Mi Abonyunk - Balogh Edit hivatalosan is bejelentette: Indul a polgármesteri székért az őszi választásokon
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.07.19. 09:06

Abony város polgármestere a helyi nyomtatott hirdetési újságban tájékoztatta a lakosságot arról, hogy indul polgármesternek ismét, immár harmadszor. Balogh Edit önkritikát gyakorolt az írásban, és elmondta, hogy az országgyűlési képviselő választások alkalmával rosszul mérte fel az erőviszonyokat, és olyan ember is megelőzte őt, aki egyetlen fát sem ültettet a városban. Ezúttal függetlenként kíván részt venni a megmérettetésen, ahogyan ezt két alkalommal már megtette. Romhányiné Dr. Balogh Edit a lakossági tájékoztatóban köszönetét fejezte ki a MiAbonyunk főszerkesztőjének, Lőrinczy Veronikának, aki az ősszel várható fejleményekkel kapcsolatban tett közzé közvélemény kutatást. Mint abból kiderült, az országgyűlési választások eredménye ellenére még mindig nagyon népszerű a helyi lakosság körében, hiszen meggyőző fölénnyel vezet. Balogh Editet ez is hozzásegítette ahhoz, hogy meghozza a döntést az újbóli indulásról. Megtisztelő számomra, mint főszerkesztőnek, hogy segíthettem a város első emberének, és a név szerinti köszönetnyilvánítást megköszönöm. Én csak tettem a dolgom, ahogyan korábban is, pártokhoz való kötődés vagy hovatartozás nélkül.

 Mint ismeretes, az országgyűlési képviselő választások alkalmával is szavazást tettem közzé, melynek eredménye egyező lett a végső sorrenddel, bármilyen hihetetlennek is tűnt első olvasatra. Azaz még Abonyban is nyert Földi László, második lett Volner János és Balogh Edit végzett a harmadik helyen. Az önkormányzati választásokon azonban a helyi lakosság az EMBER-re szavaz inkább, a pártpreferenciák kevésbé érvényesülnek. Meggyőződésem, hogy a gyűlölködő hangnemű, fenyegetőző, harsány, másokat sárba tipró kampányolás ideje Abonyban lejárt. Az a polgármester, és azok a képviselők jutnak mandátumhoz, akikben az emberek megbíznak, közismertek, népszerűek. Ha pedig már képviselő testületi tagok voltak, akkor azok, akikben a lakosság nem csalódott, mert tetteikkel a település érdekeit szolgálták. Én magam főszerkesztőként továbbra is teszem a dolgom, nem vagyok hajlandó senkinek a nemtelen, és ok nélküli lejáratására, azonban kritikai észrevételeket szokásomhoz híven megfogalmazok az egyes jelöltekkel szemben, de ezek nem lesznek személyeskedő jellegűek.

Ha valaki ennél többet vár el tőlem, politikai hirdetésként közzéteszem az egyéb tartalmú írásokat is. Legyen békés, nyugodt kampányunk és győzzön, győzzenek azok, akik nem szájkaratésok, elkötelezettek a város ügyeiért, ha meg voltak már ilyen pozícióban, akkor azok, akik képesek felmutatni eredményeket, és választókörzetük lakóinak érdekeit a legjobban voltak képesek szolgálni úgy, hogy a testületi üléseken minél nagyobb számban vettek részt, és ott érdemi munkát is végeztek, építő jellegű hozzászólásaikkal segítve Abony fejlődését.

Lőrinczy Veronika főszerkesztő www.miabonyunk.hu

Politika:
Abony   
 15 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Romhányiné

s.imola -

2014.08.16. 09:15:46

Nagyon jól teszi, bízom benne, hogy újra Ő lesz a Polgármester! Magyar Gábor a képviselőtestületi üléseken részt sem vett, ha ott volt, akkor sosem volt képben, míg az első napirendet próbálta elolvasni, addig a Polgármester Asszony, már hármat megválaszolt a többi képviselővel. Magyar Gábor nem itt lakott, semmit nem tett a lakosságért. Nézzük meg az utakat, a központot....... stb. tizenévvel ezelőtt semmi látványos nem történt, most látszanak változások (előbbre jutások). Azzal, hogy elbújt a Polgármester Asszony, nem értek egyet, aki úgy gondolja, az egy pillanatra képzelje magát a helyébe "én mit tettem volna". Nehéz döntések, tettek ezek, szavakkal könnyű dobálózni, ítélkezni. Eddig Ő tett a legtöbbet a városért (persze voltak hibák (romákat nem kellett volna idehozni), de hibátlan ember nincs. Szálljon mindenki magába és kérdezze meg magától: Én jobban csináltam volna? Nekem ez a véleményem. Romhányiné benne volt, remélem benne marad, mert már ismeri a folyamatot, könnyebben tudja folytatni. Magyar Gábor - az ülésekből kiindulva - abszolút nincs képben, rajta csak annyi látszik, hogy Polgármester szeretne lenni, de az ezzel járó tudás hiánya nélkül, látszik, hogy teljesen nem oda való. Elsőként a külső megjelenését kellene rendbe hozni, mert az egy nomád életformának megfelel, de egy hivatalban dolgozó - ráadásul Polgármesternek induló embernek, - legyen az köztisztviselő, kormánytisztviselő, hivatalnok..... stb. ápoltabbnak, magára igényesebbnek kelllene lennie, ha magára így ad, akkor úgy viszonyul másokhoz is.

Szerintem itt nincs helye, ha véletlenül nem Romhányiné lenne a Polgármester, akkor is abonyi lakosnak

kellene a széket adni, van itt arra érdemes, nem kell olyan, aki csak ide jött és már el is foglalná a széket.

 

mano73

kotivi -

2014.07.30. 19:27:24

Hát ez jó!

Azért nem gondolhatod komolyan hogy a plgiasszony nick név mögé bújik.

Egyébként te is csak szövegelsz, de tipped neked sincs ki lenne méltó ellenfele "idegenbe szakadt hazánkfiának" Magyar Gábornak aki mostanába fedezte fel hogy ő abonyi.

Kotivinek...

mano73 -

2014.07.30. 13:09:14

Tényleg jól nyomod ezt a "Ha ŐŐŐŐŐ nincs,akkor mindennek vége!!"érzést!Ezzel a vehemenciával akár azt is el tudom képzelni,hogy Te magad vagy a Polgármester...Annyit már megtanultam életem során,hogy akik ennyire görcsösen ragaszkodnak valak(m)ihez,azok az igazi reménytelenek.Ne félj!Lehet majd még ezután máshol is munkát találni!Hátha jobban sikerül!Sok sikert!

választás

kiskegyem -

2014.07.24. 08:45:57

Kedves Foltvarró! Nem állítottam, hogy "Edit néni" lopta/lopatta el a kerékpárjaimat! De kérdem én, hogyan lehet az, hogy amióta megépült a kerékpártároló sokkal több kerékpárt lopnak el? Ezt speciel pontosan tudom. Nem keverem bele a személyes ügyemet/mérgemet (hogy orvosi ügyeletre kelljen mennie vele annak aki ellopta őket!), de sajnos nagyon sokan járnak így, naponta több levágott lakatot látni a tárolóban. Természetesen mindenkinek szíve joga oda költözni ahova akar. De miért pont Abonyba akarnak a Szabolcs- és Hajdú-Bihar megyeiek költözni? Lehet, hogy ezért támogatást kell az önkormányzat? Lehet. Van mire felhasználni, elhiszem. De a mérlegnek két oldala van és szerintem egy város életéről szóló döntést mérlegelni kellene! Nemrég a közelünkbe költözött egy "intézetből" kijött 21 éves fiatalember. Az állam berendezve vette meg a házat, de kapot hozzá még CD TV-t is. Persze csak fél napig volt meg, eladta. Mint ahogy mást is, amihez semmi közöm. El kezdte lebontani a melléképületeket, amiket "életveszélyes volt" felkiálltással még el is adott. A gaztól ki sem látszik az utca, a kert, stb. Megfordulnak nála nők-férfiak egyformán, minden éjjel mulatozás folyik, persze nem túl csendesen. Ingyen kap minden nap ennivalót, meg minden egyebet. A ház lassan tönkremegy, belesajdul az ember szíve. És akkor tessen mondani; ugyan milyen pénzből él ő jobban mint én? Mert én nem iszom, nem dohányzom, nem tellik üdítőre - örülök, ha a gyógyszerre futja, 37 évi munkaviszonnyal a hátam mögött! Eltértem a választásoktól úgy tűnik, de pontosan, hogy nem!!! Radikális változás kell Abonyban, mint ahogy már sok más városban megtették!! Hogy ki legyen a polgármester? Név szerint nem tudom, csak azt, hogy olyan aki a város pénzét egyenlő részben osztja fel, nem különbséget tenni azok között, akik nem tudnak írni pl. Szegények csak a segély átvételéről szóló nyugtát tudják........ Rázzuk már gatyába ezt a várost, mert lassan minden "rendes", "dolgos" fiatal és középkorú elmegy tőlünk a szabad költözés jogán......

pepe

kotivi -

2014.07.23. 08:45:21

Csak nyomod a szöveget mint akit gátol a "lószemüveg"!

Megjegyzem a kórmánypártiakkal nem lehet kompromisszum mert ők csak az ellenállást, a betartást ismerik.

Többször kértem adjatok alternatívát, akkor ki?

 A jelenlegi váasztékból csak ketten jöhetnek számításba.

Idézem magamat:

" Akkor kinek? Olyannak aki csak hébe-hóba volt kíváncsi az Abony dolgait tárgyaló testületre? Mert más alternatíva nincs!"

Nem hiszem

foltvarró -

2014.07.22. 10:05:53

hogy azért lopnak el valakitől akár négy biciglit is, mert Edit a polgármester!

Azt sem hiszem, hogy bármi is történt a városban döntésekben az csak egyedül Edit érdeme vagy bűne!

 

A betelepítésekről... segítséget kérek, hogyan történtek ezek?

Miképpen lehetett volna jogilag is tisztán megtiltani azt, hogy valakik egyik városból a másikba költözzönek?

 

kotivi

pepe -

2014.07.22. 09:11:11

1. A kormánypártok álltak szembe Edit nénivel? Edit néninek is el kell fogadnia, hogy széllel szemben nem lehet. Ennek tudatában kellett volna kompromisszumok között vezetnie. Ez nem ment neki, sőt az országgyűlési választáson harcos baloldaliként még jobban megrontotta a közéletet.

2. Megújulásra és változásra van szükség és ez Edit nénivel elképzelhetetlen. Ha marad ő, akkor a városvezetésben is marad minden a régiben. Zűrös testület, gyenge hivatal, zavaros városi költségvetés, tönk szélén álló ABOKOM, befejezetlen és kihasználatlan piac és stb.

kiskegyem

kotivi -

2014.07.22. 09:09:01

Majdnem mindenben egyetértek veled (főleg a "nem idei napbarnítottak"-kal kapcsolatban) csak! Te sem írtál alternatívát helyette, ki a kissebb rossz, ki lenne jó, mert választék az nincs. Amikor csak azt nézik legtöbben hogyan lehet valakibe belekötni, azt nem mérlrgrlik mi folyik ebben az országban, a két hét alatt rend lesz szlogen és azt sem hogy a létező rossz mellett mit tett abonyért, az már lényegtelen főleg ha belekeverik a személyes problémáikat.

Én aztán nem!

kiskegyem -

2014.07.22. 08:09:50

Nem szavaznék Romhányinéra! Miért tenném? Azért mert Mária Teréziának képzeli magát és "betelepíti" Abonyt? Nézzük meg az utóbbi időben a közbiztonságot. Nappal rabolnak a vasútállomáson! Egy évben 4 kerékpáromat lopták el! Este egy órát kell azzal töltenem, hogy mit nem zártam el, mi az ami kedvére lehet "bárkinek", hogy elvigye? Racionális változás kellene Abonyban! Miért is voltunk mi kevesen Abonyban? Vagy valami más indokolta a még több nem szocializálódott ember betelepítését. Valaki igazán megmondhatná már, hogy mi értelme volt-van- és valószinüleg, ha Romhányiné marad akkor a betelepítések is!

"pepe" két dolog

kotivi -

2014.07.21. 13:53:17

1. " Lesz egy makacs polgármester, aki szemben áll a kormánypárttal"

Nem ismered a körülményeket, nem a polgármesterasszony állt szembe a kormánypártokkal (nem egy hanem két párt) hanem fodítva volt.

2. "Ezért aztán én nem szurkolok Edit néninek". Akkor kinek? Olyannak aki csak hébe-hóba volt kíváncsi az Abony dolgait tárgyaló testületre? Mert más alternatíva nincs!

Népszerűsége

foltvarró -

2014.07.21. 12:05:18

vitathatalan... és a táblázatban említett adatok is megfelelhetnek a valóságnak, ami pedig már lehet tükör is a képviselők felé. Vajon ezt érdemlik azok a választók akik Őket megválasztották?  

 

A táblázat egyúttal kampány is, olvasható a rivális pm. jelölt hiteltérdemlő - számokkal is igazolt - ténykedése a város érdekében; igen, meg lehet nézni, ki és mennyit tett döntéshozatalaiban a városért?

Edit néni

pepe -

2014.07.21. 11:32:06

Azon a véleményen vagyok, hogy Edit néni nem azért indul neki a válaztásnak, mert Abonnyal akar jót tenni, hanem azért, hogy visszavágjon a Fideszeseknek a tavaszi brutális vereségért. Most úgy érzi, hogy a hazai pálya előnyével simán megverheti a (jogosan) nem túl népszerű dr.Magyart, és így vele együtt Egedyt és Földit. Ez egyrészt elégtétel lehet neki, másrész öt év polgármesteri állás, amit már úgyis megszokott. Azt azért látni kell, hogy Edit néni győzelme esetén mi folytatódik a városban: Lesz egy makacs polgármester, aki szemben áll a kormánypárttal. Edit nénivel együtt megerősödik a helyi baloldal önbizalma. A helyi fidesz-kdnp folytatja a polgármester asszonnyal való végtelen harcát. Kb ennyi. Edit néni győzelmével konzerválódik a mostani zavaros közélet. Ezért aztán én nem szurkolok Edit néninek.  

Siker!

abonyilakos -

2014.07.19. 22:02:56

Nagyon örülök,hogy Polgármester Asszony úgy döntött,hogy indul a választásokon!Én személy szerint májusban a FIDESZ-re szavaztam (és most is ezt tenném), de októberben Edit nénire fogok!Nekem az a véleményem,hogy májusban az emberek döntő többsége nem emberekre szavazott,hanem pártra.Az szavazók nem az indulók teljesítményét vizsgálták a döntés meghozatalakor,hanem azt,hogy melyik párt színeiben indul.Ha Földi László helyett például Planéta Mercédesz indult volna,akkor ő is bejutott volna.Az önkormányzati választásokon azonban a választók magát az embert nézik a döntés meghozatalakor. Nekem ez a véleményem.Azt pedig abszurdnak tartom,hogy olyan személy is indul,aki a messze távolban éli mindennapjait.Abony fejlődése döntő részben Polgármester Asszonynak köszönhető hiszen ő készítette az előterjesztéseket,melyekről a Képviselő-testület döntött.Valóban igaz,hogy csak szét kell nézni mennyi minden épült Abonyban mióta Edit néni a polgármester és mennyi minden épülhet még,ha ő is marad.

u.i:Kedves mano73

Szívből kívánom,hogy legyenek boldogabbak a napjaid!!!"Ez Abony!" Igen, valóban ez Abony! Egy szép, fejlődő város, rengeteg kedves, jóindalatú emberrel,szép Főtérrel, egy gyönyörű rendelőintézettel egy csodaszép Kultúrális Központtal egy gyönyörű tóval, egy olyan bölcsödével,mely Európa bármely országában megállná a helyét és még sorolhatnám.Nagyon büszke vagyok rá,hogy Abonyban élünk!

Sok sikert kívánunk Edit néni!

mano73

kotivi -

2014.07.19. 14:03:31

Próbáld meg, ne csak nézz hanem láss is! Volt szó köszönetről, volt szó elnézésről csak arra is oda kellene figyelni, meglátni nem csak nézni és válogatni mikor és hogyan lehessen "odamondogatni" valakinek.

A másik probléma "ha ló nincs szamár is jó"! Igaz, hogy a szamár csökönyös tud lenni, de igen kitartó is ahol már a ló nem használható. Fejtsd ki kit látnál a plgármesteri székben szívesen és természetesen indokld is meg, mint ahogy Veronika írta, talán olyan embert aki az elmúlt évben oly annyira tisztelte az abonyiakat, hogy kb. 1/3-ad időt töltött Abony gondjaival a bizottsági üléseken?

Azért egy-két gondolat még idefér!

mano73 -

2014.07.19. 12:51:34

Nem hiába tartja a mondás:"Ha ló nincsen,szamár is jó!"Én valahogy nehezen emésztem meg,hogy egy végtelenül önfejű és sértődékeny embert ismerhettünk meg Romhányiné személyében az országgyűlési választások közben és után is...Azután a hatalmas bukás után illett volna a szegény kampánystábtól és a rá szavazóktól elnézést kérni és megköszönni a munkájukat.Akik bíztak benne.Akiktől elfordult köszönet nélkül...Ilyenkor ismerkszik meg az emberi nagyság(és kicsinyesség).Kihasználni az elbizonytalanodott lakosság félelmét egy másik(bármilyen pártállású)jelölttel szemben."-Emberek!Visszatértem!!"Sebaj!Majd ragasztunk másik bajuszt felkiáltással!Ide azért még jó vagyok szlogennel!Ez Abony!Én azt mondom,nem szabad félni az újtól,mert szerintem igen fontos lenne az elkövetkezendő ciklusban a magas kompromisszumkészség és szövetségesek keresése.Ez pedig eddig eléggé hiányzott...


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok