Mi Abonyunk - Győztesek és vesztesek ? Média és hatalom - Kulisszatitkok
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.04.08. 11:26

A 2014-es országgyűlési választások Cegléd, 12-es választókerületének végeredménye mindenki előtt közismert. Az okok eddig kevésbé. Mindenki latolgat és találgat, gondolkodik, hogy mi vezetett ahhoz, hogy Földi László FIDESZ- KDNP-s jelölt magabiztosan jutott ismét a Parlamentbe, 43.74 %- kal, a Jobbikos Volner János 29.54 %-kal magabiztosan lett második és a baloldal közös jelöltje, Romhányiné Dr. Balogh Edit 20.61 %- kal lett harmadik helyezett. Az idei országgyűlési képviselő választásoknak szavazókörünkben Balogh Edit lett az igazi vesztese. És nem azért, mert Földi László, az országos tendenciáknak megfelelően magabiztosan győzött, hanem azért, mert azon a településen, Abonyban is csúnyán elbukott, ahol ő a polgármester. Volner János is mintegy 1000 szavazattal előzte meg. Pedig Balogh Edit elvileg győzelemre született, még soha egyetlen választáson sem vesztett, sőt megszorongatni sem tudták. Igaz, akkor „ függetlennek „ mondta magát, és „ csak „ a település polgármesteri székéért indult.

Most egyértelműen beállt a „ Kormányváltók „ baloldali soraiba, hirdetve az eszmét és országgyűlési képviselői babérokra tört úgy, hogy gyakorlatilag figyelmen kívül hagyta a kommunikációs stratégia ezernyi lehetőségét. Nem adott ki közleményeket, nem tartott sajtótájékoztatót, nem szólt az abonyi választókhoz a helyi sajtón keresztül, az egy szem Bajnais fórumon kívül nem tartott lakossági fórumot sem. Eleve sértett gőggel vágott neki a küzdelemnek, tőle szokatlan módon ment ki az utcára és próbálta erőltetett mosollyal megszólítani a választóit, ült a kampánykocsi anyósülésén a magasban és mutogatta családi sofőrjének, hogy az merre haladjon. / Alábbi képek: Fotó- LŐVE- Ha hívtak, mentem, beszámoltam /

 

Közben persze jó szokása szerint mindennek elhordta a helyi sajtót, nyíltan vagy suttogva. Nem kereste a megjelenések lehetőségét, holott bőven megkaphatta volna, csakúgy, mint Földi László, Volner János, vagy az LPM-s Földi áron, az KKgP-s Cseriné Demeter Bernadett, az Élőláncos Dr. Horváth Melinda vagy a Haza Nem Eladó Mozgalom jelöltje, Kovács László. Nálunk, itt a MiAbonyunkon, a szintén általam szerkesztett www.hetihirek.hu-n és a Heti Hírek nyomtatott lapszámában mindenki szót kapott, aki kért. Még ingyen is! A vonatkozó jogszabályok betartása mellett. Ezzel szemben a baloldali tulajdonossal rendelkező, általam szerkesztett Heti Hírek nyomtatott lapszámával Balogh Edit az MSZP nagykőrösi gyűlésén verte az asztalt azzal a szlogennel, hogy ezt az újságot ne olvassa senki, a Miabonyunkról korábban úgy nyilatkozott Balogh Edit, hogy azt meg kellene szüntetni. Ennek ellenére megpróbáltunk beszámolni a jelölt ténykedéséről, igaz ezen cikkek egyikét sem ő küldte. A MiAbonyunk internetes oldalt naponta átlagban 2500, a Heti Hírek portált napi 1000 ember látogatja. Nem élt a lehetőséggel Balogh Edit. Annak ellenére sem, hogy informális csatornákon üzentem neki, hogy megteheti, pontosan azt fogom írni, amit küld, vagy mond.


Közben riválisai tették a dolgukat, egyetlen egy sajtóorgánumba sem rúgtak bele, keresték a megjelenési formák sokszínű lehetőségeit, melyet meg is kaptak. Volner János országos politikai szerepvállalása miatt kevesebbszer jelent ugyan meg helyben, mint Földi László, de ennek ellenére ütős, rövid sajtótájékoztatóival, közleményeivel közel tudott kerülni az emberekhez. Úriemberként viselkedett. Nagykőrösön egy baloldali civil fórumon is részt vett, ahol Balogh Edit is meghallgatta Kolláth György alkotmányjogász előadását. A két politikus beállítódottsága közti különbséget jól példázza az, hogy az előadás után Balogh Edit sietve távozott, színházjegye volt. Volner János „ elvegyült „ a résztvevők közt, maga mutatkozott be a szervező helyi laptulajdonosnak, majd engedélyt kért arra, hogy segítsen frissítőket öntögetni és pogácsát kínálni. Célját elérte, mert a részt vevő balos publikum ezek után elismerősen nyilatkozott róla, kiemelve, hogy Volner egy „ úriember „. Számos ilyen meglepő momentum játszódott le a kampány során, de ezek tükrében már nem meglepő a végeredmény, sőt az sem, hogy még a baloldaliak is átszavazgattak. Listán ugyan a baloldali Kormányváltókra ikszeltek, de személyt választottak. Ki Volnert, ki pedig egy Földi Lászlót.

 

Ha már a győztesnél tartunk, nem lepődött meg senki az átütő sikerén. Bő fél évvel ezelőtt kezdte a kampányt, és akkor még csak annyit tett, hogy elkezdett rendezvényekre járni és beszélgetni az ott jelen lévőkkel. Már akkor megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy Földi mennyire emberi, közvetlen és ezért szeretik is az emberek. Kedves, balos ismerősömnek, akivel beszélgettem, bemutatkozott és szólt pár kedves szót mosolyogva. Ezek után ismerősöm megtiszteltetésként élte meg, hogy így, ebben a formában foghatott kezet „ egy élő országgyűlési képviselővel „, majd kijelentette, hogy rá szavaz majd. Ha sok ilyen jól sikerült mosolygós kézfogás volt, akkor ez bizony annyi szavazatot is hozott Földi Lászlónak. Közben pedig Balogh Edit volt a Platón. Azaz, egy kampányautó, vagyis kettő platójáról köszönt le a lakosságra óriásplakáton. Pontosabban az arcmása, mindenféle találó szlogen nélkül. Remélem, tudtam érzékeltetni a két ember közti meghatározó különbséget. Földi László az utolsó napig járta a rendezvényeket, minden körzeti településen feltűnt. Még az utolsó szombaton is, amikor eljött az abonyi férfi kézilabda klub mérkőzésére. Semmit nem csinált, csak állva szurkolt, meg tapsolt és bosszankodott, ha a csapat bakizott. „ Kár, hogy nincs átlövő. „- mondta. Igaza is van, látszott rajta, hogy a sportban otthon van.

 

Miközben Balolgh Edit hívei azon fanyalogtak, hogy a másik két jelölt mekkora sajtónyilvánosságot kap, és pozitív dolgokat jelentetnek meg róluk, semmit sem tett a balos jelölt, hogy a trend megforduljon. Úgy élte meg, hogy őt lejáratják, de több, neki nem tetsző újsággal továbbra sem állt szóba, inkább továbbra is „ platózott „, meg TV vitázott, és hirdetett abban a médiában, amit ő maga jónak ítélt meg. Az Abonyi Kéttorony nyomtatott újsággal sem állt szóba, mely minden háztartásba eljutott vagy négyszer is a kampány során és nyíltan nyírta a Balogh Editet. Bár Romhányiné maga nem igazán írt úgynevezett „ lejáratókat „ riválisai ellen, ezt megtette pártja, vagy a baloldalhoz közel álló média. Erre már nem volt vevő a publikum. Először egy internetes oldalon jelent meg, majd minden háztartásba eljutott az a két oldalas kiadvány, melyben Földi Lászlót pocskondiázták, vélt vagy valós hibái, tettei miatt. A kutyát nem érdekelte, pestiesen szólva, mint ahogyan az az országos sajtóban megjelent tény sem, hogy Volnernek nevetséges diplomája van. És akkor mi van? Gondolta a közvélemény, már ha egyáltalán elolvasta a fenti gondolatokat.

Az, hogy Balogh Edit Abonyban is alulmaradt, előre vetíti az önkormányzati választásokon való szereplését, ha egyáltalán indul. Gondolom, Földi László rendet tesz, és nem fordul elő többet, hogy külön indul a Fidesz meg a KDNP jelöltje Abonyban, sem polgármesternek, sem önkormányzati képviselőnek. Ebben az esetben a szociknak tényleg csekélyke az esélyke, de a Jobbik is szép esélyekkel vághat neki a küzdelmeknek, immáron egyedül is, nem úgy, mint négy évvel ezelőtt.

Az, hogy a baloldal részéről többször megfenyegettek „ böszmeségek „ miatt a kampányban, már csak a hab a tortán. Ugyanis egy Balogh Edithez közel álló lelkes káder a szemem előtt tollal hadonászva ordított velem annak okán, hogy azt merészeltem írni, hogy választottjuk nincsen rajta a közös parlamenti listán. Tényleg nem volt rajta, ez tényállítás volt részemről. Talán itt már látszott, hogy Balogh Editnek milyen szerepet szán a baloldal. Az, hogy tényleg nem volt rajta a listán, több száz szavazatot is elvehetett tőle, mert komolytalanná vált személye. Még akkor is, ha azt mondták hívei, hogy azért nincs rajta a listán, mert nem lehet rajta, hiszen nem párttag. De ez egy hatalmas „ böszmeség „.

Az, hogy a választás másnapján Balogh Edit szemmel láthatóan nem fogadta az abonyi emberek köszönését, már csak a végjáték. A kampány idején többen is kértek tőle segítséget a lakosok közül, de nem kaptak. Romhányiné kijelentette, hogy nem ér rá foglalkozni a gondjaikkal, mert éppen kampányol. Így hát volt olyan, aki kínjában, közreműködésemet is igénybe véve Balogh Edit helyett Földi Lászlótól kért segítséget, és csodák csodájára kapott is. Ügyeit intézik Cegléden, a Hivatalban. Van még kérdés?


A fenti elemzés csak egy csipet ízelítő. A fentiek tényállítások. Az ilyen, „ Baloghos „ formájú politizálás ideje lejárt. Sikertelen. Ez is tény. Az is tény, hogy Balogh Edit eddig sehol nem köszönte meg azt, hogy minden ötödik szavazópolgár a fentiek ellenére mégis rá szavazott, és nem gratulált a többieknek, nem adott ki a választások után értékelhet, hivatalos nyilatkozatot. Pedig kíváncsian várjuk. Balogh Edit a facebook-os oldalán a következőt írja: " Köszönöm minden támogatómnak, szavazómnak a bizalmat és a segítséget. Sajnálom, hogy a remény szertefoszlott. Kérlek, ne csüggedjetek! Az élet megy tovább, fel a fejjel! " Ez azonban véleményem szerint igen kevés...

Helyette a Balogh Editet felkaroló párttömörülés megnyilvánult, a következő képpen:

A baloldal mindenkire ráfogta a választási kudarcot- mert így élték meg- néha még saját magukra is. Talán megbánták, hogy tömörültek, és azt is, hogy gyenge jelölteket is választottak. Gyurcsány arrogánsan ordította le a HÍR TV stábját, őket okolva a vereségért, és hozzátette, hogy szerinte a kormány jó eséllyel nem fogja kitölteni a következő ciklust. Bajnai elemzett, sajnálta, hogy kevesebben mentek el választani, mint várták. Azt mondta, hogy a parlamenti választás eredménye súlyos kudarc a kormányváltóknak, benne az Együtt-PM-nek, és súlyos csalódás a választóknak, és mindent át kell gondolniuk. Mesterházy azt nyilatkozta, hogy tudomásul veszi a választási eredményt, de nem gratulál ahhoz, és hozzáfűzte: a választásokat tisztességtelen szabályok és nem egyenlő feltételek mellett tartották meg.

Földi László és Volner János is a szavazás másnapján közleményt adott ki és megköszönték a választópolgárok bizalmát, Volner gratulált Földinek. Mivel mindketten bejutottak körzetünkből az országgyűlésbe, innen kezdve Abonynak elemi érdeke mindkettőjükkel jó viszonyban lenni. Bele sem merek gondolni, hogy az Romhányiné által továbbra is vezetett település erre hogyan és mennyire lehetne képes ősztől.


Nyilvánvaló, hogy sokan nem örülnek majd írásomnak, különösen néhány érintett nem. De talán eljött az ideje, hogy többen magukba nézzenek és elgondolkodjanak a leírtakon. Én magam is kaptam hideget és meleget a kampányban. Először azt vetették a szememre, hogy átálltam a baloldalra, néhány tudósítás kapcsán, utána Földi László nem értette, hogy miért elemzem a Jobbik előretörését, de nyilvánvaló, hogy a jobbikosoknak sem tetszettek a Földi László ténykedéséről szóló beszámolóim. Nem baj, vállalom ez így van rendjén. Maradtam tehát középen.


És végezetül, álljanak itt a számok, egy kis elemzéssel. Természetesen mindehhez a nagypolitikai is hozzájárult. A mostani első három hely sorsa a következő képpen alakult:


Földi László FIDESZ-KDNP 18 319 44.23 %

Volner János JOBBIK 11 968 28.9 %

Romhányiné Dr. Balogh Edit MSZP- EGYÜTT- DK- PM- MLP 8 571 20.69 %

2010-ben még kisebb volt a választókerület, az alábbi két részből tevődött össze, az eredmények szerint:

 

László Ferenc MSZP 3 487 14,34 %
Dr. Czira Szabolcs FIDESZ-KDNP 14 258 58,62 %
Dénes Dénes Jobbik 4 443 18,27 %

Földi László FIDESZ-KDNP 17 804 53,83 %
Korondi Miklós Jobbik 7 471 22,59 %
Nagy Tamás MSZP 6 024 18,21 %

Ha a szavazatokat összeadjuk, akkor érdekes következtetésekre juthatunk.

2010-ben 32062 szavazatot kapott a FIDESZ 18.319-et most Földi László
2010-ben 9511 szavazatot kapott az MSZP egymaga, Balogh Edit idén 8.571-et
2010-ben 11914 szavazatot kapott a JOBBIK 11.968 szavazatot Volner János

A részvételi arány jelentősen csekélyebb volt. A győztes a számok alapján a Jobbik, mely összes szavazat annak ellenére sem változott, hogy sokkal kevesebben mentek el szavazni. A baloldali szavazatok száma csökkent, de ez győzelemként fogható fel, ha figyelembe vesszük azt, a Fidesz szavazatainak száma jelentősen megcsappant.

Ebből következik az országos trend, hogy a korábbi Fidesz szavazók, akik kiábrándultak a jelenlegi hatalomból, inkább az otthonmaradás mellett döntöttek, mert nem láttak alternatívát a kormányra.

Lőrinczy Veronika

/ Részemről az országygűlési képviselő választásokról ennyi. Jöhet a következő! Mármint az EP választás. /

Politika:
 10 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Edit a platón

ellike51 -

2014.04.17. 14:17:49

volt még a kampány napján is a hatalmas plakáton...!

 

Ma pedig hasonlót láttam a ceglédi kórházzal szembeni oldalon a fák között kifeszítve, tekintete a kórház felé néz... nem sokáig!

 

A szélvihar (is) igen megtépázta, az alsó kötelék mindkét oldalon elszabadult a fölső pedig - az erősebb igénybevétel miatt - hamarosan elszakad és akkor még a Törteli út forgalmában is fennakadásokat okozhat.

 

Valaki szedje már le onnan, amíg tényleg nem lesz komolyabb baj!

Szerintem

ortega -

2014.04.17. 11:10:31

Nem véletlen tartunk itt, tart itt az ország. Mi megy itt választás, politika, pártok kapcsán? Acsarkodás, gyűlőlködés. Hogy miről kellene szólnia az egésznek, senki nem veszi a bátorságot. 

Ami nekünk, magyaroknak nem megy: szembenézni önmagunkkal, szembenézni a valósággal. 

Nem a jobb - avagy baloldali párttól lesz jobb az élet. Mert mi is a jobboldal? Megfordítom: mi különbözteti meg a jobboldalt a baoldaltól? Semmi. Pénz és hatalomhajhászás folyik mindkét oldalon. A nép lebutítása tökéletesre sikeredett. A kulcsszó (Orbán, Gyurcsány, Bajnai , FIDSZ, MSZP ..és sorolhatnám a végtelenségig) elhanzása esetén átmegy vérebbe. Elveszti a józan eszét. 

 

Mitől lesz több munkahely, magasabb kereset, jobb iskola, egészségügy? Ezt valahogy összefüggéseiben kellene nézni. De ehhez szembe kell nézni önmagunkkal. 

Egyszerübb a csodavárás. Kreálunk egy kirakatfigurát, és hisszük gondjaink megoldódását. Azon a kollektív értelmi szinten vagyunk, ahol még hisznek a Jézuskában.

 

Szembe kellene néznünk azzal a ténnyel, hogy az 1985-ös XIII MSZMP pártkongresszust követő, külföldi hitelekre alapozott gyorsítás csődbe vitte az országot. Nem az ellenzék, a szovjetellenesség miatt mentek ki a szovjet csapatok. A SZU is az összeomlás határán volt. 

 

Az 1989-es Málta-i Gorbacsov - Busch találkozó (negyedóra - négyszemközt) újraosztotta a világot. Megszűnt a KGST, VSZ. Történelmi lehetőséget kaptunk. 

Ennyire vagyunk képesek, kolllektíven, mi magyarok. Ezt nem foghatjuk a tatárra, törökre, osztrákra. oroszra, szabadkőművesekre. Ami ma, itt van, az a mi művünk. 

 

Ebből a zsákutcából csak az utca népe tudna kiutat mutatni. (reset - elzavarja a politikai elitet), de a forradalom a fiatalok tulajdonsága. Döntő zömük már külföldön él - és feltehetően vissza sem jön. Az sincs, aki lázongjon. 

Pár éve elkezdtem anyagot gyűjteni "Az összkomfortos cselédtársadalom alkonyán" témájú (című) könyvemhez. Nem kell gyűjteni. Ki kell mennem az utcára, leírni a nagybüdös magyar valóságot.

 

Még egy könyvhöz gyűjtöm az anyagot: "Jobbágyfalva". Ez is társadalmi jelenség.

 

Remélem csak én látom sötétnek az eget.

A fotók....

napraforgo -

2014.04.15. 19:15:05

A "sztárfotók" alapján a következő régi mondás jut eszembe a "függetlenség" képviselője láttán:

ELCSÁBÍTVA, ELHAGYATVA. Megérte biztosan, de Abonynak nem.

 

Balogh-ügy

abonyfia -

2014.04.15. 07:30:50

Balogh Edit leszerepelt. Még a saját városában is. Egyszerűen ellenszenves. Ellenszenves a viselkedése, ellenszenvesek erőszakoskodásai a tetstületi üléseken, ellenszenves a "helyváltoztatás" (független volt, mostanra bajnaista lett) és így tovább. Gondolom most az őszi válasaztásokra készül és ahogyan a vesztes baloldal sem a vereség okait elemzi, ő is külső tényezőre hivatkozik, hiszen indul a polgármesteri székért. Eleddig nem cáfolta. Hát majd jön az újabb vereség. Mondhatnám verés. És akkor megint Érd...? Lipák Irén bejegyzéseit szerintem más sem érti...

 

nem értem...

veroniq -

2014.04.14. 14:39:58

Az utóbbi három hozzászólást egyáltalán nem tudom értelmezni sajnos, pedig nem ment még el az eszem. Veronika

Na persze mindig is megvolt a magam véleménye Cegl

Lipák Irén -

2014.04.14. 14:39:47

valamikor, ha gondunk bajunk volt, mindnnel Ceglédre kellett szaladni, sokan úúútáltuk ezt a mászkálást, de, hát rá voltunk utalva. Abony nem fejlődhetett Cegléd mellett!

Annak nagyon örültünk, hogy sportban mögén tessékeltük őket.

Állandó otthonom Szolnok város lett.Egészen biztosan sok minden változott már, hiszem 37 éve nem élek Abonyban. Cegléden talán most voltam 3. alkalommal, az állomás a régi kocsma hangulatát árasztotta, az maradt a régi.

Szegény Kossuth apánk, ha felébredne, vajon milyen beszédet intézne Cegléd város lakóihoz!?{#emotions_dlg.apa001}

 

Döbbenten állok, ülök, mindkettő érvényes a megjeg

Lipák Irén -

2014.04.14. 14:30:37

Nagyon régen ismertem meg Földi Lacit. A húgával jártam egy iskolába, egy osztályba, nem így ismertem meg! Megdöbbentem, hogy egy szélsőjobb pártot támogat, kiszolgál. Egyszerű munkás emberek gyermeke, akik egészen biztosan enem erre nevelték, hogy egy diktatúrát segítsen talpon maradni! nincs több hozzáfűzni valóm! Csak ennyi: -Laci Nekem csalódást okoztál!

{#emotions_dlg.ellike51}

grt

HLL_Xp -

2014.04.14. 13:59:45

Csak gratulálhatok!

A cikk s...gg nyalás, de legalább a hozzászólások korrektek!

Ne vásárolt lejárt szavatosságú (penészes) élelmis

Pribék -

2014.04.10. 10:11:17

de az a politikusra is vonatkozik! az mszp -nek nagyon lejárt a szavatossága! több helyen már bűzlik is! Vannak akik még bíznak a Fidesz-ben mert ők nem csak ígérgettek, de nem a rezsit, hanem a bért emelték! Aki előre lát, az már most a magyarok érdekében cselekvő Jobbik -ra szavaz!

Győztesek és vesztesek!

S.pataki -

2014.04.08. 13:40:39

Veronika!

A tényszerű objektivitás sose hagyja el, Kiskegyedet! Az egyszer jó, máskor rossz a tárgyilagosság az elfogulatlanság velejárója. A cikk: OK!

Ü.: l.m.f.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok