Mi Abonyunk - Kulisszatitkok: Kiválóra vizsgázott az első abonyi országos nótaverseny
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.07.20. 21:57

Június 28-án az abonyi Kultúra Háza adott otthont az első abonyi Országos Nótaversenynek, melyen összesen 32 induló vett részt. Csodálkozással vegyes áhítattal néztem végig az eseményről készült fényképeket, és engem ért az a megtiszteltetés, hogy beszámoljak, Acsai Ferenc kérésének megfelelően a történtekről. Ferike boldogan, mosolyogva meséli, hogy ők maguk sem számítottak ilyen sikerre, de titkon remélték, hogy szépen sikerül a program. Így is lett, egy igazi csapatmunka eredménye, amit maguk mögött tudhatnak. A helyi Kultúra Háza dolgozóinak is rengeteg munkája van abban, hogy a rendezvény ilyen flottul lezajlott. Az igazi öröm pedig természetesen nem más, mint a remek hangulat, és az elismerésként felhangzott vastaps volt. Képgaléria IDE kattintva

„ Országosan minden lehetséges fórumon meghirdettük a rendezvényt, a 2 induló hazai viszonylatban nagyon szép számnak számít. A rendezvény ötletgazdája Bakos Melinda volt, a szervezést már fél évvel ezelőtt megkezdtük. Részt vett benne az Abonyi Nótakör is, és szeretném kiemelni az intézményvezető, Pintérné Simon Szabina pozitív hozzáállását, aki az első perctől kezdve támogatta, segítette az előkészületeket, no meg persze a kivitelezést is. Tényleg sok- sok fénykép készült és video felvételek is. Borsányi János lelkesen fényképezett. Percre pontosan zajlott az egész napos program, nem volt csúszás sem. A Nótaversenyt Gudi Farkas Mihály emlékére szerveztük, a család képviseletében személyesen volt jelen Gudi Farkas Éva, Mihály unokája. Sok neves nótaszerzőt adott már Abony az országnak, Ilyen személyiségek még Szerdahelyi János, Zsákai Ferenc. Zsákai Piros László világhírű klarinétművész, de említhetem Kiss István nótaénekest is. A zsűri tagjai a következők voltak: Korbély Csabáné, Bakosné Kocsi Judit, Váradi Vilmos, Lakatos Zoltán, és Madarász Katalin nótaénekes, a zsűri elnöke, aki élő legenda. Az előzetes, gálásra való felkészülésben sokat segített nekünk Lakatos Zoltán és zenekara, valamint P Tóth Erika, aki zongorán kísért bennünket. A résztvevők gyakorlatilag az ország minden pontjáról érkeztek. Voltak Győrből, Ózdról, Kecskemétről és Püspökladányból is. Remek érzés volt, nagyon erős mezőny gyűlt össze. Így egy különdíj helyett ötöt is kiosztottunk.

Szoros volt a verseny, mert nagyon jó énekesek is megtiszteltek jelenlétükkel, olyanok is, akiknek tévéfelvételeik, CD-ik is vannak már. Itt volt az amatőr nótaénekesek krémje, van, aki a profi szintet is megüti. A lelkes, szép számú közönség pedig a legfőbb bizonyítéka annak, hogy a nóta és a nótaéneklés napjainkban reneszánszát éli, igenis van igény erre a műfajra. Jó érzés volt látni, hogy fiatalodik is a szakma, utánpótlás is van. Eredmények:

1. Boris Sándor Zengővár
2. Bakóczi Szűcs Imre Bakonszeg
3. Kárai Lajos Püspökladány

Igen, elmondható, hogy arattak a férfiak a mezőnyben. A különdíjakat a következőknek ítélte oda a zsűri:

Budai Zoltán Ózd, Dézsi Norbert Tózseg ( ő mindössze 22 éves versenyző ), Tóth Mácsai Árpád Jászladány, Uzsorás Katalin Kecskemét, Albert Miklós Győr.

Még a Dankó rádióban is adtam interjút élő, egyenes adásban, ahol meséltem az eredményekről Tarnai Kiss Lászlónak telefonon. Sok nótaverseny van az országban, sok tehetséges fiatal van, sőt nótás találkozókat is szerveznek. Nálunk nagyon lelkes volt a közönség, olyan háromnegyed házas volt az esti gálaműsor, hatalmas tapsot, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. A zsűri döntése is mindenki megelégedésére szolgált. Úgy érzem, hogy ezzel az első versennyel máris leköröztünk több települést, még nagyobb városokat is, mind színvonalban, mind a résztvevők létszámát tekintve. Ez nagyon bizakodóvá tesz bennünket és elterveztük, hogy jövőre ismét lesz Abonyban Nótaverseny! A díjak tekintetében Abony nagyon gáláns volt, van ahol csak egy oklevelet kapnak a legjobbak. Nálunk plaketteket, ajándékkosarat, oklevelet, könyvet, virágot, italt adtunk a legjobbaknak.

Úgy gondolom, hogy megtiszteltetés számomra, hogy én lehettem az est házigazdája és egyik szervezője. Úgy érzem, hogy mindenki győztes volt ezen a napon, aki indult a versenyben, de a közönség, és a szervezők is ebbe a kategóriába tartoznak. Fantasztikus hangulatban telt ez a nap, és addig csináljuk, amíg a közönség szereti azt, amit teszünk és az isten erőt ad hozzá. Nekünk a taps a fizetség, ez egy nagy hobbi! A gálán a nyerteseken kívül fellépett Madarász Katalin művésznő, és az Abonyi Nótakör tagjai, így P. Tóth Erika, Horváth Albin, Bakos Melinda, Abonyi Magdolna, Juhász Istvánné Tündi, Nemes Lászlóné Erzsike, és jómagam Acsai Ferenc. Végezetül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni Madarász Katalin nótaénekesnek a jelenlétét. Ő valóban egy élő legenda, aki túl a nyolcadik ikszen is emberségből, szeretetből, temperamentumból olyan példát tud mutatni, mely követendő a felnövekvő nótaénekes generációk számára. „- mondta el kapunknak Acsai Ferenc

Lőrinczy Veronika
 

Kultúra:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Szép este volt: Abonyiak csodálatos szereplése a Szolnoki Szimfonikusok Újévi Koncertjén

Kivonulással fenyeget a SPAR

KIrály Izabella szerint kevés abonyi vevő a kultúrára

ESZENYI ENIKŐ: TAHI TÓTH LÁSZLÓ A LEGNAGYOBB MŰVÉSZEK KÖZÉ TARTOZOTT

Nótások találkoztak Abonyban

Pető Zsolt, Abony Város polgármestere nyitotta meg az országos rendezvényt

Nagykőrös: Hiszem, hogy a Nagykőrösi Arany János Muzeális Gyűjtemény olyan érték, melyet minden magyar embernek látnia kell

Előkészületben a Nagyabonyi Színkör újabb előadása

Kedvenc abonyi rapperünk ismét beindult :)

Remek tanszaki hangverseny a Bihariban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok