Mi Abonyunk - Olvasónknak teljesen igaza van, valami tényleg nem stimmel ezekkel a táblákkal
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.07.24. 18:20

Rovatunkat a JANIK Autósiskola támogatja.- Abonyban kitört az egyirányúsítási láz a település központi részén lévő kis utcákban. Nem igazán érthető okok miatt. Pluszban kitettek a behajtani tilos táblák mellé, még egy olyat, is, hogy kivéve kerékpárral. Ez a vonatkozó KRESZ szabályai szerint teljesen felesleges, igaza van ebben is olvasónknak, tekintettel arra, hogy a jogszabály megengedi eleve az egyirányú utcába történő kerékpárral való behajtást a forgalommal szemben is. A bökkenő azonban nem ez.

 

Ami miatt így ezek a táblák balesetveszélyesek, az valami egészen más ügy. Az esetről Janik András oktatót, a JANIK Autósiskola vezetőjét kérdeztem meg, aki lapunknak elmondta, hogy ő sem érti az okokat igazán. Próbáltam elmondani neki, hogy ez azért van, mert, más települések példáját követve Abony is egyirányúsítja a központi szűk kis utcákat. Janik András elmondta, ha Abony már más települések példáját követi, akkor praktikumában is tegye meg ezt, mert ezek a táblák jelen esetben nagyon zavarók, és balesetveszélyesek is lehetnek. Mivel kikerült a képen látható tábla, viszont nem tettek sem ide, sem máshova elsőbbségadás kötelező táblát a kis utcák végére, az utcák így egyenrangúak, vagyis nincsen elsőbbsége az Abonyi Lajos úton közlekedőknek, a Liget utcaiakkal szemben. Így állhat elő az a fura helyzet, hogy a nagy forgalmú Abonyi Lajos út egyenrangú a kis, szűk keresztmetszetű Liget úttal. Javasoljuk Olvasóinknak, hogy ezek után pláne közlekedjenek nagyon óvatosan, ezekben az immár még veszélyesebbé vált útkereszteződésekben a jobb kéz szabály van érvényben! Kérjük tisztelettel az illetékeseket, hogy szakértőnk javaslata alapján, ha tehetik, az egyirányúsított kis utcák végére tegyenek ki elsőbbségadás kötelező táblát. Köszönjük szépe előre is!

LŐVE
 

Közélet:
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Kapkodás

kotivi -

2014.07.25. 16:34:38

Nem tudom ki rendelte el és milyen KRESZ tudással lett megtervezve, de, hogy laikus csinálta az biztos.

Sajnos az ilyen átgondolatlan tervezésért ült már börtönbe járművezető, aki mikor hazajött nem tudta elviselni és öngyilkos lett.

KRESZ

kotivi -

2014.07.25. 16:23:28

Két idézet:

"Enyhültek az egyirányú utcák ellenkező irányú használatának feltételei - amit sajnos sokan félreértenek. Lényegi változást nem hozott az új KRESZ, mert a főszabály szerint az egyirányú utcába szemből TOVÁBBRA SEM LEHET kerékpárral behajtani! Kivéve, ha azt tábla külön jelzi.
A kerékpárosok eddig is behajthattak az egyirányú utcákba ellenkező irányból két feltétel egyidejű fennállása esetén. Ehhez a lehetőséget kiegészítő táblával kellett jelezni, és az utcában kerékpársávnak is kellett lennie. A módosítás utóbbit enyhíti annyiban, hogy kijelölt kerékpársáv hiányában is közlekedhet így a kerékpáros az úttest jobb széléhez húzódva – ha azt kiegészítő tábla jelzi. Vagyis külön jelzés hiányában továbbra sem lehet behajtani az egyirányú utcákba szemből."

Az alábbi a KRESZ-ből idézve:

"(15)91 Ha az (1) bekezdés a), b), n) és z) pontjában említett jelzőtábla alatt az 59/a. ábra szerinti kiegészítő táblán autóbuszt és/vagy kerékpárt mutató ábra van, a jelzőtáblával jelzett tilalom a menetrend szerint közlekedő autóbuszra és/vagy kerékpárra nem vonatkozik."

a,

b,

n,

z,


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok