére, az adottságok jobb kihasznáélására - nyilván majd a lehetőségek megismerése után (mennyi a kötelezettség, mennyi a bevétel, miféle pályázati lehetőségek vannak stb.) Előbb azért dőljön el a versengés és nyerjen az, akiben a választók jobban bíznak, akinek hisznek.

eszmiszom: a medence befedése nem csupán egy kőműves pár órás munkája, de ezt nyilván tudja. Az elég komoly beruházás egy kisváros életében és volt, amit fontosabbnak ítéltek. Én úgy saccolom, hogy akár a sátras megoldás is (sok helyütt van olyan) több tízmillió forintot igényel. Csak a sátor kb. három millió, hozzá a levegőbefúvó rendszer, annak energia szükséglete, karbantartása, a sátor tartós rögzítéséhez elvégzendő munkák, egy fedett-fűtött öltöző...szóval bitang sok pénz. De jó lenne, ha télen-nyáron használható volna a starnd! Az bizonyos! Az a régi úszóélet: Horinka Tibi, Tündi, Török, a Sárkányok...hajjaj. Jó lenne, ha a gyerekeink közül újabb "banda" alakulna!

Csak egy story

eszemiszom -

2014.08.16. 20:33:58

Emlékeznek még? Pár éve be akarták fedetni a nagy medencét... Képviselő úr jelentkezett a feladatra, hogy ő elintézi az egészet és kapunk majd rá pénzt is... azóta is fedik a medencét :"D és egy olyat sem hallottunk, hogy bocs nem tudtam megoldani ://

Abony(imaf)fia

pepe -

2014.08.16. 20:21:00

Mielőtt teljesen magával ragadna abonyfia lelkesedése, lenne egy két epés kérdésem: Ebből a társaságból ki hoz "új stílust", hol van bennük a "több helyi erő", és milyen "több helyi lehetőség" akarnak kihasználni?

Azér van egy építő javaslatom is: Ha megújulást akarnak, akkor kezdjék azzal, hogy szakítsanak a Kossuth és a Lilaakác vendéglő szellemiségével és ne ezeken az emblematikus helyeken tartsanak összejöveteleket, hanem pl a Kultúra házában, vagy a közösségi házban. Azok az épületek közösségi színterek, ellentétben a két nevezetes vendéglővel. De azt is megértem, ha maradnak ott ahol baráti körben gyülekezhetnek.

 

#

eszemiszom -

2014.08.16. 20:19:30

Azért nem reagáltam mert nekem speciál mindegy honnan jött az az ember lényeg, hogy értsen hozzá... Sőt biztos vagyok abban is, hogy jó dolog olyan polgármestert választani aki nem helybéli és tud hozni újat, fiatalos... stb. De Magyar Gábor hiába nem abonyi nem tud újat hozni mivel az ottani környezet ugyan az mint az itteni... sőt ő inkább a konzervatív oldalt képviseli :/ jót tenne egy olyan ember akár más országban élő is aki képviseli a fiatalságot is mivel ez elengedhetetlen dolog lenne... de ez csak egy ábrán nem akkora muri ez a polgármesterség mert valaki mindig útálni fog a végén pedig hiába tettél sok jó dolgot megbuksz és (szinte) csak a rossz dolgok maradnak meg rólad az emberekben :/ ezért nem fog idejönni senki... nem értem ezt a "helyi lehetőség-es dolgot :D

Magyar Gábor

abonyfia -

2014.08.16. 18:32:46

Ejnye, de furcsa ez a csendőrpertu! Magácskának is javaslom, hogy olvasson bele a jegyzőkönyvekbe: hány javaslata volt Magyar Gábornak? De már nem ez a fontos és a bejegyzésem nem is erről szólt, hanem a kegyed által preferált polgi néni státusáról. Egy centivel sem abonyibb, mint Magyar Gábor. Arra nem tetszett magácskának reagálni. De nem is fontos. Nem maga és nem én döntök. A választók sokasága. Nincsenek kétségeim. Új gondolatok, új stílus kell, töb helyi erő, több helyi lehetőség kihasználása, amiben az eddigi vezetés nem jeleskedett. Helyi lehetőségekről beszélek. Ha tud ilyeneket, arról írjon, az érdekes lehet az abonyiaknak. Nem gondolja?

:"D

eszemiszom -

2014.08.16. 18:10:05

A rendszer tette a kérdőjeleket ;)

abonyfia ????

eszemiszom -

2014.08.16. 18:04:51

A te hangnemed sem külömb???????? az pedig tény, hogy a Képviselő Úr vagy nem volt képben vagy ha elkapta a fonalat akkor játszotta a világmegváltót...

magyar

abonyfia -

2014.08.16. 16:51:29

s. imola: kegyed menjen vissza oda, ahová való...már ne is haragudjon, de miféle hangnem ez? Magyar Gábor tisztességes ember,tele ötletekkel, tervekkel, amiket nyilván majd a lehetőségekhez kell szabni. Előbb persze látni kell majd az összes megötött szerződést, a beszállítók körét és minden mást, ami költségvetés. Fillérről fillérre. Polgi nénuska megbukott mét tavasszal. Megbukott, mert hamisan állított valami, egészen pontosan megvádolt egy hivatalt hamisan és ezt már nem is tudta helyrehozni. Függetlensége is megbukott, hiszen bajnaista lett. (Bajnai pártja is megbukott...) És hát talán tudja polgi nénuska prókátoraként, hogy ő nem élt Abonyban, hiszen még Érdről pályázta meg a polgármesteri széket. Ő jó abonyi volt, Magyar Gábor meg nem az? Csak az abonyi, akit kegyedék annak tartanak? És miféle hazugság az, hogy Magyar úr nem volt képben a testületi üléseken? Ilyen eszközökre van szüksége magácskának és csapatának: sokra nem jutnak vele.

 

Névsor ellenőrzés

Kálmán Tibor -

2014.08.16. 11:46:26

Én csak 7 képviselőt láttam a 8-ból. Mászáros László hol volt?

A többi jelölt?

eszemiszom -

2014.08.16. 11:33:38

A többi jelölt személyét mikor tudhatjuk meg?

Menjen vissza Magyar Gábor oda, ahonnan jött!

s.imola -

2014.08.16. 09:23:04

Remélem Romhányiné lesz a Polgármester! Magyar Gábor a képviselőtestületi üléseken részt sem vett, ha ott volt, akkor sosem volt képben, míg az első napirendet próbálta elolvasni, addig a Polgármester Asszony, már hármat megválaszolt a többi képviselővel. Magyar Gábor nem itt lakott, semmit nem tett a lakosságért. Nézzük meg az utakat, a központot....... stb. tizenévvel ezelőtt semmi látványos nem történt, most látszanak változások (előbbre jutások). Azzal, hogy elbújt a Polgármester Asszony, nem értek egyet, aki úgy gondolja, az egy pillanatra képzelje magát a helyébe "én mit tettem volna". Nehéz döntések, tettek ezek, szavakkal könnyű dobálózni, ítélkezni. Eddig Ő tett a legtöbbet a városért (persze voltak hibák (romákat nem kellett volna idehozni), de hibátlan ember nincs. Szálljon mindenki magába és kérdezze meg magától: Én jobban csináltam volna? Nekem ez a véleményem. Romhányiné benne volt, remélem benne marad, mert már ismeri a folyamatot, könnyebben tudja folytatni. Magyar Gábor - az ülésekből kiindulva - abszolút nincs képben, rajta csak annyi látszik, hogy Polgármester szeretne lenni, de az ezzel járó tudás hiánya nélkül, látszik, hogy teljesen nem oda való. Elsőként a külső megjelenését kellene rendbe hozni, mert az egy nomád életformának megfelel, de egy hivatalban dolgozó - ráadásul Polgármesternek induló embernek, - legyen az köztisztviselő, kormánytisztviselő, hivatalnok..... stb. ápoltabbnak, magára igényesebbnek kelllene lennie, ha magára így ad, akkor úgy viszonyul másokhoz is.
Szerintem itt nincs helye, ha véletlenül nem Romhányiné lenne a Polgármester, akkor is abonyi lakosnak
kellene a széket adni, van itt arra érdemes, nem kell olyan, aki csak ide jött és már el is foglalná a széket.

 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok